Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Anılarınız
Balıkçı olupta anısı olmayan yoktur. Anılarınızı ve ilginç olayları buraya yazabilirsiniz..
Bul
2 sene önce bi sabah erkenden kalkkıp malzemeleri hazırlaıp bindim tekneme.bizim sahilde tüm tekneler birbirini tanır herkes zargana peşinde dolaşıyor kamışla cektirme yaparak ipekle zargana avlıyoruz.zarganayı erken toplayan lüfer yerine erken giden balıgı topluyor akşamdan kalanlar veya zargana tutamayanlar ise gec kaldıgından kalabalık ta ses oldugundan lüferin sonuna yetişiyor alabildigini alıyor yinede.ben erkencilerdenim o sabah kalktım 10 tane zargana tuttum ama herkesin gittigi av yerine degil tam zıt bir yer deneyim dedim kısmetime oraya kofana sürüsü girmiş allahtan hazırlıklıyım yanımda büyük kancalarım ve celik telim de var hemen takımı degiştirdim ve 10 zargana ile 10 tane kofana aldım tekrar zargana ya cıktım 5 zargana tutup sürü gitmesin diye tekrar kofana ya devam ediyorum o arada babamı aradım gelin durum böyle böyle diyorum oda bizde tutuyoruz gerek yok diyor ben 5 zargana ile 5 kofana daha aldım ama bu 5 kofanayı 20 dakikada aldım yani tam sürünün üstündeyim babamı tekrar aradım baba 15 kofana aldım tekrar zarganaya cıkıyorum dedim babam sasırdı o o sırada 4 tane lüfer almıs tabii oda hemen geldi peşinden tüm akraba geldi olduk bi ara 35 tekne benim kısmetim acık teknenin livara koyamıyorum balıkları kafa tarafına su doldurdum oraya attım yüzüyo kofanalar 5 zargan 5 kofana 5 zargan 5 kofana toplam 39 tane kofana tuttmusum ama ben sigara içmeye vakit bulamıyorum ve attıgımı tutuyorum sadece 1 tane kacırdım oda cok cok büyük bi sırtıkaraydı oltam ı kesti ama sudan bir atlayışı var cok güzel bi balıktı akşam işim bitip karaya geldigimde tatlı bir yorgunluk neşe mutlulukla balıkları tasırken komsularımızın hayran bakısları iltifatlarıyla dahada mutlu olmus bir kısmını komsulara bir kısmınıda istanbulda dostlara dagıtmak üzere o günü tamamlamıstım.o günü sanırım hayatım boyu umutmayacagım sizlerlede paylasmak istedim .herkese rastgeleCool
Bul
Güzelmiş saol üstad paylaştığın için.
Bul
BEN BUN'DAN 1 SENE EVVEL (ANTALYA) SARUSU DENİLEN BOLGEYE DENİZE DOKULEN TATLI SU GİRİŞİNE GİTTİM.. DAHA LEVREK İLE TANIŞMAM YOKTU YANİ OLTA BALIKÇILIĞI İLE YAKALAMAMIŞTIM..))) BURAYA GELEN ARKADAŞLAR VE BALIK HASTALARI ARKADAŞLAR LEVREK KONUSUNDA USTA İNSANLARDI BELLİKİ TAM TAKIM RAPALA ÇAPARİ VE BUNUN GİBİ TAKIMLAR İLE HAZIR İŞ YAPIYORLARDI ..... AMA DAHA PEK TUTAN YOKTU HERKES ATIP ÇEKİYORDU.. BEN BURADA BU ARKADAŞLARA KIS KIS GULUYORDUM ÇÜNKÜ ARKADAŞLAR O KADAR GUÇ SARF EDİP AT-ÇEK BİR BALIK YOK..)) BEN DİP TAKIMI HAZIRLAMIŞTIM .. DÜŞÜNÜN KARADAN 5 Lİ TAKIM )) SANKİ TEKNE DEN ATACAĞIM )) NEYSE TAKIMI'MI ÇIKARDIM ... ANTALYA'DA YANIÇ DENİLEN YEM TAZE VE CANLI CANLI OYNUYORDU.( YANIÇ KAREDESE BENZER UFAK YARATIKLAR) BEŞ İĞNEYE TAKTIM YEMİ ... YEMLER CANLI CANLI OYNUYORDU... YANİMDAKİ ARKADAŞA DALGA GEÇERGİBİ DEDİM Kİ BAK ŞİMDİ LEVREKÇİLERE NASIL LEVREK TUTULUR GOSTERECEĞİM..))) TAKIMIN UCUNA 10 GRAM KURŞUN BAĞLADIM... VE TATLI SUYUN DENİZE DOKULDÜĞÜ AĞIZDAN İLERİ DOĞRU FIRLATTIM.. SU O KADAR AKINTILIYDIKI KURŞUNU ALIP SURUKLUYORDU BENDE SALDIKÇA SALDIM TAKIMI...
YANIMDAKİLER BANA GULUYORLARDI ..)) TABİ BENDE KENDİ KENDİME GULLDUM.. BU ŞEKİLDE BALIK MI TUTULUR ACEMİ ÇAYLAKLAR GİBİ.
NEYSE BEN ARTIK KAMIŞI GERDİREREK TAKIMI SARMAYA BAŞLADIM .. KAMIŞ KIRILACAK DERECE DE EĞİLİYORDU..???)) BEN BUNU AKINITAYA KARŞI ÇEKTİĞİMDEN ZANNADİYORUM TABİKİ YANIMDA Kİ ARKADAŞLARDA )) ÇEK ÇEK ÇEK BİTMEK BİLMİYORDU ..!!! NE KADAR MİSİNA SALDIĞIMI ANLAYAMADIM BELKİ130 BELİKİ 150 MT. NEYSE TAKIMIN YAKLAŞTIĞINI HİSSETTİM AĞIRLIK SERTLEŞTİ KASIP DURUYORDU ... AKINTI AĞIZI DAHA SERT AKTIĞINDAN TAKIM YAKLAŞTIĞIN DA DAHA SERT EĞİLİYORDU KAMIŞ.
VE SONUN DA TAKIM MI ÇIKARMAYA 3-5 METRE KALA ÇIRPINAN BALIKLARI GRDUM SU USTUNE FIRLIYORLARDI.
VE TAKIM ÇIKTI..
BEN ŞOK YANIMDAKİLERŞOK.
BEŞ İĞNE BEŞ DELİ BALIK .. HALA ŞOKTAYIM... TAKIM SANKİ İSTAVRİT TAKIMI GİBİ LEVREK İLE DOLUYDU.
5 LEVREK TAM 3.860 GRM GELDİ.))) BEN KENDİME GELDİĞİMDE ŞOKTAN SONRA HAVALARDA .. ARKADAŞLARA DONEREK DEMEMDİM'Mİ BEN SİZLERE NASIL BALIK TUTULACAĞINI ÖĞRETECEĞİM DİYE İŞTE BOYLE DİYE GÖĞSÜMÜ ŞİŞİRE ŞİŞİRE GERİLDİM)) O GUN BELKİ BEN'DE ŞANS VARDI UST UST'TE TAM 38 LEVREK ALDIM.. TABİ SADECE BENDE LEVREK VARDI .. OTEKİ LEVERKÇİ ARKADAŞLAR BAKA KALDI ??* MARİFET NEREDEYDİ ??? TAKIMDA'MI BEN'DE Mİ YOKSA LEVREKLER'Mİ SAPITMIŞTI ??? HALA ANLAYAMADIM... )))) BU BENİM BELKİ İLK VE SON BU ŞEKİLDE LEVREK TUTUŞUMDU.. BİR DAHA O OLAYI YAKALAYAMADIM))) İŞTE BENDEN SIZ ARKADAŞLARA BİR GERÇEK ANIM... SAOLUN ... SİZLERİ DE BAYA KASTIM BU UZUN YAZIDA......
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Survivor da ne kadar çok balık var kurusogan 6 1,941 29-04-2013, 13:15
Son Yorum: polat_can
  Kurnaz balık 34lonely 9 1,700 29-10-2012, 21:04
Son Yorum: maxtar
  Balık yakalamanın kolayını bulmuş AmatörBalıkcı19 11 2,128 08-06-2012, 09:34
Son Yorum: orhanekmekci
  Karda Balık Izgara ufuktan26 35 4,388 24-02-2012, 14:55
Son Yorum: ANKARALI3506
  İstanbul kıyılarında kepçe ile balık avı! maxtar 11 2,614 31-01-2012, 09:19