Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telekobik Kamış Seçimi
Merhaba, Yeni bir teleskobik kamış arıyorum. Şuanda Lineaffea Sea Master 390 Surf kamış kullanıyorum. fakat 125 cm. kapalı boyutu fazla geliyor bana. Aracım olmadığı için bagaza koyamıyorum. Ya otobüsle yada moturumla ava çıktığım için sırt çantama sığacak ortalama 60-70 cm kapalı boyu, 340 üzeri açık boyu olan 60-70 tl yi geçmiyecek olta önerebilirmisiniz.

Genelde istavrit, zargana ve lüfer türü avlara çıkıyorum.

Bir kaç çeşit buldum Marka ve Model olarak sizin yorumlarınız nedir?

İlk olarak Albastar genelde orta kalite üretiyor sanırım.
Albastar'ın 4140 asos kamışı, 360cm uzunluğunda, %70 karbon, 8 parçalı, 70-100gr atarlı, kapalı boyu 70cm, en uygun fiyatlı teleskopik karbon olta kamışıdır.

2. Marka ise PELICAN genel olarak nasıl bir markadır?
LASVEGAS 360 CM PELICAN OLTA KAMIŞIBoy (cm) : 330 Atarı (g) : 50-100 Gr Parça Sayısı : 7 Sap : Eva Kapalı Uzunluk (cm) : 66 Ağırlık (g) : 371 - Teleskobik kompozit kamış - İlk parça elektrostatik krom kaplama - Sürtünmeye karşı özel T/S porselenler

Buffalo
BUFFALO 360 CM PELICAN OLTA KAMIŞI Boy (cm) : 360 Atarı (g) : 50-100 Gr Parça Sayısı : 8 Sap : Mantar Kapalı Uzunluk (cm) : 65.5 Ağırlık (g) : 419 - TC24 yüksek modül teleskobik karbon - Sürtünmeye karşı T/S özel porselen - Uzun ömür sağlayan vernik - Özel PVC koruyuculu kutusunda
Bul
PuFFeR yazdı:Merhaba, Yeni bir teleskobik kamış arıyorum. Şuanda Lineaffea Sea Master 390 Surf kamış kullanıyorum. fakat 125 cm. kapalı boyutu fazla geliyor bana. Aracım olmadığı için bagaza koyamıyorum. Ya otobüsle yada moturumla ava çıktığım için sırt çantama sığacak ortalama 60-70 cm kapalı boyu, 340 üzeri açık boyu olan 60-70 tl yi geçmiyecek olta önerebilirmisiniz.

Genelde istavrit, zargana ve lüfer türü avlara çıkıyorum.

Bir kaç çeşit buldum Marka ve Model olarak sizin yorumlarınız nedir?

İlk olarak Albastar genelde orta kalite üretiyor sanırım.
Albastar'ın 4140 asos kamışı, 360cm uzunluğunda, %70 karbon, 8 parçalı, 70-100gr atarlı, kapalı boyu 70cm, en uygun fiyatlı teleskopik karbon olta kamışıdır.

2. Marka ise PELICAN genel olarak nasıl bir markadır?
LASVEGAS 360 CM PELICAN OLTA KAMIŞIBoy (cm) : 330 Atarı (g) : 50-100 Gr Parça Sayısı : 7 Sap : Eva Kapalı Uzunluk (cm) : 66 Ağırlık (g) : 371 - Teleskobik kompozit kamış - İlk parça elektrostatik krom kaplama - Sürtünmeye karşı özel T/S porselenler

Buffalo
BUFFALO 360 CM PELICAN OLTA KAMIŞI Boy (cm) : 360 Atarı (g) : 50-100 Gr Parça Sayısı : 8 Sap : Mantar Kapalı Uzunluk (cm) : 65.5 Ağırlık (g) : 419 - TC24 yüksek modül teleskobik karbon - Sürtünmeye karşı T/S özel porselen - Uzun ömür sağlayan vernik - Özel PVC koruyuculu kutusunda

berkant böyle bir surf kamış varmı bende bilmiyorum eğer varsa bende isterim çünkü benim bagaja sıgmıyor bu kamışlar.
Bul
Bunların boyları 60-70 cm civarı işte bagaja çok rahat sığıyor. 60 65 cm olanlarda çantaya rahat sığıyor. Hatta pelican yeni bir model çıkarmış. İstanbul peliscaopic diye 70 cm kapalı boyu. Kamış sap bölgesinden 30 cm daha çıkartılabiliyor. Ama biraz ağır bi kamış 700 gr. Benim sormak istediğim pelican marka genel olarak nasıl. Orta kalitemi vasat mı? Yani aldığımda en az 3-4 yıl götürürmü beni.
Bul
benim makine kamış bilgim çok az berkant,arkadaşlar yorum yapacaklardır.pelikan markayı ben hiç duymadım kullanmadım.
Bul
Berkan surf kamislari av seklinden dolayi uzun oluyorlar bildigin gibi ama biraz arastirip en kisa kapali uzunlugu olan kamis bulmaya calis. San önerim(belirttigin fiyat araliginda) Albastar 2309 Hunter ve Dam 2497 Onliner tele serisi. bir bunlara bak. yaklasik 90 cmile 1 metre arasi olan modeller var. uygun olani artik bulursun. kolay gelsin
Bilinen ve kullanilan markalardan sasma bence, surf casting sert bir av seklidir o yüzden yemlerinin arkasindan oltanin parcalarinida denize firlatma...
Bul
bill74 yazdı:Berkan surf kamislari av seklinden dolayi uzun oluyorlar bildigin gibi ama biraz arastirip en kisa kapali uzunlugu olan kamis bulmaya calis. San önerim(belirttigin fiyat araliginda) Albastar 2309 Hunter ve Dam 2497 Onliner tele serisi. bir bunlara bak. yaklasik 90 cmile 1 metre arasi olan modeller var. uygun olani artik bulursun. kolay gelsin
Bilinen ve kullanilan markalardan sasma bence, surf casting sert bir av seklidir o yüzden yemlerinin arkasindan oltanin parcalarinida denize firlatma...

Evet haklısın uzak atışlarda bazen asılıyorum oltaya ama lineaffe diye tabiki. Düşük kalitede bir oltaya okadar asılamazsın. Oyüzden yedek olta alıyorum ufak avlarda kısa olanı kullanmak için. En kısa ürünleri albastar ve pelican markası üretiyor albayı az çok biliyorum orta kalite üretiyor ama pelican nasıl onu bilmiyorum.
Bul
Berkant, pelican Albadan biraz daha iyidir ama dediğin gibi ağırsa araştırmaya devam et anladığım kadarı ile at çek ağırlıklı avlanıyorsun.

Makina artı misina ekledinmi 1.300 - 1.400 KG arası bir ağırlıkla avlanmak zorunda kalabilirsin.
Bende lineaffenin 3,90 lık teleskobik kamışı var kapalı boyu baya iyi ama teleskobiklerde atar daha düşük oluyor Wink
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Berkant, pelican Albadan biraz daha iyidir ama dediğin gibi ağırsa araştırmaya devam et anladığım kadarı ile at çek ağırlıklı avlanıyorsun.

Makina artı misina ekledinmi 1.300 - 1.400 KG arası bir ağırlıkla avlanmak zorunda kalabilirsin.
Bende lineaffenin 3,90 lık teleskobik kamışı var kapalı boyu baya iyi ama teleskobiklerde atar daha düşük oluyor Wink

Evet şuanda avlarda genel oalrak at-çek olduğu için. Lineaffe uzun atışlarda çok dayanıklı ve çok sağlam güzel atışlar yapılabiliyor. Sanırım bunuda uzun boyuyla orantılı. Lineaffe'nin 100 cm den aşağı kapalı kamışı yok gibi bişey.

Pelican albastar'dan daha iyi diyorsunuz yani. Peki şöyle bir şey var. Pelican Buffalo modelinde TC24 yüksek modül teleskobik karbon diyor. Albastarda ise %70 karbon diyor. Hangisi daha iyi. Yada modül karbon ne oluyor bilen varsa.
Bul
Bence pelican buffalo, albaya göre bir adım önde. Nedense kullandığım bütün alba kamışlar vasatı aşamadı. TC24 yüksek modül teleskobik karbon tabi ki daha iyidir. Alba %70 karbon demiş. Kalan %30'un ne olduğu meçhul. Kamışlarla ilgili açtığım bir konu vardı. Almadan onları da okumanızı tavsiye ederim.
Sazanları özledim...
Bul
rusan yazdı:Bence pelican buffalo, albaya göre bir adım önde. Nedense kullandığım bütün alba kamışlar vasatı aşamadı. TC24 yüksek modül teleskobik karbon tabi ki daha iyidir. Alba %70 karbon demiş. Kalan %30'un ne olduğu meçhul. Kamışlarla ilgili açtığım bir konu vardı. Almadan onları da okumanızı tavsiye ederim.

İlk kamışımı alırken okumuştum zaten. Şimdide bi göz gezdirdim. Yüksek mödül karbon dediği olay sanırım normal karbonu daha esnek ve daha dayanıklı hae getiriyorlar sanırım. Buffalo güzel gibi duruyor ancak tek kötü yanı mantar sap olması. tutuşu biraz sert oluyor, kışın fazlasıyla soğuk oluyor su emdiği için, bir süre sonra parçalanıyor. Eva sapı daha çok tercih ediyorum.

Dalgalı ve büyük avlarda lineaffe sea master 390 180 gr'a kadar atarlı kamışı kullanıyorum zaten. Pelican buffalo'yu ise daha çok hafif at-çek avlarda kullanıcam. Zargana, kefal, lüfer avlarında kullanmayı düşünüyorum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Paslı kamış umtbra 10 2,788 04-05-2013, 14:42
Son Yorum: bucalıfikret
  Kamış.... Gkmn34 6 1,907 08-11-2012, 10:17
Son Yorum: rusan
  Jig kamis yardimi Bahattin 15 3,032 31-08-2012, 13:20
Son Yorum: ANTALYALI07
  Kamış özellikleri bilal78 21 8,856 06-06-2012, 19:33
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Muhteşem KIRILMAYAN KAMIŞ - SUYUN DIŞINDA 10KG KALDIRIYOR. alien13 24 9,153 08-10-2011, 23:05
Son Yorum: Hamido
  Yeni başlayana Kamış ve makine tavsiyesi (At çek için) Criticalwave 18 8,210 19-05-2011, 01:50
Son Yorum: Criticalwave
  KamiŞ ve makİne hakkinda srkan_ak 26 6,674 24-10-2010, 13:58
Son Yorum: srkan_ak
  At çek için kamış ! blue_zaire 10 4,114 30-09-2010, 15:22
Son Yorum: LeVrEkCi
  Spin kamış tavsiyesi stanley68 21 9,178 25-07-2010, 23:53
Son Yorum: yalova tatar
  Kamış ,makine tavsiyesi... uzman42 11 4,432 22-06-2010, 15:22
Son Yorum: murockt

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi