Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Burdurumuz'un meşhur ceviz ezmesi
#61
alper tel.noları aldım.En kısa sürede irtibata geçerim. sadece ceviz ezmesimi var.yoksa değişik tadlar vs varmı.aklıma gelmişken birde değişik yararları var mı?
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Cevapla
#62
SerenaY66 yazdı:alper tel.noları aldım.En kısa sürede irtibata geçerim. sadece ceviz ezmesimi var.yoksa değişik tadlar vs varmı.aklıma gelmişken birde değişik yararları var mı?
abi sadece burdur ezmesi var ayrıca içerisinde bol miktarda ceviz oluşu nedeni ile cevizin yararları Kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisi vardır, Ceviz yağının yüzde 70 inin doymamış yağ asitlerinden oluşmasının yanı sıra yüksek oranda E vitamini içermesinin bu meyvenin önemini daha da arttırır, ceviz yağının kan faktörlerini olumlu yönde etkiliyor, kolesterol birikimini ve damar sertliğinin önlüyor.
Vitaminlere ilave olarak demir, çinko, bakır, magnezyum, fosfor ve potasyumca da zengin olan cevizin 100 gram yenildiği taktirde yaklaşık 14 gram protein alınıyor

Uzmanlar, cevizdeki proteinin büyük bir kısmının sindirilebilir protein olduğunu hatırlatarak, "Bu özellik vejetaryen beslenmede besin değerinin yüksek olması bakımından cevizin değerini artırmaktadır. Ceviz kolestrol içermez, doymamış yağ içeriği ise yüksektir. Ceviz yağının yüzde 58'i linoleik asit, yüzde 12' si ise linolenik asitten oluşur. Bu iki yağ asidi sağlıklı bir hayat için gereklidir. Ceviz hayvansal protein kaynağı yerine geçebilen ve yüksek oranda doymamış yağ içeren önemli bir bitkisel besin kaynağıdır. Bilimsel araştırmalar diyetli bitki besinleri ile düşük riskli kalp krizi ve kanser arasında anlamlı bir ilişkinin olduğunu göstermiştir. Ceviz sağlıklı beslenmenin bir parçasıdır" dedi.
Türkiye'de, tatlılarda kullanılan veya çerez olarak tüketilen cevizin, damar koruyucu, ishal kesici, cilt temizleyici gibi özellikleriyle, fonksiyonel gıda maddelerinin başında geldiği bildirildi.



CEVİZİN insan sağlığı üzerindeki etkilerine ilişkin çalışmalar yürüten Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Aycan Yiğit, fonksiyonel gıdaların, temel besin gereksinimini karşılamanın yanı sıra vücutta özel fizyolojik etki sağlayan, hastalıklardan korunma ve tedavide etkinlik gösteren gıdalar olarak tanımlandıklarını belirtti. Cevizin de fonksiyonel gıdaların başında geldiğini ifade eden Yiğit, etkili bir kalori, protein, lif, vitamin ve mineral kaynağı olduğu bilinen cevizin, yeşil kabuğu ve yapraklarının, yüzyıllar boyunca birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını vurguladı. Yiğit, şunları söyledi: "Bilimsel çalışmalar sonucunda cevizin damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, hipoglisemik, antifungal, antiviral, tümör engelleyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir. Ceviz kanın pıhtılaşmasını önler, kan dolaşımını düzenler, kan pıhtılarını bozar, antialerjik özellik gösterir, karaciğer fonksiyonlarını düzenler, protein sentezini teşvik eder, serum kolesterolünün azalmasını sağlar, bağışıklık fonksiyonları korur ve anormal antikor oluşumunun engeller. Yapılan son epidemiyolojik çalışmalar, sert kabuklu meyvelerin kalp-damar hastalıklarının neden olduğu ölüm oranlarını azalttığını ve bu etkinin, yaş, egzersiz, sigara, alkol, diyetteki yağ oranı, lif, meyve, sebze ve vitamin E ile ilişkili olduğunu göstermektedir."
Çeşitli haberlerden alıntıdır.
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Cevapla
#63
yycolak yazdı:Alper kardeş banada gönderdi sağolsun.Gulumse
Enteresan bir lezzet.Anlatması zor benzeri yok.Wink
Ellinize emeğinize sağlik.Teşekkürler.AlkisAlkisAlkis
abicim afiyet olsun beğendiğine çok sevindimGulumse
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Cevapla
#64
kasap100 yazdı:Alper kardeşim hiç tatmadım.Ama anlatımından anladığım kadarıyla leziz bir tat.Hisar önüne uğrayalım da bir tadalım.Herşeyin doğalı en güzeli.Siz de başarmışsınız bunu.Bu kadar uzun bir süreçtir piyasada olmanızdan belli.Paylaşım için teşekkürlerAlkis
bahadır abicim ben teşekkür ederimGulumse
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Cevapla
#65
ben tadına daha önce baktım hemde İZMİRDE böyle lezzetli birşey olamaz lütfen tatmanızı isterim süper..
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi