Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sırtı tekniği hakında
Arkadaşlar herkese merhaba. Oltalarınız sağlam balığınız bol olsun. sıtı tekniği konusunda gelen genel sorulara özetle katkım olursa sevinirim.
Avlamak istediğiniz balığa göre kullanacağınız malzeme,çekim yerleriniz,
oltanın hazırlanışı,teknenin sürati tamamen farklılık arzetmektedir.Ben sizlere levrek için kullandığım sistemi özetle aktarayım.
Genellikle 2 tip rapala kullanıyorum
12 lik silikon Bu malzemeyide iki tip kullanıyorum.dalgalı ve kaba havada
kırmızı başlı beyaz vucut .Düzgün ve hafif havada simli beyaz ya da pambe olmalı. 8 kulaca 2lik ya da 3lük fıdöndü, toplamda 25 kulaç bırakarak çekerken,sürat rolanti üstü ve ayar oynamalı kıyıya yakın ve motor bir kademe yukarıda(emniyet için)olursa dahada içeri girebilir ve şansınızı artırırsınız.Martıların dalışları ve kaçışan küçük balık belirtileri iri balık işaretleri olduğu için bunlara ve deniz üstü kaynamalara dikkat etmeliyiz.Genellikle sabahın erken saatleri yaz levreği için ideal saatlerdir. Oltanızı hazırlarken ilk
8 kulaçta 30 yada 33 lük karbon yada yeşil misina gerisi 40lık olmalı
rastgele deniz dostları...
Bul
teknik için teşekkür ederim üstad abi en kısa zamanda deneyeceğim.

rasgele
Bul
abi rapallayı kullanırken 1-2 kulaç önüne kurşun koyacakmıyız kaç gramlık

rasgele
Bul
esen rüzgar nedeniyle deniz üstü erişte ve yosunlu ise fırdöndünün beden tarafına 30 ya da 40 gramlık kurşun takılabilir sarmal ya da gezer kurşun kullanabilirsiniz.bol şanslar
Bul
xxl üstad yazdı:Arkadaşlar herkese merhaba. Oltalarınız sağlam balığınız bol olsun. sıtı tekniği konusunda gelen genel sorulara özetle katkım olursa sevinirim.
Avlamak istediğiniz balığa göre kullanacağınız malzeme,çekim yerleriniz,
oltanın hazırlanışı,teknenin sürati tamamen farklılık arzetmektedir.Ben sizlere levrek için kullandığım sistemi özetle aktarayım.
Genellikle 2 tip rapala kullanıyorum
12 lik silikon Bu malzemeyide iki tip kullanıyorum.dalgalı ve kaba havada
kırmızı başlı beyaz vucut .Düzgün ve hafif havada simli beyaz ya da pambe olmalı. 8 kulaca 2lik ya da 3lük fıdöndü, toplamda 25 kulaç bırakarak çekerken,sürat rolanti üstü ve ayar oynamalı kıyıya yakın ve motor bir kademe yukarıda(emniyet için)olursa dahada içeri girebilir ve şansınızı artırırsınız.Martıların dalışları ve kaçışan küçük balık belirtileri iri balık işaretleri olduğu için bunlara ve deniz üstü kaynamalara dikkat etmeliyiz.Genellikle sabahın erken saatleri yaz levreği için ideal saatlerdir. Oltanızı hazırlarken ilk
8 kulaçta 30 yada 33 lük karbon yada yeşil misina gerisi 40lık olmalı
rastgele deniz dostları...
abi ben deniz balıkçılığından fazla anlamam,anlattığın oltadan da fazla bişey anlamadım,biraz daha anlaşılır anlatırsan memnun olurum,mesela bizim arkadaşlarda da kayık var bu oltayı anlayabilirsem bizde deneriz..teşekkürler.sadece rapalayı anladım walla..
Bul
tebrikler,:0507:
rapala cinsi herhalde kullanmıyorsunuz. raglou kullanıyorsunuz yanılmıyorsam.
şansınız bol,
her gününüz balık avındaki kadar neşeli geçsin.
Bul
teşekkürler üstad
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08.09.2006 akşam üstü sırtı ozoca51 13 3,138 12-10-2006, 17:07
Son Yorum: tahsinmersin
  03.09.2006 sırtı ve çapari avı(palamut-levrek-akya) ozoca51 10 4,289 05-09-2006, 17:08
Son Yorum: kartallı
  foça sırtı devam ALTAYLI 11 3,965 28-08-2006, 11:31
Son Yorum: Salih Reis
  HAFTA SONU FOÇA SIRTI SHOW ALTAYLI 12 4,417 08-07-2006, 16:20
Son Yorum: şanslı_amatör

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi