Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fark olmalı ...!!
En başta ki hobim Bağlama çalmakdır. İkinci olarak balık tutmak denilebilir ama arkadaşlar ben balığı kendime has bir teknikle tutarım =)
istanbul da mecburi çapari atarım ama Tatile balıkesir-Burhaniye-Ören taraflarına gittiğimde bir çok balıkcının hayran kaldığı kendime has bir tekniğim vardır ki şimdi sizinle paylaşmak istiyorum...Doğruya doğru...

Ege balığı özellikle ören balığı inadın ta kendisidir akşama kadar otursanız 3-5 tane yakalarsınız ama KDV olarakda 100 balığı doyurursunuz... Aman yolunuz Ören-Burhaniye tarafına düşerse bu tekniği ihmal etmeyin... =)
o sıcak günlerden birinde yine kancalarıma sulunez bağlamış oltamı atmış bekliyordum küçük küçük vuruşlar ile boş kancaları çekmeyi bir kaç kez tekrarladım... Sinirlenmediğim söylenemez. Ayaklarımı sallayarak oturup düşünürken birden kafamda bir ampul yandı ve bu teknik aklıma geldi Gerçi belki daha önce başkalarıda kullanmışdır ama genede kendim keşfettiğim için ben sahipleneyim =)

neyse...Balıkcıya gittim kefal için çarpma yapılan o kalın 3'lü kancalardan aldım ve alıp yapışık kancaların ağzının baktığı kısıma küçük sinek kancaları bağlayarak sülunezi takdım .. fırlattım .. balık vurması geldiği an balıklardan hıncımı çıkarırcasına büyüm bir hızla oltaya ani çekişler yapıyordum ki her çekişimde balığı da takıyordum işte bu taktik le sabahdan akşama kadar 3-5 karagöz avlayan ben 2 saatte 3 kilo balık aldım ama balığın türünü bilmiyorum çipura şeklinde onun küçüğü 6-7 cm bişey...
Her neyse sadece paylaşmak istedim Teşekkürler.. =)
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi