22-10-2006, 19:14
LEVREK FiLETOSU TAVASI ( 4 kisilik )
Malzemeler :
1 kilo Levrek filetosu
2 bardak un
1 adet yumurta
1 bardak ayçiçekyagi
Tuz
Yapilisi
Bas ve kuyrugu çikartilmis 1 kilo baligi el büyüklügünde kesilmis parçalara ayirip yikayin ve temizleyin. Bunlari tuzladiktan sonra 1 saat kadar bir tarafa birakin.
Sonra filetolari bir tabak içindeki una hafifçe batirarak unlayin ve bir tabak içinde çalkalanmis yumurtaya iyice bulayin.
Sonra bunlari içinde kizgin yag bulunan tavaya atarak filetonun her iki tarafini kizartin.
Daha sonra bir tabaga alarak dörde bölünmüs bir limon ile servis yapin
Afiyet Olsun
Malzemeler :
1 kilo Levrek filetosu
2 bardak un
1 adet yumurta
1 bardak ayçiçekyagi
Tuz
Yapilisi
Bas ve kuyrugu çikartilmis 1 kilo baligi el büyüklügünde kesilmis parçalara ayirip yikayin ve temizleyin. Bunlari tuzladiktan sonra 1 saat kadar bir tarafa birakin.
Sonra filetolari bir tabak içindeki una hafifçe batirarak unlayin ve bir tabak içinde çalkalanmis yumurtaya iyice bulayin.
Sonra bunlari içinde kizgin yag bulunan tavaya atarak filetonun her iki tarafini kizartin.
Daha sonra bir tabaga alarak dörde bölünmüs bir limon ile servis yapin
Afiyet Olsun