Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
akvaryumun siyam ikizleri
[Resim: akvaryumun-siyam-ikizleri_o.jpg]

Tayland'ın Başkenti Bangkok'taki Akvaryumda Yaşayan Yapışık İkiz Balıklar Basının ve Ziyaretçilerin Büyük İlgisini Çekiyor.

Siyam ikizi olarak nitelenen balıklar sekiz ay önce karınlarından yapışık olarak doğdu. Siyam ikiz balıklar sayesinde akvaryumun olduğu merkez her gün ziyaretçi akınına uğruyor. Nil Tilapia türüne ait balıklardan büyük olanın, küçük olanına yemek konusunda yardımcı olduğunu söyleyen uzmanlar gövdeden yapışık balıkların, yaşamasının sürpriz olduğunu, çoğunlukla böyle doğan hayvanların doğduktan sonra öldüklerini söyledi.

04.10.2008 01:31

alıntı:haberler
Bul
vay be insanlar gibi balıklarda yapışık doğabiliyormuşSiyirdim
Bul
çok ilginç ama artık her canlıda görebileceğimiz şeylerden bir tanesi.insanda ve hatırladığım kadarıyla yılanda,inekte ve şimdide balıkta.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
nihat, paylaşım için teşekkürler.
Bul
Doğada yaşama şansları azdır bunlar şanslıymış,teşekkürler Nihat.
Bornova - izmir
Bul
Bende akvaryum balığı üreticisiyim ve bu durum açıkçası beni şaşırtmadı. İnsanlarda da olabildiği gibi bu gibi durumlar hayvanlarda da olabiliyor. Buna benzer , gözü olmayan ya da mutasyona uğramış gibi değişik şekilde balıklar olabiliyor. Buna benzer balıklarla daha önce de karşılaştım. Genelde tek bir balıktan aynı anda doğan yavrular (yani aynı batım) büyütülür. Ardından erkek dişi oranı ayarlanır. Bu balıktan balığa değişir 3 dişi 1 erkek , 10 dişi 1 erkek gibi. Bu şekilde kardeş balıklardan oluşturulan koloniler her zaman daha verimli olur daha çok ve daha sık yavrular. Bu yuzdende genelde bu yol tercih edilir. Bunun tek dezavantajı da işte buun gibi mutasyona uğramış balıkların doğmasıdır. Yani insanlarda akraba evliliğinden nasıl sakat çoçuklar falan doğabiliyorsa hayvanlarda da aynıdır .

Paylaşım için teşekkürler Nihat abi
Sazanları özledim...
Bul
gerçekten çok ilginç bir olay..nihat abi paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi