Sıcak karşılama için herkeze teşekkür ederim, hoşbuldum.
"amatör balıkçılığa çok geç başlamış oluyorsun,nerden baksan deniz kenarında yaşayan biri için 15-20 sene kaybın var.gerçi birazda kabahat Ercan abimizde de var.
genede çok çalışıp arayı kapatman lazım."
Aslında çok erken başladım ama uzun bi ara verdim gibi diyelim Tahsin abi. 10-13 yaşları arasında yaz tatillerimi İzmir Gümüldür'de dayımın veya teyzemin yazlığında kuzenlerimle birlikte geçirirdim. Dayımla birlikte kadideye çok giderdik gün doğarken, çok güzel avlarımız olmuştu. Teyzemlerin yazlığında kaldığım zamanlarda da kuzenimle sahilden avlanırdık. Bahçedeki çimleri talan eder boru kurdu toplardık önce, sonra doğru akşam üstü suyuna.

Bol miktarda levrek olurdu orada, su sahilden 10 mt sonra aniden derinleşirdi, oltamızı o derinleşen bölgeye atardık. Bir keresinde kiloluğa yakın bir levrek yakalamıştım, o balığı kıyıya çekerken aldığım zevki hiç unutamam.
Haklısın Tahsin abi, kaybım çok, kabahat eniştemde değil. Eniştemle pek bir araya gelemedik malum uzak yerlerde yaşıyoruz. 20 yıl oldu nerdeyse buraya taşındığımızdan beri. İlk geldiğim senelerde yarımadada bir çok koyda tek başıma avlandım ama nafile. Mera farklı, kayalık bol kıyılarda tabi, kumluk kıyılar insanlarla ve sitelerle dolup taşıyor. Sonra içimdeki heves sizlere ömür.

Tabi o senelerde çevremde sizler gibi bilgili ve balık avlamaya gönül vermiş insanlarda yoktu. Denemeler çok uzun sürmedi, çabuk pes ettim. Hayat mücadelesi, sağlık sorunları, geçim sıkıntısı derken, kendimi tanıma ve kendime daha fazla vakit ayırma yıllarına geldim.
Bundan sonrası için çok çalışmak lazım dediğin gibi, çocukken bildiğim şeylerde kafamdan uçup gitmiş. Öğrenilecek ve denenecek çok şey var.