Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
balıkcılık hakkındaki düşüncelerinizi alalım
Olta balıkçılığı bir sevgidir. Bir aşktır. Bir bağımlılıktır. Profesyonel balıkçılar yanında gönlünü balık avcılığına kaptıran her meslekten insan görürsünüz. Nice doktorlar, işadamları, bilim adamları, politikacılar kendi uğraşlarının yanında denizciliğe ve balıkçılığa aşıktırlar. Bir çoğu profesyonel balıkçılardan bile daha ustadırlar. Denizciliğin yanında balıkçılık, özellikle olta balıkçılığı ayrılmaz bir tutkudur. Bu tutkunun derinliğini, benliğini ve gönlünü bu sevgiye kaptıranlar bilir. Bu, zararı olmayan bir sevgidir, bir spordur. Temiz havada yapılan bir uğraşıdır. Bedeni yormadan, dikkatlice ve kararında yapıldığında insanın beden sağlığına da büyük katkılarda bulunur. Eline oltasını alan balıkçının o an olta ipinin oynamasından başka bir düşüncesi yoktur. Kafasındaki bütün sorunlar dışında bir düşüncedir bu. Bu nedenle beyin dinlenmektedir. Basit bir düşüncenin bütün benliği sarması ve bütün diğer düşüncelerin kafada kalmadığı anda oltaya iri bir balığın takılması ve bu balığın başarı ile tekneye alınması, insan beynindeki dinlenmeyi, heyecanın doruğu ile birleştirir. O anda vücutta salgılanan hormonların verdiği yaşam hazzını başka bir yol ile sağlayamazsınız. Tabii ki bu hobiyi sevenler için...

[Resim: avci.jpg][Resim: t12.jpg]
Bul
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Balık avlarken tamamen kendimi dış çevren uzaklaşmış hissediyorum
Bul
valla ben mayıs baslıyorum ekim sonuna kadar her hafta sonu denizdeyim kışı zor geciriyorum tekneye bindigim anda ne iş ne eş ne cocuk ne çek ne senet hiç birşey aklıma bile gelmiyor tek düşündügüm ne tutacagım cok enteresan geliyor bana sandala bindigimde hiçbirşey yok sadece olta git zargana tut veya midyeyle izmarit tut onla git lüfer tut levrek tut yani boş git dolu gel veya gelmeye çalış sabah 5 gidip akşam 9 geldigim günler oluyor tek düşündügüm ne tutacagım çekerken kacırırmıyım büyüklügü ne kadar gibi şeyler buda bence dünyanın en büyük zevklerinden biri balıkcılık yapmaktan cok mutluyum :augenrollen:
Bul
Tutamayınca sinir olduğum zor zanaat

Tutuncada zevkten dört köşe eden süper eğlence
Bul
benim için gerçekten bir yaşam biçimi.genelde fırsat yaratmaya çalışırım ve şimdiye kadar olta harici hiçbir avlanma aracını kullanmadım.ben oltacıyım.ve herkezi olta ile balık tutmaya davet ediyorum.her zaman tek oltayla balığa giderim,çünkü balık tutmak veya tutamamak okadarda önemli değil,balık tutamamış olsam bile evime gerçekten mutlu bir şekilde dönerim.etrafımda hiç eline olta almamış arkadaşlar vardı,ama şimdi benden çok balığa gidiyolar.hepsine oltacılık aşıladım.ilginçtir hepsi bana şöyle söylüyolar "NERDEN ALIŞTIRDIN BU İŞİ BİZE EVE DÖNMEK İSTEMİYORUZ" .....neyse hepinize selamlar,iyi avlar,yeni sezonda "RASTGELE" Redface
Bul
herşey güzzelde aman arkadaşlar EVE DÖNMEK İSTEMİYORUZ cümlesi balıkçılığın en hassas noktasıdır bu konuda bence hanımlarda girer tartışmaya mesela ben cıkarım sabah 5-6 kaçta kalkarsam balıga pekde gelmek istemem hadi gelmede göriim evde 2 cocuk hanım nasıl gelmicen işte orada zor anlar yasıyabiliyorum bazen balıkcılıgın tek kötü yanı budur sanıyorum Smile
Bul
kesinlikle size katılıyorum.saygılar.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  5.AMATÖR BALIKÇILIK ŞENLİĞİ Lapsetur 5 2,410 22-06-2006, 09:56
Son Yorum: Kamil ILIPINAR

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi