Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
egrekkayanin levrekleri
bu balıkları ben temizledim temizlemesi çok zor ama yemesi kolay :0507::
Bul
yaw bendemi sorun var bilemiyorum ama başlıga bakıyoruummm levrek arıyorum ne olur bilgisayar bilmezligime verin ama levrek nerede yaww çıldıracam levrek yok ortada levrek de levrek yazmışsınız bendemi yanlışlıkkk bilgisayardamı anlamadım ne olur biri beni aydınlatsın BEN LEVREK GÖREMİYORUMMMM (levrek başlıgı görünce hevesle açtım öglenden beri her cevap yazılışında açıyorum levrek yok arkadaşlar )
Bul
bunlar perch denilen tatli su levregi:0516:
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:levrek dipde hareket eden her nesneye saldırıyor solcan ufak gümüş ne olursa hatta  0 nolu 1 nolu meps bile işe yarıyor yeterki gidin ufak mufak bişiler alırsınız

kamil abi kusura bakma ama bu balıkları tutarsanız tabii ufak mufak alırsınız yaww ne diyim bişe demicem güzel balıklar
Bul
levrekci baba, kaynaklarda bu baligin ortalama buyuklugunun 15-20 cm civari oldugu yaziyor...---Sevgili amatörler, ilk önce Tatlı Su Levreği'nin biyolojik özelliklerini tanıyalım. Percidae ailesine mensup olan bu balığın temel adı" European Perch" olarak geçmektedir.
Sığ yerlerde kalabalık gezmeyi severler. Açgözlüdürler ama her şeyi ısırmazlar. Sırttan karna doğru 5-9 adet siyah renkte bantlar iner, ağzı dişli, vücudu geniş, yeşilimsi; alt yüzgeçleri ise kırmızı renktedir.
Sırttaki yüzgeçleri sayesinde kolayca tanınırlar. Sırt yüzgeçleri zehirli değildir, ancak battığında can yakar. Balığı tuttuktan sonra elinize almak istediğiniz bu sivri yüzgeçleri ters gelecek şekilde tutun.
Levrekler, diğer balık türleriyle, plankton ve larva rekabetinin olduğu sularda geniş sürüler oluşturabilirler.
En fazla 50 cm. ve 4,5-5 kg.'a kadar büyüdükleri ve 22 yıl yaşadıkları gözlemlenmiştir. (Kaynak: www.fishbase.org)
Ortalama boyları 15-25 cm.dir ve gerçekten büyük bir levrek 1 kg. civarındadır. 2 kg.dan ağır balıklar istisnadır---(www.amobed.org)
Bul
abicim kusura bakma tatlısu levregide olsa baya büyüyebiliyormuş ne yazık yurdum insnı balık olsun kuş olsun ne bulursa tutuyor yiyor bende buna kızıyorum haklı olarak gerçekten yazdıgın gibiyse eyvallah der özürümüde dilerim ama bunlarda pek 22 yıllık balıklara benzemiyor hatta 5 yıllıga bile benzemiyorlar ama sende haklısın ben atarım oltamı diyorsun haklısında ne gelir kim bilecek yaralandımı salsanda fayda etmez yarlı levrek çok yaşamaz çünkü neyse abi kusura bakma kızdırmak degil niyetim dogaya saygı sadece
rsatgele büyüklerine inşallah
Bul
levrekci baba,derdim polemik falan degil ama yazili kayitlar gayet acik soyluyor:-tatlisu levreklerinin ortalama boylari 15-20 cmdir (sudak haric)-...istavrit icinde soyle yaziyor kaynaklarda -Boylu balıktır, 60 santime kadar büyürse de genelde 18-25 santim boylarına rastlanılır.-(Bilgehansarp'ın Sitesi) sanirim hic birimiz balikci tezgahlarinda 60 cm lik istavrit var mi diye gezmiyoruzSmiledogaya saygi tabiki onemli bir erdemdir ama once ogrenip sonra sorgulamakta bir o kadar onemli ayri bir erdemdir.sana da rastgele
Bul
tebrikler....
Bul
eğrekkayada büyük levrek yakalamak büyük şans işidir çok nadiren gelir ufaklıklardan irilerine sıra gelmiyorkibide kum gibiler toplu gezdikleri için orada iri balık alma şansın yok gibi yani iki iğneli dip oltasıyla çok hafif oynatarak levreği alıyorsun benim yemim solcandır başka bir şey kullanmama gerek kalmıyor yeterki yemin oynadığını görsün hiç affetmiyor
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  27.12.2009 levrekleri Kamil ILIPINAR 40 6,403 03-10-2010, 11:04
Son Yorum: araphüso26
  21-08-2010 levrekleri Kamil ILIPINAR 36 5,022 29-08-2010, 23:08
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  Martın İlk Levrekleri Burda! MiKaSa 34 5,718 06-03-2008, 01:57
Son Yorum: adem77
  ustanın levrekleri  2  .... kaya 9 2,133 10-03-2007, 23:15
Son Yorum: rusan
  ustanın levrekleri... kaya 20 4,220 10-03-2007, 00:36