Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BAKLA EZMESİ
#1
Akşamdan ıslatılan baklanın dış kabuğu ayıklanarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen baklalar bir kapta iyice ezilir, içine dövülmüş sarımsak, tahin, limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım kenarlı bir servis tabağına konulup üzerine bol kimyon, biber, zeytinyağı gezdirilerek maydanozla süslenir.
Bul
Cevapla
#2
ozoca51 bizim orada geliboluda buna fava derler ama kaliba icine bu kadar muhtaviyat komazlar.icine zeytinyağı,limon,tuz ve maydonoztan oluşur rakının yanında iyi gider ramazan,ramazan tövbe töğbe.
Cevapla
#3
rauf abi ramazanda yapmada aman ama tarifi bizim gibi yap bak göreceksin süper oluyor
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi