14-08-2006, 19:58
Arkadaşlar herkese merhaba. Oltalarınız sağlam balığınız bol olsun. sıtı tekniği konusunda gelen genel sorulara özetle katkım olursa sevinirim.
Avlamak istediğiniz balığa göre kullanacağınız malzeme,çekim yerleriniz,
oltanın hazırlanışı,teknenin sürati tamamen farklılık arzetmektedir.Ben sizlere levrek için kullandığım sistemi özetle aktarayım.
Genellikle 2 tip rapala kullanıyorum
12 lik silikon Bu malzemeyide iki tip kullanıyorum.dalgalı ve kaba havada
kırmızı başlı beyaz vucut .Düzgün ve hafif havada simli beyaz ya da pambe olmalı. 8 kulaca 2lik ya da 3lük fıdöndü, toplamda 25 kulaç bırakarak çekerken,sürat rolanti üstü ve ayar oynamalı kıyıya yakın ve motor bir kademe yukarıda(emniyet için)olursa dahada içeri girebilir ve şansınızı artırırsınız.Martıların dalışları ve kaçışan küçük balık belirtileri iri balık işaretleri olduğu için bunlara ve deniz üstü kaynamalara dikkat etmeliyiz.Genellikle sabahın erken saatleri yaz levreği için ideal saatlerdir. Oltanızı hazırlarken ilk
8 kulaçta 30 yada 33 lük karbon yada yeşil misina gerisi 40lık olmalı
rastgele deniz dostları...
Avlamak istediğiniz balığa göre kullanacağınız malzeme,çekim yerleriniz,
oltanın hazırlanışı,teknenin sürati tamamen farklılık arzetmektedir.Ben sizlere levrek için kullandığım sistemi özetle aktarayım.
Genellikle 2 tip rapala kullanıyorum
12 lik silikon Bu malzemeyide iki tip kullanıyorum.dalgalı ve kaba havada
kırmızı başlı beyaz vucut .Düzgün ve hafif havada simli beyaz ya da pambe olmalı. 8 kulaca 2lik ya da 3lük fıdöndü, toplamda 25 kulaç bırakarak çekerken,sürat rolanti üstü ve ayar oynamalı kıyıya yakın ve motor bir kademe yukarıda(emniyet için)olursa dahada içeri girebilir ve şansınızı artırırsınız.Martıların dalışları ve kaçışan küçük balık belirtileri iri balık işaretleri olduğu için bunlara ve deniz üstü kaynamalara dikkat etmeliyiz.Genellikle sabahın erken saatleri yaz levreği için ideal saatlerdir. Oltanızı hazırlarken ilk
8 kulaçta 30 yada 33 lük karbon yada yeşil misina gerisi 40lık olmalı
rastgele deniz dostları...