Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Pilakisi
#1
1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
• 2-3 adet patates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 adet havuç
• 1 adet küçük kereviz
• 4 diş sarmısak
• 2 adet limon
• 1 adet maydanoz
• Tuz , karabiber
• 2-3 adet soğan
Soğanları piyaz doğrayın. Zeytinyağında kızartmadan kavurun. 2 su bardağı su ilave edip, kaynatın. Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin. Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin. Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin. İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın
Denizlerimize gerçek anlamda sahip çıkmanın zamanı gelmiştir. Unutmamalıdır ki;
yarın çok geç olabilir.



Bul
Cevapla
#2
Paylaşım için teşekkürler Cengiz Reis..
Bul
Cevapla
#3
Cengiz mükemmel bir plaki.Ağzımın suyu aktı vallahi.TeşekkürlerAlkis
Bul
Cevapla
#4
güzel tarif olmuş reis, teşekkürler
Bul
Cevapla
#5
reis eline sağlık paylaşım için teşekkürler.
[SIGPIC][/SIGPIC]


Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Cevapla
#6
.
Cengiz reis biz bu kerevizi bilmeyiz,
onsuz da olur sanırım,,,
tarifine sağlık,,
Cevapla
#7
yaw reis ağzımın suyu aktı yaw 78
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET
**********


[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  TUZLU BALIK( İNCİ KEFALİ) adigec 3 3,001 10-04-2006, 14:09
Son Yorum: xmtrk

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi