Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İstanbulda ki Zıpkın Avcıları
Arkadaşlar Merhaba ;

İstanbul'da Oturuyorum ve açıkcası son zamanlarda zıpkınla balık avcılığına deli gibi merak salmış durumdayım.Forumda konuyla alakalı araştırmalarımı gerçekleştirdim.Doğru nefes taktiklerinden tutun da,Vücuda bağlanacak ağırlıkların orantısına kadar.Ama Sorun şu ki ,İstanbul'da zıpkın için dalış yerleri neresidir,yada bu dalış yerlerine hangi dönemlerde daha aktiftir ve gidilmelidir.Kısacası Zıpkınla Av için herşeyi sıfırdan öğrenmek istiyorum.İlkokula başlayan bir çocuk gibi Smile İstanbulda yaşayan abiler arkadaşlar yardımcı olur diye düşünüyorum.Hatta forum içerisinde İstanbulda oturanlarla birlikte bi organizasyon yapılabilir küçük çaplı da olsa.
Bul
Aramıza hoş geldiniz.. Zıpkın konusunda hiç tecrübem olmadığından teknik olarak yardımcı olamasam da yeşilköy taraflarını önerebilirim.
Sazanları özledim...
Bul
o tarafları duymuştum.Hatta Yakuplu Tarafında iyi eşkina yapıyo mevsiminde demişlerdi ama orası da sıkıntılı adamlar olta atıyo insanın ustunden mermi gibi kurşunlar geliyo.
Bul
serdar zıpkınla av inan çok tehlikeli bir spordur öncelikle bunu bilmeni isterim.aslında kurallara uyularak ve hırs yapmadan yapıldıgında en güzel sporlardan biridir,yeterki kuralları tam anlamıyla uygula.
öncelikle agaşon tekniğinden uzak durarak işe başla,sığ sularda kayalık bölgelerde av yaparak başla sonra ilerletirsin.
ben tekirdağ tarafında dalıyorum,bazende hava uygunsa kısırkaya,gümüşdere,kilyos taraflarında dalıyorum.kışın çok sık olmasada suya giriyorum ama yazın bol bol suda olabiliyorum.
bu aylarda dalış için insan bulmak zor olabilir.olanlarda usta dalgıçlar olacağından yanında yeni başlayan birini istemezler.
Bul
LeVrEkCi yazdı:serdar zıpkınla av inan çok tehlikeli bir spordur öncelikle bunu bilmeni isterim.aslında kurallara uyularak ve hırs yapmadan yapıldıgında en güzel sporlardan biridir,yeterki kuralları tam anlamıyla uygula.
öncelikle agaşon tekniğinden uzak durarak işe başla,sığ sularda kayalık bölgelerde av yaparak başla sonra ilerletirsin.
ben tekirdağ tarafında dalıyorum,bazende hava uygunsa kısırkaya,gümüşdere,kilyos taraflarında dalıyorum.kışın çok sık olmasada suya giriyorum ama yazın bol bol suda olabiliyorum.
bu aylarda dalış için insan bulmak zor olabilir.olanlarda usta dalgıçlar olacağından yanında yeni başlayan birini istemezler.

Nihat abi önerilerini mutlaka dikkate alacağımdan emin olabilirsin.Eğer Tekirdağ taraflarına dalmaya gidersen şayet mutlaka sana eşlik etmek isterim zira kayınvalidem orada oturuyo tam sahilin kenarında.Hem orda ki malzemecileri ve balıkçıları tanırım az çok.belki yardımım dokunabilir.
Bul
Sensei1903 yazdı:Nihat abi önerilerini mutlaka dikkate alacağımdan emin olabilirsin.Eğer Tekirdağ taraflarına dalmaya gidersen şayet mutlaka sana eşlik etmek isterim zira kayınvalidem orada oturuyo tam sahilin kenarında.Hem orda ki malzemecileri ve balıkçıları tanırım az çok.belki yardımım dokunabilir.

benim tekne ereğlide serdar yani tekirdağ dediğim marmara ereğlisinde hem olta hem dalış avı yapıyorum kış dolayısıyla bundan sonra sanırım 1-2 kez daha suya girerim sonra dalış işi nisan ayına kalır.beraberde dalarız inşallah.
Bul
Valla abi Smile ben balık hastasıyım ne şekilde olursa olsun yeter ki av yapayım Smile yalnız kalırsan ve yanına birilerini ararsan 0541 269 74 42 Smile
Bul
Ailemize hoşgeldin SERDAR keyifli paylaşımlar...
Bul
Teşekkür Ederim murat
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  apnea power point zıpkın arda3535 8 3,278 13-11-2013, 22:03
Son Yorum: gobekbalığı
  21.06.2007 zıpkın kefalleri.. BALIK and OZAN 33 10,563 14-06-2013, 14:11
Son Yorum: UGUR77
  zıpkın avım karaburun bucalı 45 6,146 18-02-2013, 13:46
Son Yorum: bucalı
  26/09/2012 marmara zipkin avi BALIK and OZAN 23 4,248 28-09-2012, 22:10