Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
diğer forumlar hakkında
lütfen bu tarz tartışmaları özel mesaj yolu ile yapın arkadaşlar..teşekkürler.
Seerf
Bul
Mufi yazdı:Sevgili Ahmet , sevgili arkadaşlar , herşeyden önce ülkemizde kavram karmaşası olan bu amatör ve sportif balıkçılık nedir olayını açıklıga kavuşturmak lazım , kim sportif avlanır kim amatördür..

TEBLİĞDE ;

MADDE 3 – (1) Genel tanımlar
a) Amatör balıkçı: Amatör balıkçılık etkinliğinde bulunan gerçek kişiyi,
b) Amatör balıkçılık: Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini,
c) Amatör balık avı yarışması: Amatör balıkçılar arasında, amatör balıkçılığı özendirmek ve geliştirmek amacıyla düzenlenen ve bu Tebliğde anılan kurallara uygun olarak ödüllü ya da ödülsüz olarak yapılan balık avlama yarışmasını,

olarak geçer acaba yabancı ülkelerde böylemidir,

Benim şahsi düşüncem şudur ,

[SIZE="3"]- Amatör balıkçı , boş zamanını degerlendirmek amacı ile gerçekleştirdiği bir eylemdir balık tutmak , iddiası olmaz , trofe beklemez, ummaz, oltasını atar balık gelirse kısmetinedir..inatçı olmaz, amacı su kenarında olmaktır , üstad veya usta olma çabası gütmez, etik kavram ve kurallar çerçevesinde tutugu balıgı gönül rahatlıgı ile yer ..[/SIZE]

- Sportif balıkçı , tutugu balıgı yemez, amacı trofedir ,zaman zaman yarışmalara gider , hayati tehlike almadan dayanma gücünü zorlar, tutgu balıgı salar , hedefleri vardır onun için ugraşır.. maddi gücünü zorlayabilir , vs ama tut bırakçıdır..

Şekil şart ne olursa olsun her iki haldede Ustad-usta olmaz, bu sucul alemde her kimse, her türlü balık konusunda tecrübeli değildir..her türlü avcılıgı yaptım diyemez, Ustad kelimeside anlam itibari ile başka bir şeydir Smile usta dersek belki ama bilinen bir gerçek vardır her ustanın bilmediği başka şeyler de olabilir ..

bu benim düşüncem ve yabancı kaynakların bazılarında bu şekildedir..

bu nedenle Oltacılık kavramı insanlar arasında farklı düşünülmekte..Gulumse

kolay gelsin

Teşekkürler muvaffak abi yukarıda işaretlediğim yer bana uyan tarafı, isteyen sportif takılsın Gulumse
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
güç birliktelikleri iyidir.daha fazla ses getirir.sportif balıkçılığa gelince ben amatörüm.limitler ve tebliğ çerçevesinde yakaladığım balık benimdir.tasarrufuda bana aittir.türkiyedeki sportif balıkçılık (göl gölet ve akarsuların şu anki haliyle) bana göre değildir.hep yazılmıştır.limitte kanunda kafandadır.öyle ise kimse kimseye neden saldın yada salmadın diyemez.insanlar nasıl mutlu ise öyle hareket etsin tebliğ çerçevesinde
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Uzun_ahmet yazdı:Bu üçüncü tanımı eklediğine göre sende bunlardan birisisinki benide yanına çekmeye çalışır durumlar içerisindesin,
Öncelikle yazdığım mesajı başka taraflara sürükleme, bana ben trolcülerle ağcılarla uğraşamam de ne demek istediğini anlayayım yok klişe lafmış falan bu kelimeler bir yöneticinin ağzına yakışacak cümleler olmamalı sizi daha dikkatli olmaya davet ediyorum..
HappyHappyHappy
yazıyı tekrar okuyup düşünmenizi tavsiye ederim.
bu tanımda size uyan kısım varsa diyecek birşey yok.sizin için yazılmadığı aşikar.
sizin yazdığınız direk suçlamanın tartışmasının yeri burası değil.arzu ettiğiniz herhangi bir forumda istediğiniz gibi bunun açılımı ve yazışmasını yapabiliriz.
kişisel olarak elimden geldiğince ( nihat abinin deyimiyle ) palyaçoların benim deyimimle amatör balıkçı ve balık sırtındaki ---- haşere---lerin hepsiyle uğraşırım.bundan en az balık tutmak kadar büyük zevk alıyorum.Gulumse
rastgelsin.Seerf
Bul
Bu yazınızla gerçek kişiliğinizi de ortaya koyduğunuz için ben çok teşekkür ediyorum.

Bazı sitelerden BAN yiyerek uzaklaştırılmış birisinin açmış olduğu başka bir sitenin yöneticisi ile konuşmakta güzeldi..

Kusura kalmayın ama sizin seviyenize inmeyeceğim..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
kengin yazdı:HappyHappyHappy
yazıyı tekrar okuyup düşünmenizi tavsiye ederim.
bu tanımda size uyan kısım varsa diyecek birşey yok.sizin için yazılmadığı aşikar.
sizin yazdığınız direk suçlamanın tartışmasının yeri burası değil.arzu ettiğiniz herhangi bir forumda istediğiniz gibi bunun açılımı ve yazışmasını yapabiliriz.
kişisel olarak elimden geldiğince ( nihat abinin deyimiyle ) palyaçoların benim deyimimle amatör balıkçı ve balık sırtındaki ---- haşere---lerin hepsiyle uğraşırım.bundan en az balık tutmak kadar büyük zevk alıyorum.Gulumse
rastgelsin.Seerf

kamil sırf bu yazın yüzünden bile sizin forum ile ortak bir paylaşımımızın olmayacağını anladımve hiçbir yönetici arkadaşıma danışmadan sırf ahmet abiye saygımdan sizinle herhangibir ortak oluşumda olmamaya karar verdim.lütfen konuyu kapatıyorum ben burada huursuzluk istemiyorum.konu kapanmış ortak oluşum bitmiştir.ben forumumuzu kimseye yedirmem huzur bozdurmam bunun için söz verdim.haşere kelimesi bizim hiçbir üyemize yakışmaz.
yolunuz açık olsun.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  server ödemeleri hakkında. LeVrEkCi 30 2,811 07-10-2016, 16:42
Son Yorum: LeVrEkCi
  logo çalışmaları ve seçimleri hakkında LeVrEkCi 7 1,664 17-04-2012, 10:22
Son Yorum: YaKaMoZ
  yeni uygulama hakkında LeVrEkCi 67 5,889 14-04-2012, 09:43
Son Yorum: örümcekadam
  ***yoklama konuları hakkında*** LeVrEkCi 0 854 11-04-2012, 12:45
Son Yorum: LeVrEkCi