Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balığın yediği yem
Harun yazdı:Hüseyin yeterli ama bu şekilde değil o gün tutup forumda paylaşım yaparken yazmak gerekir çünkü hangi balığın ne yediğini hepimiz biliyoruz mesela bana çanakkaleden bir bilgi geldi levreklerin çoğunun midesinden parmak büyüklüğünde kaya balığı çıkmış bize bilginin günlük olması önemli dediğim gibi hangi balığın neler yediğini zaten biliyoruz

Bu sene 3 aydır mezgit tutuyorum. İçinden yengeç mamun ve karidesten başka bir şey çıkmıyor. Bir de şöyle bir konu var. Dip balıklarında işkembe büyük olduğundan ve yuttukları avları depo ettiklerinden incelemesi daha kolay oluyor.
Pelajik orta suda yüzen balıklardan genelde küçük balıklar çıkıyor. Onlar daha hareketli olduğu için çabuk eritiyorlar sanıyorum.
Fazla incelenemiyor. Onun için mikroskopla bilimsel inceleme yapmıyorsak. İskorpit kaya mezgit veya levrek gibi balıklar daha iyi inceleniyor. Veya diğer bu türde balıklar...
Bul
heee tamam harun bizde bu gün yem olarak teke kullandık ,bide ben teke için file kullanırken lapin ufakları geldi yem için onlarıda kullandım bişey yok boru kurdu vardı olacağı 3 adet gelincik ufak iskorpitleri saldık
Bul
Hüseyin neyin incelenebileceği hususunda zaten kendin cevabı veriyorsun benim ricam mümkün olduğu kadar zaten ayıklama yapılıyor e geriye paylaşıma bunuda yazmak kalıyor sadece senin bölge olarak düşünme dereler göller okyanuslar var mesela avustralyadaki arkadaşlar midelerine bakmış olsa bizde balığın güncel hangi yeme yöneldiğini bilir giderken ona göre yem götürürüz organizasyonu avustralyadamı yapsak yoksa hehe
Bul
harun abi çok faydalı bir paylaşım olacağı kesin,cevaplar şimdiden gelmeye başlamış..
raporlar verilirken aynı zamanda balıkların ne yediğide bilinirse çok yarar sağlayacağına bende inanıyorum,balıklar kısa zamanlarda neler yiyor bunu öğrenmek kolay olacak...
Bul
harun çok güzel bir konuya temas ettin bir televizyon kanalında adam balığın ağzına özel bir kaşık sokuyor ve karnındaki yemleri çıkarıp inceliyor sonrada onun bir kağıt üzerine resmini yapıyor aynı yemin sahtesini yapıp balığı onunla tutuyor adamlar canlı yem kullanmıyor ve muazzam balık avlıyorlar
Bul
harun sanırım amacın hangi balık hangi ayda hangi yemi tercih ediyor süpersin harun teşekkürler bu çalışmayı yapalım arkadaşlar 2 sene içinde elimizde 2 sene aynı aylarda denenmiş bir liste olur hangi balık nerede hangi yemi yemiş güzel bir liste yapabiliriz yalnız harun konuyu sen açtıgına göre listeyi yap bari sana zagmet.
teşekkürler buarada konu 10 numara
Bul
faydalı bir proje olacaktır muhakkak. henüz tam mânâsıyla bir rapor veremedik ama ilk raporda inşaallah diyelim. Smile
Bul
Marjan yazdı:faydalı bir proje olacaktır muhakkak. henüz tam mânâsıyla bir rapor veremedik ama ilk raporda inşaallah diyelim. Smile

olur said bak önümüzdeki 2-3 ay neler gelecek siteye herkes bekliyor lüferleri bence çılgın bi sezon geçecek
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi