25-11-2006, 14:12
FIRINDA SEBZELİ PALAMUT
Malzemeler
2 adet palamut (temizlenip dilimlenmiş. Balıkçıdan bu şekilde hazırlamasını isteyin, elinizi kana bulamayın!)
2 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 orta boy domates
1/2 demet kıyılmış maydonoz
3-4 adet acı olmayan sivri biber
1 büyük kuru soğan (beyaz olsun)
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3-4 adet defne yaprağı
Tuz
Yapılışı
Palamut dilimlerini hafifçe tuzlayıp geniş bir borcam ya da fırın tepsisine dizin. Üzerine ince halkalar halinde dilimlediğiniz kuru soğan, patates, havuç ve kabukları soyulmuş domatesleri yerleştirin.
Üzerine kıyılmış maydonozları serpiştirin.
Kabuklarını soyup dilimlediğiniz limonları, çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz biberleri ve defne yapraklarını da dizdikten sonra zeytinyağı ve suyu üzerine gezdirin.
Borcamın üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
20 dakikanın sonunda folyoyu alın, bir 20 dakika daha pişirin, üzeri kızarsın.
Sıcak servis yapın.
Çok lezzetli oluyor, balıklar yumuşacık ve bembeyaz pişiyor, sebzeler kızarıyor, defne yaprakları da çok hoş bir tat ve koku veriyor yemeğe.Ha bir de sonrasında tahin helvası. Tahin balıktan sonra çok ama çok güzel gidiyor.
Malzemeler
2 adet palamut (temizlenip dilimlenmiş. Balıkçıdan bu şekilde hazırlamasını isteyin, elinizi kana bulamayın!)
2 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 orta boy domates
1/2 demet kıyılmış maydonoz
3-4 adet acı olmayan sivri biber
1 büyük kuru soğan (beyaz olsun)
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3-4 adet defne yaprağı
Tuz
Yapılışı
Palamut dilimlerini hafifçe tuzlayıp geniş bir borcam ya da fırın tepsisine dizin. Üzerine ince halkalar halinde dilimlediğiniz kuru soğan, patates, havuç ve kabukları soyulmuş domatesleri yerleştirin.
Üzerine kıyılmış maydonozları serpiştirin.
Kabuklarını soyup dilimlediğiniz limonları, çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz biberleri ve defne yapraklarını da dizdikten sonra zeytinyağı ve suyu üzerine gezdirin.
Borcamın üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
20 dakikanın sonunda folyoyu alın, bir 20 dakika daha pişirin, üzeri kızarsın.
Sıcak servis yapın.
Çok lezzetli oluyor, balıklar yumuşacık ve bembeyaz pişiyor, sebzeler kızarıyor, defne yaprakları da çok hoş bir tat ve koku veriyor yemeğe.Ha bir de sonrasında tahin helvası. Tahin balıktan sonra çok ama çok güzel gidiyor.