Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
altınoluk kucukkuyu assos
Arkadaslr ben altınoluk, kucukkuyu, assos a gitmeyi düşünüyorum burlarda oturan ve bilgisi olan arkadaslardan ricam bana burda ne tür balıklar olduğunu söylemesidirSadharitada kırmızı ile içine alınmış ilçeler)
TEŞEKKÜRLER
EGE BÖLGESİ/Edremit/altınoluk kucukkuyu assos
[Resim: korfezharitasicopyvm4.gif]
bu aradaa kandiliniz mübarek olsun
Bul
Hiç anlamam be Burak bölgem değil bilgisi olan çıkacaktır iyi tatiller rast gelsin
Bul
o tarafları çok bilmem ama 4 yıl falan önce gitmiştim ben oratafa tatile ve o zamanda oltayla sahilden çipura ve mırmır yakalamıştık ama ne desem boş
Bul
merhaba
rapala ile at-çek yaparak ve canlı yem ile bırakma yaparak levrek, uygun bir dip zemini bulursan karagöz mırmır çipura avlayabilirsin.
Bul
sana iyi tatiller
Bul
teşekkürler kucukkuyuda hiç unutmam bir cadır kurmustuk sabah gibi( adını bilmem ama 20 cm civrlarında sürü halınde bir ceşit balık herhlde karagöz) 1 mt ye kada geliyolardı at cek yapsan elin boş dönmezsin
Bul
öncelikle güzel bir tatil yapacagını şimdiden söyleyeyim. edremitli sayılırım bölgeyi de iyi bilirim. ama maalesef balık avlamak her yerinde mümkün olmadı.
balık yutabileceğin meraları bildiğim kadarı ile özetleyeyim:
assos'ta limanın derin noktalarında (özellikle gezi teknelerinin yanaştığı, restoranların tarafında) karagöz, sarpa, kefal ve kayabalığı tutarsın. buradaki balıklar restoranların artıkları ile beslendikleri için fazla seçici değiller kolayca yakalanıyorlar. restoran tarafı olmazsa karşı taraftan da balık alabilirsin ama daha küçük ve zor olur.
küçükkuyu'da da liman içinde avlanacak yerler var. sahil güvenlik botunun durduğu yerde ben tutmuştum. çay bahçelerinin bulunduğu bölümde bol balık oluyor. küçükkuyu limanında da karagöz, sarpa ve kefal çıkıyor. limanın kayalık tarafında çipura-levrek çıktığı duydum ama ben tutamadım. liman içinde eğer etik bulursan çarpma ile iri kefaller alabilirsin. birde eğer balık tutamazsan pişirebileceğin yer varsa küçükkuyudaki balıkçı tekneleri çok ucuz barbun satıyorlardı. ama şu sıralar yasak nedeniyle avlanılmıyor olabiliir.
altınolukta ise bir kaç kere deniz bisikleti kiralayarak çok 30-50 kadar sarpa-karagöz tutmuştum. (tabi küçükleri iade etmek koşulu ile).... altınoluk çok kalabalık olduğundan ben avlanmak için altınoluk-güre arasındaki afrodit tatil köyü yakınlarındaki plajın tenhasını tercih ediyorum.
sonuç olarak bence esas avı assos ve küçükkuyuda yaparsın. eğer tekne bulabilirsen assos-küçükkuyu arasında çok iri çipura tutabilirsin. eğer tekne ile av konusunda yardıma ihtiyacın olursa küçükkuyuda yaşayan çetin amca ile görüşebilirim ya da telini veririm.
bir de dostum (bunu herkese söylemem ama biz bir aile sayılırız) oralara kadar gitmişken balık tutmaya doyayım diyorsan. mutlaka cunda adasına gitmelisin. cunda adasına gidip meşhur taş kahvenin deniz kenarındaki bölümünde teknelerin arasından (teke ile) sarpa yakalamalısın. zaman gözetmeksizin yemin bitene kadar ikişer-üçer balık tutabiliyorsun. ama bu balıkların büyük bölümü küçük olduğundan denize iade ediliyor. bu tarafa gidersen boşuna ayvalık tarafında zaman kaybetme cundaya geç derim.
bu programında bana göre en büyük risk su soğuk olduğundan balığın kıyıya yanaşmamış olma ihtimali. ağustos sonu, eylül başı bu bölge için en uygun dönem bence...
bilgin şaşmaz
Bul
teşekkür ederim bilgin
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi