Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalp krİzİ ve sicak su
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Günhan Erdem, “Özellikle vücut ısısı yükseldiğinde soğuk suyun hızlı içilmesi, vücutta terleme fonksiyonunu artıracağından çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden olur. Soğuk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum içmeliyiz” dedi.
Prof.Dr. Erdem, aşırı sıcaklar nedeniyle vücudun sürekli su, mineral ve tuz kaybettiğini belirterek, “Soğuk su içmenin 2 türlü olumsuz etkisi var. Bunlardan birincisi doğrudan doğruya üst solunum yollarında hassasiyeti olan kişilerde hastalıklara sebep olabilir. İkincisi ise hızlı içilen soğuk suyun buharlaşmaya yani vücutta terleme fonksiyonuna doğrudan etki ettiği için çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden olur. Soğuk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum yaklaşık 1 dakika içinde içmeliyiz” diye konuştu.
alıntı.herturlu.org

soguk suyun yağa dönüşmesi banada saçma geldi ama başka zararlarından dolayı yinede soguk su içmekten kaçınmak lazım.
ahmet bey o satır gözden kaçmış yada mantıklı gelmiş olabilir arkadaşlara sonuçta bu yazıların gerçeklik payı tartışılır ama gerçekte olabilen haberler olabilir.
bu nedenle de alıntı yeri önemli,haberler ne derece doğru araştırıp belgeli olarak konuşmak lazım en güzeli.
saygılar.
Bul
LeVrEkCi yazdı:Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Günhan Erdem, “Özellikle vücut ısısı yükseldiğinde soğuk suyun hızlı içilmesi, vücutta terleme fonksiyonunu artıracağından çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden olur. Soğuk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum içmeliyiz” dedi.
Prof.Dr. Erdem, aşırı sıcaklar nedeniyle vücudun sürekli su, mineral ve tuz kaybettiğini belirterek, “Soğuk su içmenin 2 türlü olumsuz etkisi var. Bunlardan birincisi doğrudan doğruya üst solunum yollarında hassasiyeti olan kişilerde hastalıklara sebep olabilir. İkincisi ise hızlı içilen soğuk suyun buharlaşmaya yani vücutta terleme fonksiyonuna doğrudan etki ettiği için çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden olur. Soğuk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum yaklaşık 1 dakika içinde içmeliyiz” diye konuştu.
alıntı.herturlu.org

soguk suyun yağa dönüşmesi banada saçma geldi ama başka zararlarından dolayı yinede soguk su içmekten kaçınmak lazım.
ahmet bey o satır gözden kaçmış yada mantıklı gelmiş olabilir arkadaşlara sonuçta bu yazıların gerçeklik payı tartışılır ama gerçekte olabilen haberler olabilir.
bu nedenle de alıntı yeri önemli,haberler ne derece doğru araştırıp belgeli olarak konuşmak lazım en güzeli.
saygılar.

Çok Teşekkürler Nihat Bey...

Aynı şeyleri söylemişiz...Hem haberin kaynağı hem de doğruluk dereceleri araştırılmalı..Söz konusu yazı bütünü ile faydalı bilgiler içerebilir...Ancak bazı kişiler içinden bir satırı alıp uygulamaya koyabiliyorlar.

Amacımız kimsenin zarar görmemesidir..İlginize teşekkürler...

Saygılar...
Bul
son zamanlarda sağlıkla ilgili ne kadar çok haber çıkıyor .insan neye inanacağına karar veremiyor
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  hafta sonu çok sıcak olacakmış dikkat maceratorr 12 2,853 20-06-2007, 11:58
Son Yorum: ALTAYLI

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi