15-12-2008, 20:12
Paylaşımların için teşekkürler Murat abi.
Sazanları özledim...
Pamukkale
|
15-12-2008, 20:40
paylaşım için teşekkürler ama yinede bildiğim kadarıyla orada travertenlere zarar veren oteller yıkılmıştı buda bi gelişme aslına bakarsan
15-12-2008, 20:56
Nihat abi,Fikret abi ve erden abi bende size teşekkür ederim emeğe saygınızdan dolayı.
Nihat abi okulunu okuyup,severek yaptığım bi iş olduğu için inan çok büyük şevkle yapıyorum işimi.Bu güzel düşüncen için teşekkürler. Fikret abi çok acı ama maalesef bu şekilde giderse hem kuraklık hem bilinçsiz kullanım sonucu benım gözümle gördüğüme göre en fazla kalırsa 10 yıl gibi belki de daha yakın. Erden abi bölgede gezerken bile o dağlardan gelen buram buram kekik kokusunu alabiliyorsun.Senin gezdiğin zamanlar birazdaha iyi olmalıdır pamukkale bölgesi.Bence herkes geç kalmadan gidip görmeli pamukkaleyi.
15-12-2008, 21:02
Ben teşekkür ederim ruşen ve muarrem abi.Saygılar.
Muarrem abi karahayıtta otel yerleşimi hala devam etmekte.Bölgede benım bildiğim kadarıyla büyük-küçük toplam 20-25 civarında otel var.Bölgedeki otelleri bildiğim için şöyle birşey diyebilirim oteller termal suyu su motorlarıyla otellere pompalıyor ve bu pompalama sistemiyle maalesefki önüne geçilmez bir sömürgecilik söz konusu oluyor.Düşünün termal havuzun kenarından taşan fazlalık su tekrar bi dönüşüme tabii olmuyor direkt gider borusu üzerinden gidiyor.
15-12-2008, 23:39
Pamukkale ve karahayıt turistlerin uğrak yerlerinden bir yer ilk geldiğimde bende çok merak ettim ve gittim.Turistler pamukkalede mezar taşlarının fotolarını çekiyor ve üzerindeki yazıların şekillerini kağıda yazıyorlardı.Dedimki biz burda yaşıyoruz bir resim bile çektirmiyoruz.Adamlar kare kare doğa resmi ve kendi resimlerini çektikleri yetmezmiş gibi geçmişlerinin mezar taşlarının üzerindeki simgeleri ve yazıları araştırıyorlar.Karahayıtda eylül ayı kaplıca ayı olduğundan bu ayda kalacak yer bulma sıkıntısı oluyor.Pansiyonlar ve oteller eylül ayında iyi iş yapıyorlar.Pamukkale tarafına Yaz aylarında yılda bir veya iki defa giderim.
Memleket SİVAS/Şarkışla
16-12-2008, 10:02
Murat paylaşım için teşekkürler, gerçekten gezilesi ve görülesi doğa harikaları inşallah bizden sonraki nesillerede nasip olurda onlarda görür ve gezerler..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
16-12-2008, 18:38
Paylaşım için teşekkürler,Pamukkale'ye tam yılını hatırlamıyorum,biri 80 li, biri 90 lı yıllar olmak üzere iki kez gittim.Bu yaklaşık on yıllık zaman bile traverten bölgesinden neleri alıp götürmüştü;inanamadım.Şu an koruma altında olmasına rağmen fotolarda hala o zamanların güzelliklerini göremiyorum..
![]()
17-12-2008, 03:37
Uzun_ahmet yazdı:Murat paylaşım için teşekkürler, gerçekten gezilesi ve görülesi doğa harikaları inşallah bizden sonraki nesillerede nasip olurda onlarda görür ve gezerler.. Sağol ahmet abi.İnşallah diyelim belki görürler abi.
17-12-2008, 03:39
Lakerda yazdı:Paylaşım için teşekkürler,Pamukkale'ye tam yılını hatırlamıyorum,biri 80 li, biri 90 lı yıllar olmak üzere iki kez gittim.Bu yaklaşık on yıllık zaman bile traverten bölgesinden neleri alıp götürmüştü;inanamadım.Şu an koruma altında olmasına rağmen fotolarda hala o zamanların güzelliklerini göremiyorum.. Mehmet abi değil o zamanlardan güzellik bi kalıntı göremessin.Ama şunu söyleyebilirim gerçekten koruma altına alınması iyi olmuş.Yoksa ben bu fotoları çekemezdim.İmkansız yani. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|