Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karadenizde Çinekop...
O kadar çinekop'u yanyana görünce insanın iştahı kabarıyor ama ben kıyı balıkçısıyım, teknem yok.Kıyıdan atıyoruz ama daha bizim sahilde çinepop'un lüferi'n esamesi yok. On gün evvel yanımda bir arkadaş iki olta attı, birisine geldi bitane,oldukçada iriydi.Hani Lüfer denecek gibi. Başka da yakalayan ne gördüm,ne duydum. Israrla atılıyor ama netice yok. Bol zargana var.Onlar da bu aralar küçük geliyor (30-35 cm). Eylül ortaları 45-50 cm.lik zarganalar yakalıyordum.Sarayburnu'nun iyi çinekop ve palamut verdi ğini duyuyuyorum.
Bul
arkadaşlar allah rızası için beni cevaplayın
istanbulda kıyıdan çinekop yada lüfer başladımı
başladıysa dolmabahçe yada kabataştan tutulabilirmi
sevgiler saygıları
hepinize restgele
avınız akın,yolunuz yakın olsun arkadaşlar
kadir
Bul
ALİ yazdı:Üstadım ellerinize sağlık güzel av olmuş
Karadenizde il olarak nerede av yaptınız. Eğer boğaza yakın bir mera ise burası bu balık inşallah gelmemiş olan lüferden önce girmez boğaz ağızlarına, çünkü geçen sene lüfere çinekopu yem yapmıştık uzun oltaya

sevgiler.
Burası Zonguldak/Kozlu mevkii,sabah 7-8 sıralarında çinekop oltaya çok iyi vuruyordu,çaparide 3 er 4 er çıkıyordu,daha sonra kesti tek tek tutmaya başladık,saat 11.00 sıralarında tamamen kayboldu,daha sonra uzun oltayla palamut aradık,çok palamut vardı,beş altı kere uzun oltayla palamut sürülerini sardık,yani denizde ne denir tam olarak bilmiyorum sarmakmı,yani palamut deniz üzerinde görüldüğü zaman kayık tam gaz gidiyor balıkların önüne geçip palamut çaparisini sürünün içine sokuyor,yakalanan yakalnıyor,bu şekilde avlandık,15 tane palamut yakaladık bu şekilde ben iki tane aldım,çok zevkli av oldu,deniz balıkçılığı hoşuma gitti valla,hele çinekopları kamış olta ile çekmek bayağı bir zevkliymiş..rastgele..selamlar..76
Bul
doktor yazdı:güzel balıklar helal olsun hangi takımla tuttun çinekopları yazarmısın.
çinekoplar süper...

rasgele
5.00 m.lik kamış olta,yem olarak 20 tane bedeni olan simli siyah tüylü çapari,palamutlarıda uzun oltayla çapari ile tuttuk..rastgele..
Bul
serenay66 yazdı:ya than58 şu palamutu çekmek çokmu zevkli.Balığın öyle bir duruşu varki sanki çekmeside zevklidir gibime geliyor.Denizde tekneyle balık avlamak güzel olsa gerek.Ama benim bir denizim yok.Ankarada sıkışmışız kalmışız.En yakın deniz amasra kıyıları.
Amasra bize 1 saatlik mesafe ilker,1 saat daha yol yap buraya gel ben seni denize götürürüm,beraber palamut tutarız,palamutu çekmek çok zevkli bende ilk defa tuttum,çok zevkliymiş..selamlar..76
Bul
:0507:ABİ TEBRİKLER..BALIKLAR SÜPER..BEN BARTINLIYIM.DOLAYISIYLA AMSRALI OLUYORUM..SEVGİLİ ALİÇONUN DEDİĞİ GİBİ AMASRA ÇOK SÜPER BİR YER BALIK AÇISINDAN VE DOĞAL GÜZELLİĞİ AÇISINDAN SÜPER..BU YAZ AMASRADAYDIM..GENELDE ZPKINLA AVLANDIM..TAM KEFAL ZAMANI RUS KEFALLERİ HEPSİ BİR METRE VARDI..KARAGÖZ VE EŞKİNA KAYNIYORDU..ÖZELLİKLE AMASRA MENDREĞİN ARKASI KARAGÖZ YATAĞI..KARAGÖZLERDE ÖLE UFAK DEĞİL KİLOLUK..AMASRADA DEPREM KAYASI DENİLEN TERİN 100METRE AÇIĞI ÇOK GÜZEL BALIK YAPIYOR.GERÇİ HERYERİ YAPIYOR..KALKAN DERSEN O BİÇİM...ORADA KALMAK İSTERDİM AMA NASİP İSTANBULMUŞ..BURAYI BIRAKAMAM ARTIK İSTANBULU HİÇ BİR YERE DEĞİŞMEM..ABİ BU ARADA BİZ HEMŞERİYMİŞİZ YAW..SEVGİLER SAYGILAR..RASTGELE..SANIRIM DENİZ OLAYINI KAPMIŞSIM BIRAKAMAZSIN ARTIK....DEVAMI GELİCEK GİBİ..:0507:
Bul
than kardeş balıklar süper darısı başıma
Bul
BALIK and OZAN yazdı::0507:ABİ TEBRİKLER..BALIKLAR SÜPER..BEN BARTINLIYIM.DOLAYISIYLA AMSRALI OLUYORUM..SEVGİLİ ALİÇONUN DEDİĞİ GİBİ AMASRA ÇOK SÜPER BİR YER BALIK AÇISINDAN VE DOĞAL GÜZELLİĞİ AÇISINDAN SÜPER..BU YAZ AMASRADAYDIM..GENELDE ZPKINLA AVLANDIM..TAM KEFAL ZAMANI RUS KEFALLERİ HEPSİ BİR METRE VARDI..KARAGÖZ VE EŞKİNA KAYNIYORDU..ÖZELLİKLE AMASRA MENDREĞİN ARKASI KARAGÖZ YATAĞI..KARAGÖZLERDE ÖLE UFAK DEĞİL KİLOLUK..AMASRADA DEPREM KAYASI DENİLEN TERİN 100METRE AÇIĞI ÇOK GÜZEL BALIK YAPIYOR.GERÇİ HERYERİ YAPIYOR..KALKAN DERSEN O BİÇİM...ORADA KALMAK İSTERDİM AMA NASİP İSTANBULMUŞ..BURAYI BIRAKAMAM ARTIK İSTANBULU HİÇ BİR YERE DEĞİŞMEM..ABİ BU ARADA BİZ HEMŞERİYMİŞİZ YAW..SEVGİLER SAYGILAR..RASTGELE..SANIRIM DENİZ OLAYINI KAPMIŞSIM BIRAKAMAZSIN ARTIK....DEVAMI GELİCEK GİBİ..:0507:
Teşekkürler Ozan,Amasrayı biliyorum fırsatım oldukça da gidiyorum,ailecek gezmeye gidiyoruz,çok güzel bir yer,diyebilirimki Karadeniz Kıyılarının en güzel yerlerinden biri,Ben aslen Sivaslıyım,iş icabı Zonguldak'ta ikamet ediyorum,tabiki hemşeri sayılırız,Amasraya geldiğin zaman kısmet olursa beraberde balığa gideriz..Selamlar..Rastgele..76
Bul
tebrikler güzel av olmuş darısı başımıza....
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eski avlardan NARLI'da çinekop peşinde... lapinavcısı_brs 11 3,324 03-11-2009, 12:01
Son Yorum: Uzun_ahmet
  31-05-2007 çinekop ve kefal doktor 28 4,523 12-08-2007, 19:15
Son Yorum: SinekOltasi
  05-06-2007 çinekop avı doktor 23 4,211 08-08-2007, 13:37
Son Yorum: istavritci
  30-05 -2007 Doktor -Gürhan çinekop avı doktor 25 3,667 04-06-2007, 19:07
Son Yorum: LeVrEkCi
  28-05-2007 çinekop avı doktor 15 2,802 29-05-2007, 10:40
Son Yorum: BALIK and OZAN
  21-05-2007 mezgit,istavrit,çinekop doktor 12 2,794 27-05-2007, 00:07
Son Yorum: GURHAN
  25-05-2007 çinekop avı doktor 12 2,709 26-05-2007, 09:01