Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
burhaniye örendeydim, haftaya yine ordayım...
geçtiğimiz haftasonu vesile oldu ören'e gittim... mükemmel yer; vıcık vıcık değil, ayvalık gibi ortalık kebapçıdan geçilmez küçük istanbul değil...
denize bile girmedim, ilk fırsatta önce karınca deresinde köprü altında olta attım, 2-3küçük balık tuttum (bi de benim şöyle bir sorunum var; ben en acemi olduğum için NE TUTTUĞUMU DA BİLMİYORUMSmile)
akşam iskelede bir balık malzemecisi buldum. sordum soruşturdum; sülünez ile deniz dip takımı verdi... bir şey bulamadım ama herkes şikayetçi idi; bir ihtiyar iki gündür balık yok be yavrum dedi...
ertesi gün direk denizle derenin birleştiği ağıza gittim ve gerçekten güzel bir yer buldum...
tuttum bıraktım bir kaç...
dikkat ettim akşam olunca balık kesiliyor yadabana öyle gelmiş olabilir ama iki günde de güneş batmaya yakın balık vurmuyor...
haftasonu tekrar gideceğim... ordan izmir, ordan manisa sarıgöl (akhisar)...

önerisi olan varmı diye sorayım dedim...
bir de bugün istoça gittim ve lrf için ekipman aldım...
şimano 10 makina, 2,4 kırma olta 1-10 atarlı imiş... silikonlar jigler filan derken 400 liradan oldum ayak üstü... bilmediğim için oradaki kişiye danışarak aldık haliyle (AMA KABAHAT SİZİN ARKADAŞLAR; FORUMDA YAZDIM NEDİR NASILDIR DİYE CEVAP YOK) neyse adamcağız takmayı atmayı filanda gösterdi... yolda usta bir balıkçı arkadaşım aradı... anlattım heyecanımı görünce 'sende ne meraklıymışsın arkadaş, herşeye saldırıyorsun 2 aya kalmaz bizi geçersin' diye takıldı... hoş daha düğüm atmayı öğreniyorum internetten ama...
artık bakacağız...
teşekkürler
10 atarlı değilde keşke 40 a kadar atarlı alsaydın.sorupta cevaplamadıysak hata bizde gerçekten haklısın kusura bakma..lrf takımlar çok etkili avlar yapabiliyor,şansın varsa büyük balıklarda denk gelebilir.rf için küçük balık avcısıdır derler ama bana büyük balıkta denk geldi.şimdiden sana rastgele.
Bul
eh almış oldum bir kere... videolar filan seyrediyorum internette; eğitim amaçlı...
fakat NİHAT DOSTUM, forumda lrf ile ilgili bir başlık veya açıklama bulamadım; belki ben beceremedim ama lrf olarak arama yaptırıyorum bir şey çıkmıyor...
büyük balık yakalamak için ne yapmak gerek?.. daha büyük jigler veya silikonlar-iğne kombinasyonlarımı gerekli?...
satın aldığım kişi, dere-göl deniz için uygun olan bir şeyler verdi... ancak halimi de görünce en fazla 5 gramlık jig vermeye razı oldu... ben saldırıyorum koca kocalarınaSmile
'sen git bir başla bakarsın sonra' dedi...
birde lrf nin (tabi diğerlerininde) en acemiler için balık avlama sürecinin anlatılması gerektiğini düşünüyorum...
mesela aklıma takılan, dibi bulduğumuzu anlamanın yolları var mıdır?...
lrf için jige hareket verme yolları nelerdir?...
vb...
LRF (Light Rock Fishing) tekniği - Amatör Balıkçı

üstteki linkte bir video var,bende lrf yi o videodan öğrendim,lrf den çok ben at çek rapala avını daha verimli buluyorum.
at çek ile rapalayla geçen sene 3 tane levrek tuttum 2 si 2kg 1 i 3 kg üstüydü.
okuma vsystem kamış ve shimano makine ile avlanıyorum.ip çok önemli,uzağa atış için 0.16 ip kullandım şimdiye kadar.ip ne kadar ince olursa o kadar uzağa atabiliyorsun.levrek denk geldimi kalama vere vere çekeceğin için ipin inceliği çok önemli olmuyor.iş sakinliğe ve ustalığa kalıyor.
lrf de akıntı yoksa dip yapman kolay ama akıntı varsa dibi zor anlarsın.aksiyon olarak videolarda görmüşsündür ufak ufak hareketler yapacaksın.
at çek rapala avlarında ben aksiyona pek inanmıyorum,önemli olan iyi yüzen rapalan olsun.rapalanın kalitesi,rengi bence çok önemli değil.aynı yerden 2 arkadaş at çek yaptık,bende çinden getirttiğim 2 liralık rapala yanımdaki arkadaşta pahalı marka rapalalar vardı.ben kıyıdan ilk kez atçek yapıyordum arkadaş bu işin kompedanı olmuş (balık and ozan isimli üyemiz)biri.ben 3 kg luk levreği aldım o kepçeye aldı Siyirdim
1. şart:avlandığın yerde balık varsa tutarsın yoksa ne atarsan at tutamazsın.
2.şart:kısmetin olacak arkadaş Gulumse
3.şart:az da olsa işi bileceksin ki 1.ve 2 .şart işe yarasın.
4.şart:kamış,makine ve ip bu işe uygun olacak.
bu arada kepçesiz çıkmam abi yi kendine şart edineceksin.herşey yolunda gider 3 kg luk bir levrek gelir yanına kadar getirirsin ama kepçen yoksa gidişini seyredebilirsin.
sabah gün ağarırken ve akşam gün batmaya yakın insanların yüzmediği teknelerin geçmediği,kayalara yakın yerleri tercih edeceksin.denizin az bulanık olması veya dalgalı olması daha avantajlıdır.rüzgarı arkana alıp atış yapacaksın ki daha uzağa atabilesin.
Bul
üstteki linkte bir video var,bende lrf yi o videodan öğrendim,lrf den çok ben at çek rapala avını daha verimli buluyorum.
at çek ile rapalayla geçen sene 3 tane levrek tuttum 2 si 2kg 1 i 3 kg üstüydü.
okuma vsystem kamış ve shimano makine ile avlanıyorum.ip çok önemli,uzağa atış için 0.16 ip kullandım şimdiye kadar.ip ne kadar ince olursa o kadar uzağa atabiliyorsun.levrek denk geldimi kalama vere vere çekeceğin için ipin inceliği çok önemli olmuyor.iş sakinliğe ve ustalığa kalıyor.
lrf de akıntı yoksa dip yapman kolay ama akıntı varsa dibi zor anlarsın.aksiyon olarak videolarda görmüşsündür ufak ufak hareketler yapacaksın.
at çek rapala avlarında ben aksiyona pek inanmıyorum,önemli olan iyi yüzen rapalan olsun.rapalanın kalitesi,rengi bence çok önemli değil.aynı yerden 2 arkadaş at çek yaptık,bende çinden getirttiğim 2 liralık rapala yanımdaki arkadaşta pahalı marka rapalalar vardı.ben kıyıdan ilk kez atçek yapıyordum arkadaş bu işin kompedanı olmuş (balık and ozan isimli üyemiz)biri.ben 3 kg luk levreği aldım o kepçeye aldı Siyirdim
1. şart:avlandığın yerde balık varsa tutarsın yoksa ne atarsan at tutamazsın.
2.şart:kısmetin olacak arkadaş Gulumse
3.şart:az da olsa işi bileceksin ki 1.ve 2 .şart işe yarasın.
4.şart:kamış,makine ve ip bu işe uygun olacak.
bu arada kepçesiz çıkmam abi yi kendine şart edineceksin.herşey yolunda gider 3 kg luk bir levrek gelir yanına kadar getirirsin ama kepçen yoksa gidişini seyredebilirsin.
sabah gün ağarırken ve akşam gün batmaya yakın insanların yüzmediği teknelerin geçmediği,kayalara yakın yerleri tercih edeceksin.denizin az bulanık olması veya dalgalı olması daha avantajlıdır.rüzgarı arkana alıp atış yapacaksın ki daha uzağa atabilesin.[/QUOTE]

hımm... bende bugün düşündüm kepçe lazım olurmu yoksa yanımda fazlalık yapan bir şey daha mı taşırım diye... düşünme sebebim de dün takımı aldığım kişi oltanla balığı havaya kaldırmamaya çalış*taşıma, kenara sürükle demesiydi... oltayı kırabilirmişim... fakat kayalık ve iskele gibi yerlerde zaten sürüklemek mümkün değil diye düşünürken kepçeyi düşünmeye başlamıştım..
bir kepçe alayım...

teşekkürler
videodaki kişi kayalıklardan atıyor... takmadan çalışabiliyor... ben hep takarım diye düşünüyorum. ama kol-olta koordinasyonlarını takip ettim. attıktan 3-4 saniye sonra aksiyon veriyor...
bu adam dibi biliyor da mı veriyor yoksa hissettiği için mi...
hoş öyle ekran başından ne desek boş, pratik herşeye cevap olur...
birde,
ben biraz obsesiv bir tipim... bir şeye merak sardım mı, tüm zihnim onunla meşgul oluyor. şu sıralar sürekli aklımda balık, olta iğne düğüm filan... arabada giderken balkonda otururken filan...
eskiden felsefi metinleri düşünür, sonuçlar çıkarırdım... istem dışı zihnime doluyor...
haseremarket yazdı:videodaki kişi kayalıklardan atıyor... takmadan çalışabiliyor... ben hep takarım diye düşünüyorum. ama kol-olta koordinasyonlarını takip ettim. attıktan 3-4 saniye sonra aksiyon veriyor...
bu adam dibi biliyor da mı veriyor yoksa hissettiği için mi...
hoş öyle ekran başından ne desek boş, pratik herşeye cevap olur...
birde,
ben biraz obsesiv bir tipim... bir şeye merak sardım mı, tüm zihnim onunla meşgul oluyor. şu sıralar sürekli aklımda balık, olta iğne düğüm filan... arabada giderken balkonda otururken filan...
eskiden felsefi metinleri düşünür, sonuçlar çıkarırdım... istem dışı zihnime doluyor...

av yaptığın yerin dip yapısını bilmek büyük avantajdır,
benim tekneyle av yaptığım merada 35 yıldan fazla av yapıyorum,hem dalış yapıyorum hem olta atıyorum.nerede ne kaya var,nerede oyuk var,derinlik ne kadar çok iyi biliyorum.böyle oluncada otomatikman takmalar azalıyor.
kayalardan atarken derinlik fazla değilse zaten balık varsa lrf takımı atıp 2-3 saniye sonra çekmeye başlasanda o balık gelecektir.kumluksa dibi bulup durdugu yerde biraz hareket ettirip sonra çekebilirsin.
bu hastalık öyle bir hastalıkki iflah olamazsın artık.hele birde büyük bir balık çektinmi yandın bittin Gulumse
ben oturdugum yerde otururken benim meradan gelebilecek tüm telefonları yasakladım.kimse beni aramasın balık var demesin dedim.1 lüfer yada levrek haberi bende heyecan yaratıyor,işe eve kimseye konsantre olamıyorum.o dakikadan itibaren nasıl giderim derdi başlıyor.Allah yardımcın olsun ne diyeyim Siyirdim
Bul
ya arkadaşlar bir sorun var... böyle malzeme filan almaya başlayınca araba bagajı dolmaya başladı... yarın seyahate çıkıyorum.. çöluk çocuk bavul koyacak yer yok...bit toparlma yapmam gerekecek...
birde lrf için alıdığım kamış iki parçalı, yanlamasına bagaja sığmıyor... düşünüyorum belki dikine bantla filan tavana tuttururum; yarın gündüz gözü bakacağım...

örene gidiyorum... orada deniz ve dereağzını sevdim bir önceki haftadan... ardından bayram süresince manisa sarıgöl; orada iki baraj varmış avşar ve bilmem ne... sonra izmire geçeceğim... orayı bilmiyorum deniz var tabi ama nedir ne değildir bilmiyorum; bakacağız...
atmosfer güzel, çocuklar keyifli, yeğenler 'bizde gelelim balığa diyor'... neticeye bakalım...
herkese selam...

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yine Aliağa Yine hüsran Cihan Deniz 28 4,960 01-10-2011, 01:02
Son Yorum: Cihan Deniz

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi