Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaçak Nuh’un Gemisi
Çinli balıkçılar, 5 bin yaban hayvanıyla yüklü terk edilmiş bir gemi buldu.

Çin'in güney sahillerindeki Qingzhou Adası açıklarında balıkçılar, son derece ender rastlanan 5 bin yaban hayvanıyla yüklü terk edilmiş bir gemi buldu. Gemide nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanlar vardı.

Nuh'un Gemisi'ni andıran teknenin ambarındaki ahşap kasalarda saklanan hayvanların bir bölümünün günlerce tropik güneş altında kalarak öldüğü, bazılarının da aşırı su kaybından ölmek üzere olduğu belirtildi. Üzerinde hiçbir işaret taşımayan 25 metrelik geminin kaçak yaban hayvan ticareti yapan yasadışı avcılara ait olduğu, avcıların da kontrollerden korkup kaçtığı tahmin ediliyor.

Müşterilere gidiyordu
Balıkçılar, 13 tonluk gemiyi çevreye yayılan aşırı pis kokusundan fark etti. Sahil muhafaza ekipleri, bu 'değerli kargoyu' 200 kadar kasaya yerleştirilmiş halde buldu. Kurtarılan hayvanlar yıkanıp beslendikten sonra Guandong Yabani Hayvan Koruma Merkezi'ne gönderildi.

Güneydoğu Asya'ya özgü ender yaban hayvanlarından oluşan 'yükte' 31 karınca yiyen, 44 deniz kaplumbağası, 2 bin 720 monitor kertenkelesi, 1130 Brezilya su kaplumbağası ortaya çıktı. Ayrıca gazete kağıdına sarılı halde 21 ayı pençesi de ele geçirildi.
Esrarengiz gemideki bütün hayvanların nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ve ticaretinin yasak olduğu belirtildi.

Guangzhou Daily gazetesi, Çin'de bazı lüks restoranların bu hayvanların etinden yapılan yemekleri zengin müşterilerine sunduğuna ve bu yüzden kaçak avın çok kârlı bir iş olduğuna dikkat çekti. Çin medyasına göre karınca yiyen etinin kilosu 80 dolardan alıcı buluyor.

Vatan
Bul
oralarda normaldir reis yiye yiye kendi ülkelerinde ne kedi ne köpek ne de yılan bıraktılar
Bul
yakında yeni tadlar diye birbirlerini yemeye başlarlar.
Bul
daha neler goreceğiz neler duyacağız bakalım.. insan evladı bunlar.......
serenay66 yazdı:yakında yeni tadlar diye birbirlerini yemeye başlarlar.

Aynen katılıyorum İlker. Ne mide var adamlarda. Allah gözlerinide midelerinide doyursun ne diim.
Bul
adamlar devekuşları gibi,ne bulurlarsa yiyorlar
Bul
ben de bi belgeselde görmüştüm. Çinli zenginlerin en favori yiyeceği insan ceniniymiş. Korku filmi gibi. 1,5 milyarın hepsi yamyam değildir elbet. ama nası bi millet ki entrikası ve işkencesiyle ün yapmış. Türkmenlerden dinleyin neler ettiklerini. Atamız boşa set ördürmemiş bu yaratıklara.
Bul
Benim kafam artık bu olaylara basmıyor. neden anlayamadığımı da anlayamaz olmaya başladım bu insanlık dışı insanların insanlıklarını
Bul
bu gibi olaylar tek kelime söyleyicem...allah ıslah etsin...
Bul
Allah inancı olmayan insanlardan ne bekleyebilirsiniz..? bööğğğğ midem...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  21 kaçak balıkçıya ceza kesildi sevimli34 9 2,787 23-02-2011, 14:04
Son Yorum: yycolak
  KAÇAK AV OPERASYONU!..   Marjan 15 3,700 06-05-2007, 20:02
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi