Yorumları: 1,182
Konuları: 49
Ercan ve Bahri abi faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
Hayrettin ustam abim.. ad aware se personel pek faydalı değil. virüsü buluyor ama temizliyemiyor. nod32'de eğer çok bulaşmamışsa belki temizliyebiliyor. Bu virüs yakın çevremdeki arkadaşlarıma dolayısıyla bana çok çektirdi.. Bir günde 2 makina formatlıyordum

Hakikaten sinir bozucu bir virüs bu.
Yorumları: 109
Konuları: 5
burhan uzantılarını belirtiğin dosyaları açmamak yeterli olmuyormu??
virüs programları hakkındada belirtiğin anti virüs prog. yetersiz olabilme ihtimali varmı,virüslü programları açmamış olmaklata yetersiz mi kalıyor yani???
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
burhan bilgiler için saol
Yorumları: 1,182
Konuları: 49
Kesinlikle yetersiz değildir kabul etmiş olmanız virüsü bulaştırdığınız anlamına gelmiyo

Açmanız lazım. bir resmini koyuyorum. nasıl gönderildiğine dair
Yorumları: 891
Konuları: 60
Arkadaşlar bi kere truva atı virüsü diye bişey olmaz, ikiside apayrı şeylerdir
zararlı yazılımlar üçe ayrılır:
1 - Trojan (truva atı)
2- worm (solucan)
3- Virüs
yani truva atı bi sınıflama ismidir. truva atı virüsü diye bişey olmaz.
aralarındaki fark kısaca şöyledir, truva atının en önemli özelliği veri çaılp sahibin e aktarmasıdır, worm ler bilgisayarlara zarar verir ve sürekli çoğalırlar virüslerden farkı virüsler üreticisi tarafından kontrol edilebilir aynı anda bazı işemleri yapması sağlanabilir ama wormu yapıp piyasaya salarlar birdaha kontrol edemezler.
mesela "JS/Tivso.15.gen" son zamanların meşhur bi trojanıdır ama piyasada bunun gibi binlerce truva atı (trojan) dolaşmaktadır
"Win32/Netsky.Q" ise yeni türemiş yüzlerce solucandan biridir
"Win32/FunLove.4070" ise bir virüstür
Bide bu tarz dedikodular yüzünden halkımız çok bilinçsiz davranıyor ve ülkemizde online alışveriş maalesef ekonomide olması gereken yere gelemiyor. sizlere iki önemli ipucu vereceğim
1 - alış veriş yapacağınız site herkez tarafından bilinen ve güvenilirliğini kanıtlamış olsun, bu arada adres çubuğuna dikkat edin tıpa tıpa benzeyen bi fake site olabilir. örneğin amator.balikci.net domainini alıp tamamen bu siteye tıpa tıp benzeyen bi site haline getirip insanları tuzağa düşürmek çok kolaydır, yani doğru yerde olduğunuzdan emin olun
2. si ise kredi kartı numaranızı ve şifrelerinizi girerken sitede varsa sanal klavyeyi yoksa, başlat menüsü - Donatılar - Erişilebilirlik kısmında bulunan Ekran klavyesi ni kullanarak rakamları girin. trojanlar klavyeye her bastığınız tuşu kaydedeip çalabilir ama mousunuzla yaptığınız işlemleri çözümleyemez
ve en önemliside özellikle yerli sitelerdeyseniz dahada rahat olabilirsiniz yabancı sitelere pek güvenmeyin, nedeni ise sizin şifrelerinize sahip olmak kolay ama hesabınızdan para çekmek çok zor çünkü bankalar yüklü çekimlerde kullanıcıları uyarıyor uyarmasa bile hemen bi şikayetinizle para nereye kimin hesabına gitmiş anında bulabiliyolar o yüzden kimse cesaret edemiyo, örneğin kanıtlanmış bi gerçek var insanlar genelde çok farklı şifreler kullananmıyo örneğin bir çoğunuzun bu siteye üye olurken kullandığı şifre ile online bankacılık sistemi şifreleri aynıdır mesela sitenin admini fisherman bu sitenin üyrlik şifreleri anında görebilir bide bi şekilde sizin bi online bankacılık kullanıcı adınızı öğrense rahatlıkla şifreniz aynı olduğu için giriş yapabilir.
ha diyelimki pisikiopatın biri niyeti bozmuş ve isviçrede kendine gizli hesap açtırmış ki bu okadar kolay değildir, ozamanda limiti 1500 ytl olan kredi kartlarından çok, daha çok getiri olan hilebazlıklara başvurmayı seçer
antivirüslere gelince, bence antivirüsün en makbulü hem yeterince makinayı koruyan hemde makinanızı en az kastıranıdır. evet kaspersky çok ii tüm virüsleri buluyo ama makinenizi bi nod32 ye göre üç kat fazla kastırıyo, panda eskiden makinaları zorlamamasıyla meşhurdu ama 2007 sürümünden sonra oda bozdu kendini, gönül rahatlığıyla nod32 yi tavsiye ederim
tabi herşey günlük gülistanlık değil, tedbiri elden bırakmamak lazım ama tedbirli olacam diye teknolojinin nimetlerinden korkmak kalkınmamızı olumsuz etkiler,
ben burada çok kısaca bi kaç güvenlik önleminden bahsettim ama internette kısa bi araştırmayla bilgisayarınızı savunma yollarını öğrenebilirsiniz, tabi çevrenizdeki bilenlerdende arada sırada destek isteyin
ali kardeş teskr bu açıklama dah iyi oldu kedimden birkaç yan buldum en kısa zaman da bazıalrını tekrar gözden geçirecem...
Yorumları: 1,343
Konuları: 94