Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZARGANALARI yaşatmak
arkadaşlar hepimizin bildigi gibi lüfer avcılıgının vazgeçilmez yemlerinin başında zarganalar gelir bayadır kutsal dostumuzla yaptıgımız görüşmeler plan projeler hakkında tartışmış neler yapabilecegimizi konuşmuştuk benim yazlıgın orada bir abimle bu işi yaptık 250 lt lik bir bidonu bu aylarda yani insanların kışlıklarına geldikleri dönemde matkapla heryerinden delerek suya agırlıklarla oturttuk üstüne kapagıda delerek kapattık içine geçen cumartesi günü 100 ün üzerinde zargana attık ve sonuç bugün çarşamba yani 3.gün hala zarganalarla avcılık yapıyorlar .
hafta sonu gittigimde resimleri çekip sistemi sizlerle görsel olarakta paylaşacagım amacımızı gerçekleştirdik bundan sonra zargana sorunumuzda çözülmüş oldu.
Bul
abi bunu uygulıyabilmek için önce 100 tane zarganayı yakalamak gerekiyo. 100 zarganayı yakalayabilirsem şayet bırakın hapsetmeyi sevinçten denize geri bile salabilirim Big Grin Ama oldukça güzel ben anladım ne demek istediğini. Çeyrek tonluk bir bidon petrol varilleri gibi alıp matkapla delikler açılıyor. dibine taş ya da beton ya da demir vs gibi bir malzemeyle denize sabitleniyor. deliklerden su giriyor. zarganalar kendi ortamlarında yaşıyorlar. fakat anlamadığım nokta bu balıklar kaç gün yaşıycak abi ? bunların beslenmeleri nasıl olacak ? taze tüketim yapılacaksa ayrı bilmiyom.
Bul
burhan 100 de 100 yaşaması zor ken şu anda ölü balık yokmuş hergün soruyorum ne kadar yaşarsa o kadar iyi 3 gün benim için yeterli bir süre haa 100 zarganamı 30 dakikada toplarım çok kolay gece ışıkla zargana sürüyle yatıyor teknenin önüne.
Bul
burhan lüfer canlı ister genelde yani taze tüketim önemli tabii birde kendi canın çekersede taze tüketim olmalı Smile)
yaww kardeşim sen nerelerdesin bak eskisi gibi formunda degilsin bak eksiklik var hayırdır msnden bi ara konuşalım
Bul
zarganaları 3 gün yaşattıgımıza göre ben hafta sonu bi 50 zargana 20 izmarit 50 istavrit atıyım bakiim neler olacak
Bul
LeVReKCi yazdı:zarganaları 3 gün yaşattıgımıza göre ben hafta sonu bi 50 zargana 20 izmarit 50 istavrit atıyım bakiim neler olacak
Zargana istavrit ,izmarit karışımı bir yaratık çıkmasınBobo
Bul
hehe hiç o bakımdan düşümemiştim hele bi ramazan geçsin o zaman Bobo
Bul
abi bukadar balık nerde ya sen su varılın yerını anlatsan abı hafta sonu bakım cagresıne oh oh taze taZe neguzel hahaha. saygılar nıhat abı cok ıyı bır fıkır ayrıca balık aclıktan degıl cok yemekten olur akvaryumdakı gıbı.
Bul
sedatdalci yazdı:abi bukadar balık nerde ya sen su varılın yerını anlatsan abı hafta sonu bakım cagresıne oh oh taze taZe neguzel hahaha. saygılar nıhat abı cok ıyı bır fıkır ayrıca balık aclıktan degıl cok yemekten olur akvaryumdakı gıbı.
sedat valla bu konuyu hiç düşünmedim evet yaa bi sabah erkenden kalk balıga çıkmak için aç bidonu bak balıklar yok aynen yıkım olurum valla Smile)
zaten bidonu ögrenen arabalar dalarlar o bidona Smile
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi