Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
acillll yardımmmmm
#11
güzel bir düsüncebence peynırın eksı kokusu balıgı ceke bılır.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Cevapla
#12
Peynir suyu kefal ve yayın avlarında mekanı yemleme amacı için kullanılır. Örneğin kokmuş peynirin kefali çıldırttığına şahit oldum.

Boru kurdu zaten kokusuyla olsun fosforuyla olsun her şeyiyle yem. Bence müdahale etmeyin ve direk kullanın. Ama borukurdu elinizde kalmışsa ve kullanma imkanınız yoksa havlu peçetenin içine sererek her tarafını tuzla kaplarsanız uzun süre saklayabilirsiniz. Öbür şekliyle macuna döner ve hiç bir işinize yaramaz. Neden havlu peçete dersenizde onuda açıklayım, gazete veya saman kağıda sardığınızda kağıdın kokusu ve boyası işliyor.

Balık yağına yada peynir suyuna batırarak kullanma işini biz sahte yemlerde kullanıyorduk. 2-3 gün bekleyince özellikle silikon malzemeden üretilen yemlerde kokunun yemin içine işlediğini söyleyebilirim.

Bu arada balık kokulu yem kullanmak istiyorsanız kendinizi hiç bu işlerle zorlamayın, direk olarak her mevsim rahatlıkla bulabileceğiniz norveç uskumrusunu alın ve istediğiniz şekillerde keserek buz dolabında saklayın. Özellikle karın bölgesini oluşturan yumuşak bölgeyi kurt şekilinde kesin hem dağılmaz hemde en halisinden balık kokulu kurtlarınız olur Smile diğer kesimlerini ise et katmanları yatay olacak şekilde küp olarak kesin.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Cevapla
#13
Aslında ben bunu konu olarak açsam daha iyi olur. Çünki açılmış konuların altında gözden kaçabiliyor.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Cevapla
#14
Orhan Ekmekçinin yazdıklarına aynen katılıyorum.Aslında bu işlemler daha çok sülünez için uygulanır ama taze yemin yerini hiç biri tutmaz Bizim buralarda taze yem bulma derdimiz pek olmadığına göre bundan şaşma. Mazmoz için türlü yöntemler kullanılmakta meran iyi ise buna bile gerek kalmıyor
Bul
Cevapla
#15
evet çok enteresan şeyler bunlar daha nerel öğreneceğiz bakalım.
Bul
Cevapla
#16
hiç kullanmadım. kullanmamda . benim dedemin yemlerinden şaşmam. nedenmi. çok pis.yaa.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN

R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
********
Bul
Cevapla
#17
LeVrEkCi yazdı:birazda süsleyin yanına tarator falan bari nedir bu boru kurdunun çektigi yaww ne enteresan şeyler ögreniyoruz geçen senede oktay tavuk tarifi vermişti yemlik

Abi balıklara o kadar kurt yediriyorlar ki balıklarda bıkıyor galiba. Sonra mecburen kurdu da soslarla süslendirmeye mecbur kalıyorsun Smile Bu siteye girene bu kadar kurt böcek görmemiştim Smile Bana yem dedin mi aklıma akyem(istavrit zargana hamsi) gelirdi.
Veya midye balık içi falan...
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Cevapla
#18
Boğaziçi yazdı:Abi balıklara o kadar kurt yediriyorlar ki balıklarda bıkıyor galiba. Sonra mecburen kurdu da soslarla süslendirmeye mecbur kalıyorsun Smile Bu siteye girene bu kadar kurt böcek görmemiştim Smile Bana yem dedin mi aklıma akyem(istavrit zargana hamsi) gelirdi.
Veya midye balık içi falan...
maalesef o yemlerin çoğu balıklara sıra gelmeden yengeç deniz minaresi ve çeşitli kabuklular tarafından mideye indiriliyor. zaten kabuklulardan önce balık rastlarsa yeme kesin yakalıosun Big Grin
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi