Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
köydeki Kamıslarımız :D
Bakın Siz nasıl yorum yapacaksınız acabaBig Grin

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Güzel sistem Fatihcim.Ama bunu her yerde kullanabilirsin gibime geliyor.
Bul
fatih bu düzenek türkiyede fiberglass kamışları yokken heryerde kullanıldı biz şişe mantarını altın bulmuş gibi saklardık bu oltayı yapmak için hatta mantarlarımızı bile sazdan kendimiz yapardık kurşunumuzu çekiçle döverek inceltir misineye saradık iğneyi siyah makara ipliğiyle sararak bağlardık bü gün herşey daha kolay ama sularımızda balık çok azaldı bu düzenek hala (yayın için asma düzeneği olarak da kullanılıyor )
araştırmaların ve hevesin çok hoşuma gidiyor rast gele
Bul
brösi yazdı:fatih bu düzenek türkiyede fiberglass kamışları yokken heryerde kullanıldı biz şişe mantarını altın bulmuş gibi saklardık bu oltayı yapmak için hatta mantarlarımızı bile sazdan kendimiz yapardık kurşunumuzu çekiçle döverek inceltir misineye saradık iğneyi siyah makara ipliğiyle sararak bağlardık bü gün herşey daha kolay ama sularımızda balık çok azaldı bu düzenek hala (yayın için asma düzeneği olarak da kullanılıyor )
araştırmaların ve hevesin çok hoşuma gidiyor rast gele
Abi sizde abartmışınız.Siyah iplik nerden çıktı misinayla saramıyomuydunuz.Benim çocukluğumda kurşunu alırdık çekiçle pilaka haline getirip,kancanın 25-30 cm uzağından misina nın çevresine sarardık (ben inatla taşla ezerdim misinaya dolayınca kaymasın diye ,Babamda inatla kontrol ederdi misinamdaki kurşunu oynarmı diye)ucuna takardık solucanı (bazen torpilli günümüz olurdu ozaman istanbuldan talaş içerisinde yem gelirdi hamsi)atardık kızılırmağa...Attım oltamı birgün bekle,bekle ,gelen giden yok.Hızla başladım oltamı toplamaya.Babam ,oğlum elinde tutacağına at suda beklesin dedi...Çocukluk ya sığ ve akıntının bol olduğu yere attım oltamı ,akıntı götürüyo bende heyecanlanıyorum...Benim olta başladı yukarı gitmeye ...Asılmamla misinanın işaret parmağıma oturduğunu hissettim.Bir taraftan baba parmağım kopacak diğer taraftan baba balığı kaçırma...Acımı unuttum dev yayının derdine düştüm...Sağ elimin işaret parmağında o misinanın okemiğe dayandığı izi taşırım halen...
Bul
benim çocukluğumda kurşunu kim bulmuşBabyannemin makarası ile topluiğne neyimize yetmiyorduSmile ama çok güzel kefal alırdık koca koca bazen ip kırılır yenisini bağlardık tabi annemin sakladığı yerden bulabilirsen iğne ipliği onlar bile çok kıymetliydi Baby şimdi ise çok uzun göl kamışı çeşit çeşit iğne ve misina kaçgramlık istersen ona göre hazır kurşun ama eksik olan eskisi gibi balığınolmaması
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
ama abi oltadan daha iyi balık geldimi tık die cekion garanti. Big Grin
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi