Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yengeçler
teşekkür edrim ozoca..çipura için denerim,,tabi sizin oralara gelirsem..mırmır yermi acaba bilmiyorum.yengeç çıkartmak daha kolay kurda göre..bizim marmarada istanbul avcılar tarafında çipura varmış..nekadar doğru bilemiyorum..belkide vardır..denemek lazım..rastgele...
Bul
mavi yengecin yavrulari cipura ve levrek icin iyi yemdir.ozellikle kumluk ve midye bulunan kumluklarda yavru mavi yengec bulmak olasidir.genelde yeni 25 kurus kadar bir sey olurlar ve kabuklari henuz sertlesmemis ve elastiktir.hic bi tarafini koparmadan, igneyi arkadan takip ayaklarinin oldugu tarafindan cikaracaksiniz.cevrede cipura varsa hic dayanamaz ve soyle olur71
Bul
tebrikler...bizim burdada çok var ama daha yemek nasip olmadı...
Bul
:0508:hataylı hemşerim ben bu akedeşleri şöle pişiriyom tencereye suyu koyup kaynetiveriyom sonra icine 2 kaşşık kada sirke 3 kaşşıkta tuz kattıp bi güzel karıştırıveyyom su kaynemeye başladımı yengecleri icine kattıp bi 15 dekke beyliyom sonacıma yengecleri soğumeyye bırakıyom.onları bi güzel etlerini ayıklayıp üstüne has zetinyağini döküyom bir tanede limonu üstüne sıkıvedinmi tamam biraz tuzda katıve sonra karıştır buzdolabında bi saat bekletive sofraya getirirkene üstünede maydonozunu eklemeyi unutmecen ame .bununla birlikte tabiki aslen sütünüde eksik etmecen gari affiyet ossun agedeşleee.
rauf abi helal sana abi teşekkür ederim sabah sabah iştahımı actın yani saolasın şimdi akşama kadar yemek te yemek yazar dururum artık Smile)tarif için teşekkürler rauf abi
Bul
bildiğimiz kadarıyla anlatıcağız levrekci inşallah istanbula gelirsem mutlaka yanına gelirim.laf aramızda ben 12 yaşında iken bilirsin bizim oralarda pavurya denen bir cinssi daha vardır onu babam bana dayakla yedirmişti.sonraları kan kardeşim ile sabahın erken saatinde karga bokunu yemeden gelibolunun kayalıklarında inşaat demirinden yaptığımız zıpkınlarla pavurya avlardık.kamile hanım teyze nin bahcesinde tenekede haşlar bi yerdikki sorma.sonra duvara cıkardık!!enerjiden.
o pavuryalardan dalıp vururduk bizde bide zıpkınla tekir vururduk yaa şimdi neredeeeee bir saatte 40-50 tane zıpkının ucuyla hemde pavurya tekir dil rastlarsa kalkan şimdi nerede be rauf abi kırk yılda denk gelecek gerçekten bayaa uzun zamandır pavurya görmüyorum ben yaaa arada dalıyorum dalarkende görmüyorum bitiyo denizler bitiyooo ne yazıkki:0521:
Bul
haklısın levrekci bitiyor değil bitti zaten bütün bi marmarayı bok ettiler gırgırlar,turollar bide halicin suyunu fora ettiler marmaraya inan bizim gelibolunun kıyıları hep fosil kayadır oralardan biz balık icin tırnaklarımızla kazır kurt cıkarırdık 10 sene evvel gittim kayaların her tarafı midye ile kaplanmış üstünde cıplak ayak yürüyemessin değil elini sokucan şimdi bu vaziyete getirenler kına yaksın. selamlar.
abi doğrudur her senin dediğin gibi bizim memleketin denizleride aynen sizindediğiniz gibi yazık çok yazık bizim çocuklar yakında avlayacak balık bile bulamayacaklar çok yazık
Bul
rauf yazdı::0508:hataylı hemşerim ben bu akedeşleri şöle pişiriyom tencereye suyu koyup kaynetiveriyom sonra icine 2 kaşşık kada sirke 3 kaşşıkta tuz kattıp bi güzel karıştırıveyyom su kaynemeye başladımı yengecleri icine kattıp bi 15 dekke beyliyom sonacıma yengecleri soğumeyye bırakıyom.onları bi güzel etlerini ayıklayıp üstüne has zetinyağini döküyom bir tanede limonu üstüne sıkıvedinmi tamam biraz tuzda katıve sonra karıştır buzdolabında bi saat bekletive sofraya getirirkene üstünede maydonozunu eklemeyi unutmecen ame .bununla birlikte tabiki aslen sütünüde eksik etmecen gari affiyet ossun agedeşleee.
abi zımın sularını akıtı verdin bea Madacıktım ben kacar surdan yarım kilo hamsi alalım yahu Smile gönül ister şimdi çipura yada yayın oldumu(degme sgır etine degişmem Smile ) ama ögrenciyiz yaa Smile balıgada gidemiyoruz SadSadSadSad
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi