Yorumları: 88
Konuları: 14
Sevgili abilerim kardeşlerim, sanırım şu son 2-3 senedir akdenizde kurbağa balığı denen illetten bahsediliyor, ben de bu yaz mersinde bahsini çok duydum, ancak nette ne kadar araştırsam da burda birebir yaşayan sizlerin çok daha fazla bilgi sahibi olduğundan eminim,
şimdi bu balık kendi türü dahil hemen hemen tüm balıklara saldıran bir balık olarak duydum, altta 1 üstte 2 tane jilet gibi keskin dişi var diye bahsedildi, ayrıca iç oranlarında tesirli bir zehir kesesinin olduğunu da duydum, tamam biz japon değiliz zaten o kadar balık varken ona kalmadık yemek için de

ama merakım şu bu balık ne kadar tehlikeli yani türlerimizi yok edecek kadar tehlikesi var mı eğer varsa bunun için nasıl bir önlem alınabilir, diğer sorum ise hiç başıma gelmedi ama olur da oltamıza gelirse madem ki bu kadar keskin dişleri var oltadan nasıl çıkarmamız lazım? zira söylendiğine göre parmağını kaparsa koparır

gibilerinden metini duydum, cevaplarsanız çok sevinirim...
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
yycolak yazdı:öyle dişleri varsa zaten oltayı kendisi koparır doğuşcum.senin uğraşmana gerek kalmaz.
vallahi o da doğru abicim de ben bu balıktan çok tırstım olur da karşılaşırız boşuna parmaktan filan olmayalım diye

)
dodidodi yazdı:vallahi o da doğru abicim de ben bu balıktan çok tırstım olur da karşılaşırız boşuna parmaktan filan olmayalım diye
)
daha o kadar ürememiştir.sen bildiğin balıkları düşünürek at oltanı aklına kötü şeyler getirme kardeşim.
yycolak yazdı:daha o kadar ürememiştir.sen bildiğin balıkları düşünürek at oltanı aklına kötü şeyler getirme kardeşim.
teşekkürler abim çok sağol.. zaten nerde karşılaşacam Konyaya en yakın deniz 3 saat uzakta o kadar gelemez heralde o balık
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
Oltana balon geldiğinde misinan kalınsa zaten kendisi keser sen anlamazsın, şayet kesmedi tekneye ve ya kıyıya çektin, hemen karnina bıçağı sok havası insin o kadar. Bu balık pirina gibi baş etmek zor, yemeğine gelince, bu balık adamı öldürmüyor inanmayın, ama şiddetli mide kırampı yapıyor iki saat dayana bilirsen mesele yok, yiyebilirsiniz.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Geçen yıl Antalya'ya gittiğimde balığa çıkma şansım oldu ve kendileriyle orada tanışmak nasip olmuştu. Maalesef sularımızda sıkça görülmeye başlandı. Umarım çoğalmazlar. İrilerinin misinaları doğradığı doğrudur. Benim çektiklerim küçük boydu. Şişen karnını boyun altından bıçakla delip kafalarını koparıp attım. Büyük olanların ödü zehirlidir patlatmadan temizlemek büyük ustalık ister. Bu konuyu forumda epey işlemiştik
Yorumları: 261
Konuları: 6
bu hayvanın sularımızda çoğalmasının temel nedeni doğal düşmanının olmaması.ve hayvan yavrudayken rahat rahat çoğalması.bana görede önemli bir tehlike.balık yumurtalarınıda temizliyorlar.yırtıcılar.artı hayvan su sıcaklığı itibarı ile gökova sınırlarında.esas tehlike hayvanın oryantasyonu hızlanırsa ve dahada yukarılarda çoğalırsa o zaman yandı gülüm keten helva durumları.üzeri örtüldü bu aralar ama katil yosun hızla kaplıyor denizlerimizi.esas o illet kaplarsa tutacak balığı zor buluruz sevgili abilerim kardeşlerim.