Yorumları: 239
Konuları: 58
Amatör balıkçılık hayatımı 2 ye ayırıyorum.
S.Ö ve
S.S. Yani surf kamıştan öncesi ve surf kamıştan sonrası diye... Nedenmi ? İşte nedeni :
4 ay önce bir surf kamış aldım boğazda kullanmak üzere. İyikide almışım meğerse ben bugüne kadar boğazdan hiçbirşey yakalamasını bilmiyormuşum. Bugüne kadar genelde elim boş döner ve normal kamışlardan pek performans alamazdım. Marifez kamıştamı yoksa bu forum sitesinden öğrendiklerimdemi bilemiyorum. Surf'den sonra amatör balışçılık hayatım tamamen değişti. Çünkü Surf'den önce hiç alamadığım Palamut, Lüfer, Sarıkanat ve iri istavritleri Surf'den sonra ( 4 ayda ) alma başarısını gösterdim. Üstelik bundan çok büyük zevk alarak. Tabi bunda
www.amatorbalikci.net forum sitemizin çok büyük fayda ve desteğini gördüm. Buradaki yöntemler, av yerleri ve raporları sayesinde hep doğru yerde ve doğru zamanda oldum ve hiç beklemediğim avlar yaptım.
Reklam olarak düşünmeyin ama, Surf kamışlar gerçekten mükemmelmiş ve çok işe yarıyormuş.Herkese tavsiye eder, Ayrıca bu sitede emeği geçen Yönetici ve balıkçı dostlara teşekkürü bir borç bilirim.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
303 sana yürekten katılıyorum en önemli avantajı koltuk altı kısmının uzun olması böylece manivela kuvveti uygulaması daha iyi oluyor bunun yarışmaları yapılıyor adamlar 270 mt lere atabiliyor
Yorumları: 4,310
Konuları: 155
ALİ kaptana katılıyorum bence önemli olan paylaşımdır bir birimiz ile bilgilerimizi paylaşırsak okadar daha balıkçı oluruz okadar daha insan oluruz paylaşımın için teşekkürler.
Yorumları: 111
Konuları: 6
mrs303 yazdı:Amatör balıkçılık hayatımı 2 ye ayırıyorum. S.Ö ve S.S. Yani surf kamıştan öncesi ve surf kamıştan sonrası diye... Nedenmi ? İşte nedeni :
4 ay önce bir surf kamış aldım boğazda kullanmak üzere. İyikide almışım meğerse ben bugüne kadar boğazdan hiçbirşey yakalamasını bilmiyormuşum. Bugüne kadar genelde elim boş döner ve normal kamışlardan pek performans alamazdım. Marifez kamıştamı yoksa bu forum sitesinden öğrendiklerimdemi bilemiyorum. Surf'den sonra amatör balışçılık hayatım tamamen değişti. Çünkü Surf'den önce hiç alamadığım Palamut, Lüfer, Sarıkanat ve iri istavritleri Surf'den sonra ( 4 ayda ) alma başarısını gösterdim. Üstelik bundan çok büyük zevk alarak. Tabi bunda www.amatorbalikci.net forum sitemizin çok büyük fayda ve desteğini gördüm. Buradaki yöntemler, av yerleri ve raporları sayesinde hep doğru yerde ve doğru zamanda oldum ve hiç beklemediğim avlar yaptım.
Reklam olarak düşünmeyin ama, Surf kamışlar gerçekten mükemmelmiş ve çok işe yarıyormuş.Herkese tavsiye eder, Ayrıca bu sitede emeği geçen Yönetici ve balıkçı dostlara teşekkürü bir borç bilirim.
mrs303
Degerli Arkadasim
Paylasimin icin Tesekkürler.
Benim icin biraz enteresan senin yazdiklarin "marifet surf kamistami yoksa ? " diye yazmissin,eger yaptigin av hakkinda biraz detayli bilgi verirsen belki sana yardimim dokunabilir,bu arada benimde cok ilgimi cekti.
Nasil avlaniyorsun kiyidanmi ? tekne ilemi ? sig sudami ? derin sudami ?
Bunlari biraz anlatta bir yol bulalim.
Görüsmek üzere...
Adanali
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
kıyıdan atışlarda surf kamışların üzerine yok.Bende yeni sezona 4.50 m.lik bir surf kamış alacağım.Nem hafif olmaları,hemde uzun mesafeye atmaları iyi oliyor.Beanim bir 4.50 m.lik kamışım var ama ağır,at-çek te çok yoruyor.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
arkadaşlarım biligiler için teşekkürler.....
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
ben de araştırıyorum linneaffe turna freş 4.20 yada dam marka bir tane alacağım.bu konuda çok ça bilgi edeindim .iyiki almışsın farkınıda anlatıyorsun.darısı başıma.
Yorumları: 239
Konuları: 58
Adanali yazdı:mrs303 yazdı:
mrs303
Degerli Arkadasim
Paylasimin icin Tesekkürler.
Benim icin biraz enteresan senin yazdiklarin "marifet surf kamistami yoksa ? " diye yazmissin,eger yaptigin av hakkinda biraz detayli bilgi verirsen belki sana yardimim dokunabilir,bu arada benimde cok ilgimi cekti.
Nasil avlaniyorsun kiyidanmi ? tekne ilemi ? sig sudami ? derin sudami ?
Bunlari biraz anlatta bir yol bulalim.
Görüsmek üzere...
Adanali
Genelde Boğazdan avlanıyorum, üsküdar,kuzguncuk, kuleli, vaniköy,çubuklu gibi anadolu yakasındaki av bölgelerine gidiyorum. Ayrıca maltepe,dragos,kartal,suadiye gibi marmara denizindede av yapıyorum. Kıyıdan avlanırım tekneden korkuyorum. ( 2 defa tekne devrildi, ve ölüm tehlikesi yaşadım ) ondandır. artık tekneler bir miktar korkutmakta beni.Fakat sağlam bir tekne bulabilirsem seneye tekne olayını düşünüyorum tekrar.Yaptığım avlar iri balıklar üzerine, Lüfer,Palamut,Çinekop....v.b, fakat uzaktan gelen iri istavritede hayır demem yani. Tabi bütün marifet kamışta olamaz, bilgi ve tecrübede çok önemli. Ayrıca doğru zamanda doğru yerde olmak en önemli şey balıkçılıkta. Nekadar iyi malzemen, nekadar tecrüben olursa olsun denizde balık yoksa yapacak hiçbirşeyin olmuyor malesef. Bütün bunları birleştirince balık zevkinede doyum olmuyor yani. Zevkli ve bol avlar dilerim.