Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papaz Yahnisi
#1
Malzemeler :

2 Adet Palamut 5 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Havuç
5 Diş Sarımsak 2.5 Fincan Zeytin Yağı 1 Fincan Domates Salçası 1 Kahve Kaşığı Kırmızı veya Kara Biber 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Bardak Su 1/2 Bardak Beyaz Şarap

Balıklar ayıklanarak halka halka kesilir. Kesilmiş balıklar bol su ile yıkanarak bir kaba konularak hafifçe tuzlanılır. 5 adet orta boy soğan yarım halka şeklinde kesilerek 1.5 fincan zeytinyağı ile bir tencerede 15 dakika kadar kavrulur. 2 adet havuç ince ince kesilerek kavrulmakta olan soğana karıştırılır. Sarımsaklar da temizlenerek eklenir. Soğanlar esmerleşince 1 fincan zeytin yağı, domates salçası, 1 bardak su, kırmızı veya kara biber ve tuz ilave edilerek 15 dakika pişirilir. Bundan sonra harcın yarısı bir tepsiye aktarılarak yayılır. Harcın üzerine balıklar dizilir. Harcın diğer yarısı balıkların üzerine yayılır. Arzu eilirse şarapta eklenilir. Tepsinin üzerine kapak kapatılarak 25 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra limon sıkılarak yenilir.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi