Yorumları: 759
Konuları: 28
18-10-2010, 18:27
(Son Düzenleme: 18-10-2010, 18:29, Düzenleyen: harun77.)
1990 lı yıllarda yalova iskelesiınden balık avlıyoruz gecelerıde ısparı ıstavrıt ıskorpıt yakalıyoruz son ıstanbul yalova ekspresı yanastı ıskeleye yanımızda polıs memuru rast gele selam derken levrek cıkıyormu burda dedı bızde cıkıyor ama nasıl yakalanacağını bılemıyoruz dedık bana yarın aksam kepce ayarla ıskelede bulusalım dedı tamam dedım sabah ılk ısım balıkcı arkadasımın kayığından kepceyı almak oldu aksamı bekledım ekspresı (yolcu vapuru) beklıyorum yolcular bosaldı o abıde yanımıza geldı elınde bı ayakkabı kutusu vardı eldıvenı gıydı ıcınden fındık faresı vardı aldı oltanın ucnu kuyruğuna taktı ya bısmıllah dedı suya saldı fareyı suya ılerı atıyor fare yuzerek kıyıya gelmek ıstıyor bırkac sefer atımlar oldu hep beraber oltaya bakıyoruz neler olacak dıye artık ben bu bızle dalgamı gecıyor dıye aklımdan gecırdım aradan bı zaman sonra suya atılan fare durdu ve bırden acığa gıtmeye basladı bana hemen hazırol dedı gıden olta bı daha durdu tekrar gıtmeye baslayınca oltaya tasmayı vurdu masallah cok okkalı bı balık dedı basladı cekmeye ıskeleye yaklasırken balık huysuzlanıyor tekrar mısıneyı koyverıyor boyle cek bırak dort bes sefer uyguladı bende sabırsızlıkla beklıyorum artık balık sısmıs suyun ustune cıktıkı masallah suyun ustunde sankı kuzu yatıyor ınanmazsınız kepcenın ıcıne sığdıramadım balığı oltayı ıskeledekı lastığın yanına cekmesını soyledım hemen ben yandakı lastıkten asağı ınıp balığa ulastım balıkta hıc tepkı yok elımı solungacına sok dedı aynen bende oyle yaptım yaptımda balığı nasıl yukarı vereceğım derken balığı yakalayan arkadas ta yanuma geldı ıkımız bereber balığı doğru yukarı attık sankı cuval atıyoruz benım artık elım ayağım bosaldı ıyıkı balık elımdeyken olmadı balığı yukarı attıktan sonra balık nasıl zıpşıyor anlatamam sıze butun gorenler noldu dıye kosuyorlar uzaktan gorenlerde cocuk denıze dustu onu cıkarıyorlar demısler balığı yakalıyan balığın ustunde ben yanında balığa bakıyoruz resmen kuzu ya bı sure sonra balığı aldı cuval bulduk ıcıne attı usta dedım gel sunu bı tartalım dıye hemen cıkısta balık lokantası vardı gercı sımdıde varya gıttık balıkcıya tam 11 kılo gelmıstı balıkcıda sasırdı hatta satarmısın dıyede soyledı hayır cevabını alınca hadı alasmarladık tesekkur edıp bızde oyle arkasında baka kaldık ondan sonrada bende bı levrek hastalığı basladı ogun bugundur yakalamaya basladık en unutamadığım anımda budur hepınızı burdan selamlıyorum allaha emanet olun
Yorumları: 977
Konuları: 14
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
yycolak yazdı:Dünkü balık avımız kolay unutulmayacak her halde.Gerçi tek kişilik ve bağımsız değil ama farklı konu başlığında.Konu sakinleşince buraya taşırız arkadaşların onayıyla belki.Ne dersin Ahmet Abicim. 
Tabii Yalçın..
Tümü çok değerli olan Arkadaşlarımızın katıldığı bir organizasyon nasıl unutulabilir ki..
Ayrıca her şeyi bir kenara bıraksak dahi ,senin o balık tutuşunu ben çerçeveletip saklayacağım.  Unutulacak gibi değil..Bundan 80-90 yıl sonra bir forumda balık nasıl tutulur diye bir konu açılırsa, orada örnek olarak yayınlayacağım..
Her Arkadaşın olduğu gibi, senin varlığın da dünyaya bedel..Teşekkürler Canım Kardeşim..
harun77 yazdı:1990 lı yıllarda yalova iskelesiınden balık avlıyoruz gecelerıde ısparı ıstavrıt ıskorpıt yakalıyoruz son ıstanbul yalova ekspresı yanastı ıskeleye yanımızda polıs memuru rast gele selam derken levrek cıkıyormu burda dedı bızde cıkıyor ama nasıl yakalanacağını bılemıyoruz dedık bana yarın aksam kepce ayarla ıskelede bulusalım dedı tamam dedım sabah ılk ısım balıkcı arkadasımın kayığından kepceyı almak oldu aksamı bekledım ekspresı (yolcu vapuru) beklıyorum yolcular bosaldı o abıde yanımıza geldı elınde bı ayakkabı kutusu vardı eldıvenı gıydı ıcınden fındık faresı vardı aldı oltanın ucnu kuyruğuna taktı ya bısmıllah dedı suya saldı fareyı suya ılerı atıyor fare yuzerek kıyıya gelmek ıstıyor bırkac sefer atımlar oldu hep beraber oltaya bakıyoruz neler olacak dıye artık ben bu bızle dalgamı gecıyor dıye aklımdan gecırdım aradan bı zaman sonra suya atılan fare durdu ve bırden acığa gıtmeye basladı bana hemen hazırol dedı gıden olta bı daha durdu tekrar gıtmeye baslayınca oltaya tasmayı vurdu masallah cok okkalı bı balık dedı basladı cekmeye ıskeleye yaklasırken balık huysuzlanıyor tekrar mısıneyı koyverıyor boyle cek bırak dort bes sefer uyguladı bende sabırsızlıkla beklıyorum artık balık sısmıs suyun ustune cıktıkı masallah suyun ustunde sankı kuzu yatıyor ınanmazsınız kepcenın ıcıne sığdıramadım balığı oltayı ıskeledekı lastığın yanına cekmesını soyledım hemen ben yandakı lastıkten asağı ınıp balığa ulastım balıkta hıc tepkı yok elımı solungacına sok dedı aynen bende oyle yaptım yaptımda balığı nasıl yukarı vereceğım derken balığı yakalayan arkadas ta yanuma geldı ıkımız bereber balığı doğru yukarı attık sankı cuval atıyoruz benım artık elım ayağım bosaldı ıyıkı balık elımdeyken olmadı balığı yukarı attıktan sonra balık nasıl zıpşıyor anlatamam sıze butun gorenler noldu dıye kosuyorlar uzaktan gorenlerde cocuk denıze dustu onu cıkarıyorlar demısler balığı yakalıyan balığın ustunde ben yanında balığa bakıyoruz resmen kuzu ya bı sure sonra balığı aldı cuval bulduk ıcıne attı usta dedım gel sunu bı tartalım dıye hemen cıkısta balık lokantası vardı gercı sımdıde varya gıttık balıkcıya tam 11 kılo gelmıstı balıkcıda sasırdı hatta satarmısın dıyede soyledı hayır cevabını alınca hadı alasmarladık tesekkur edıp bızde oyle arkasında baka kaldık ondan sonrada bende bı levrek hastalığı basladı ogun bugundur yakalamaya basladık en unutamadığım anımda budur hepınızı burdan selamlıyorum allaha emanet olun
Sevgili Harun..
Ne kadar güzel ve ilginç bir hikaye..Okuyan bir çok kişiyi hayrete düşüreceğine eminim.Yaşadıkça hepimiz öğreniyoruz işte...
Konuya yaptığın katkıya ve bu güzel anını bizimle paylaşmana çok teşekkür ederim...
Selamlar..
Hamido yazdı:Çok güzel anılar. Konu için teşekkürler Ahmet abi. 
Sayın Hamido..
Takdirleriniz ve övgüleriniz mutlaka bütün Arkadaşlarımız için çok değerlidir.Lakin bizim asıl talebimiz ,unutamadığınız ve en önemli gördüğünüz bir anınızı bizimle paylaşmanızdı..
Hala bekliyoruz...
Selamlar..
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Albatros-gr yazdı:yil 1987...
daha eski teknem KALIPSO var...uzerinde 15 lik EVINRUDE`m..
Kasim-aralik aylari...
Taso arkadasim ile 100 kancalik (kucuk normal kanca) atherina(gumus baligi) ile yemli paragat atiyoruz...levrek icin
bu gun oglen atiyoruz,yarin ki gun oglen islerimizden ciktiktan sonra topluyoruz..
kucuk kanca atiyoruz,cunku gumus baligi buyuk kanclara yemlendiginde,kancayi kapamiyor..
orta boy levrekler,bazen kalkan...kolyos,istavrit..cikardigimiz baliklar
fakaaaaat..
yine bir paragat attik...cay agzina....
toplamaya gittigimizde denizde kaba dalga var...
paragat toplamaya basladik,biraz onumuzde buyuk bir baligin suyun uzerinde cirpindigini goruyoruz..insallah bizim paragattadir diyoruz...pargatin uzerinde agirliklar oldugundan misinadan daha hissetmiyorum..yaklastigimizda,baligin paragatin uzerinde oldugunu farkediyoruz...
balik yeni tutulmus,cok buyuk...hemen oraya bir agirlik ve bir samandira koyup..paragati kesip..diger ucundan toplamaya gidiyoruz..hic olmazsa balik biraz yorulsun diye..
diger taraftan toplayarak geliyoruz...tekrar baligin yanindayiz...
baliga yakin son kanclari kesip topluyorum..ana misineden kalama verebilmek icin...
baligin kepceye girmesi imkansiz...teknenin dolabindan zipkini cikariyorum...
20-30 dakika bir ugrastan sonra,bir sekilde atisimi yapiyor..baligi vuruyorum...
cikardigimizda kuzu gibi bir levrek...
kanca,baligin dudaginda,paragatin ana misinesini gergin olarak ceksem,yani baligin uzerine tekne ile gitmeyip...baligi kendimize cekmis olsak..balik su anda fotolarda olmayacakti..
eve geldigimizde cekiyoruz...balik 7800gr geliyor
...............................................................................
Ahmet abi,konu icin tesekkurler..
eski gunlere goturdun bizleri faruk abi çok akıllıca iş çıkartmışsınız dediğin gibi direk çekseniz o balık gidebilirdi normal oltaya çevirince kalamayla almanız kolaylaşmış,çok güzel olmuş çookkk
tedirgin SaZaN yazdı:yıl 1986..
babam eski dükkanda ne zaman danaburnu dediğimiz mahlukatla haşır neşir oluyorsa o gece Sapanca gölünde yayınlara pusu var demekti,o gecelerin sabahında uyanıp buzdolabına bakmak heyecanlıydı, her zaman dolu olmazdı ama çoğunlukla bıyıklıyı görürdük dolapta..
en nihayetinde bir akşam bende geleceğim dedim, kardeşimde atladı tabi hemen bende bende diye,,,peder la dayanamaz uyur kalırsınız dedi, haliyle çocuğuz tabi dinlermiyiz..
gölün kenarına geldiğimizde etraf sessiz,su çarşaf gibi durgun ve göktede tepsi gibi ay vardı, peder ; bu gece biraz zor ama genede atalım oltaları deyip danaburunlarını kancalara taktıktan sonra dip oltalarını sırayla suya salladı..boşluklarını aldıktan sonra misinaları kardeşimle benim elime tutuşturdu..
resmen 2-3 saat hiçbir hareket olmadan oturunca o sessizlikte öyle bir uyku bastırdı ki karşı gelebilene aşkolsun..bende gelememiş olacağımki oturduğum kayadan aşşağı çekilerek uyandım, elimdeki misina elimi sıkıp acıtmaya başlamıştı çünkü ucunda büyüklüğünü sadece tahmin edebileceğim bir byıklı misinayı dört döndürüyordu..
babama yetiş demeye kalmadan gergin misina bir anda boşaldı ve bizim bıyıklı selametleyi çekip sır oldu.. peder bana balık vurduğu zaman ne yapmam gerekir nasıl yapmam gerekir anlatırken kardeşim bağırmaya başladı; baba geliyor diye..
ve geldi de,, şimdi çok büyük gelmesede o zaman devasa olarak gözüme görünen 7,5 kiloluk yayın kıyıdaydı.. 2 dakika içinde bir yayını kaçırıp diğerini çekmiştik, daha doğrusu ben kaçırıp kardeşim balığı yakalamıştı..
o yaşta hafiftende olsa kıskanmıştım ama o gece zehiri almıştım, çünkü bu benim ilk balık avımdı ve oltada balığı hissetmiştim sonuçta 
diğer avlardan pek aklımda kalan yok ama bu ilk olanı unutamam...bazen iyikide kaçırmışım diyorum,yoksa hırs yapıp bu işi devam ettiremezdim, kardeşim benim kadar balıkla alakadar değil şu an çünkü
............................
Konu için teşekkürler Ahmet abi  tahmin edebiliyorum amma derin uyuduğunu senin  iyiki kaçırmışsında seni tanımışız işte be ortak 
harun77 yazdı:1990 lı yıllarda yalova iskelesiınden balık avlıyoruz gecelerıde ısparı ıstavrıt ıskorpıt yakalıyoruz son ıstanbul yalova ekspresı yanastı ıskeleye yanımızda polıs memuru rast gele selam derken levrek cıkıyormu burda dedı bızde cıkıyor ama nasıl yakalanacağını bılemıyoruz dedık bana yarın aksam kepce ayarla ıskelede bulusalım dedı tamam dedım sabah ılk ısım balıkcı arkadasımın kayığından kepceyı almak oldu aksamı bekledım ekspresı (yolcu vapuru) beklıyorum yolcular bosaldı o abıde yanımıza geldı elınde bı ayakkabı kutusu vardı eldıvenı gıydı ıcınden fındık faresı vardı aldı oltanın ucnu kuyruğuna taktı ya bısmıllah dedı suya saldı fareyı suya ılerı atıyor fare yuzerek kıyıya gelmek ıstıyor bırkac sefer atımlar oldu hep beraber oltaya bakıyoruz neler olacak dıye artık ben bu bızle dalgamı gecıyor dıye aklımdan gecırdım aradan bı zaman sonra suya atılan fare durdu ve bırden acığa gıtmeye basladı bana hemen hazırol dedı gıden olta bı daha durdu tekrar gıtmeye baslayınca oltaya tasmayı vurdu masallah cok okkalı bı balık dedı basladı cekmeye ıskeleye yaklasırken balık huysuzlanıyor tekrar mısıneyı koyverıyor boyle cek bırak dort bes sefer uyguladı bende sabırsızlıkla beklıyorum artık balık sısmıs suyun ustune cıktıkı masallah suyun ustunde sankı kuzu yatıyor ınanmazsınız kepcenın ıcıne sığdıramadım balığı oltayı ıskeledekı lastığın yanına cekmesını soyledım hemen ben yandakı lastıkten asağı ınıp balığa ulastım balıkta hıc tepkı yok elımı solungacına sok dedı aynen bende oyle yaptım yaptımda balığı nasıl yukarı vereceğım derken balığı yakalayan arkadas ta yanuma geldı ıkımız bereber balığı doğru yukarı attık sankı cuval atıyoruz benım artık elım ayağım bosaldı ıyıkı balık elımdeyken olmadı balığı yukarı attıktan sonra balık nasıl zıpşıyor anlatamam sıze butun gorenler noldu dıye kosuyorlar uzaktan gorenlerde cocuk denıze dustu onu cıkarıyorlar demısler balığı yakalıyan balığın ustunde ben yanında balığa bakıyoruz resmen kuzu ya bı sure sonra balığı aldı cuval bulduk ıcıne attı usta dedım gel sunu bı tartalım dıye hemen cıkısta balık lokantası vardı gercı sımdıde varya gıttık balıkcıya tam 11 kılo gelmıstı balıkcıda sasırdı hatta satarmısın dıyede soyledı hayır cevabını alınca hadı alasmarladık tesekkur edıp bızde oyle arkasında baka kaldık ondan sonrada bende bı levrek hastalığı basladı ogun bugundur yakalamaya basladık en unutamadığım anımda budur hepınızı burdan selamlıyorum allaha emanet olun fare ile levrek tutulduğunu birçok kez duydum bu balık hareket eden herşeye bayılıyor hatta civciv ile av yapan bile varmış ama en güzeli daha doğal olanı yani deniz ürünleriyle av  ,harun abi o balık seni fena zehirlemiş anlaşılan
|