Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FIRINDA SEBZELİ PALAMUT
#1
FIRINDA SEBZELİ PALAMUT
Malzemeler

2 adet palamut (temizlenip dilimlenmiş. Balıkçıdan bu şekilde hazırlamasını isteyin, elinizi kana bulamayın!)
2 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 orta boy domates
1/2 demet kıyılmış maydonoz
3-4 adet acı olmayan sivri biber
1 büyük kuru soğan (beyaz olsun)
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3-4 adet defne yaprağı
Tuz  
       Yapılışı
Palamut dilimlerini hafifçe tuzlayıp geniş bir borcam ya da fırın tepsisine dizin. Üzerine ince halkalar halinde dilimlediğiniz kuru soğan, patates, havuç ve kabukları soyulmuş domatesleri yerleştirin.
Üzerine kıyılmış maydonozları serpiştirin.
Kabuklarını soyup dilimlediğiniz limonları, çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz biberleri ve defne yapraklarını da dizdikten sonra zeytinyağı ve suyu üzerine gezdirin.
Borcamın üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
20 dakikanın sonunda folyoyu alın, bir 20 dakika daha pişirin, üzeri kızarsın.
Sıcak servis yapın.

Çok lezzetli oluyor, balıklar yumuşacık ve bembeyaz pişiyor, sebzeler kızarıyor, defne yaprakları da çok hoş bir tat ve koku veriyor yemeğe.Ha bir de sonrasında tahin helvası. Tahin balıktan sonra çok ama çok güzel gidiyor.
Bul
Cevapla
#2
hımmmm süper olmuş aga afiyet şeker olsunnn SmileSmileSmileSmile:
Bul
Cevapla
#3
çok süper görünüyor eline sağlık
Bul
Cevapla
#4
afiyet olsun herkese herkes yapsın süper oluyor garantili
Bul
Cevapla
#5
görünüşü muhteşem olmuş lezzetinide deneriz inşallah

sevgiler
Cevapla
#6
ellerine sağlık nefis görünüyor. denemekte fayda var
Bul
Cevapla
#7
teşekkürler tarif için deneriz en kısa zamanda inşallah Smile
Bul
Cevapla
#8
bişey değil abi kesin deneyin bak parmaklara dikkatSmile
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi