01-06-2011, 23:43
Paylaşımın için teşekkürler fiko
sanada kolaylıklar diliyorum.Rastgele.

Bornova - izmir
tekneye kalafat yapımı
|
01-06-2011, 23:43
Paylaşımın için teşekkürler fiko
![]()
Bornova - izmir
02-06-2011, 00:21
Uzun_ahmet yazdı:Reisim hazırlıkları yapıyorsun, anlaşılan düğünü yapar yapmaz kaçacaksın aynen uzunum 27 sinde düğün 1 inde yolculuk. ![]()
FİKRET YUNGA 05/04/1961 İZMİR/BUCA 0 rh (+)
Interactive Map Forecast Animated Knots List | Knots Alphabetical List | Choose a Knot Fikret Yunga (bucali_fikret): Dailymotion üzerindeki videoları
02-06-2011, 00:22
orhanekmekci yazdı:Paylaşımın için teşekkürler fiko eyvallah orhan baba tabiki senin bakım derdin yok fiber tekne olunca deyme keyfine. ![]() ![]()
FİKRET YUNGA 05/04/1961 İZMİR/BUCA 0 rh (+)
Interactive Map Forecast Animated Knots List | Knots Alphabetical List | Choose a Knot Fikret Yunga (bucali_fikret): Dailymotion üzerindeki videoları
02-06-2011, 09:10
bucalıfikret yazdı:aynen uzunum 27 sinde düğün 1 inde yolculuk. Hadi bakalım şöyle rahat rahat bir balıkçılık yaparsın artık..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
02-06-2011, 10:21
Fikret kardeşim ahşap gibisi yoktur.Hiç fiber filan aklına getirme . Ahşabın denizciliği bambaşkadır. Fakat bu kalafalt filan artık boş ver . Kapla tekneyi polyesterle.Kurtul bu eziyetlerden. seneden seneye bir zehirli atarsın. Rahatına bakarsın. Benim 2 teknemde polyester kaplı çok rahat ediyorum. Selamlar. sevgiler.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN
R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M ..................YEŞİL TİMSAHLAR...........******** ********
02-06-2011, 11:36
mudanya yazdı:Fikret kardeşim ahşap gibisi yoktur.Hiç fiber filan aklına getirme . Ahşabın denizciliği bambaşkadır. Fakat bu kalafalt filan artık boş ver . Kapla tekneyi polyesterle.Kurtul bu eziyetlerden. seneden seneye bir zehirli atarsın. Rahatına bakarsın. Benim 2 teknemde polyester kaplı çok rahat ediyorum. Selamlar. sevgiler. faruk abi senin tene bildiğim kadarıyla her daim suda duruyor yani ne açma derdi var nede ağırlık derdi var,fikret abi kışın karaya alınca o tekne araları açacak ve bakım gerekecek,polyester kaplasa ağırlaşacak yani tabiki ahşap ın keyfi başka ama bakımı zor.
02-06-2011, 11:44
Polyesteri içinede çekebilir böylece söylendiği gibi kalafata gerek kalmaz..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
02-06-2011, 14:22
Geçen yıl burada bende buyuk tekneye yaptırmıştım kalafat. Ama çok zahmetli iş. Önce komple yakacaksın sonra kalafat sonra macun vs.vs. bitmiyorki.
Ama balıkçılara sorarsan da illaki ahşap tekne. Usta yalnız işinin ehli elide yakışıyor maşallah. ![]()
02-06-2011, 15:40
Kalafat işi çok uğraşı istiyor.Bir de teknen çok ''açmış'' Fikret uzun süre direk güneş altında bırakıyorsun herhalde.Biz adadaki sandalı sezon sonu kıyıda ağaç gölgesi altına bırakıp üzerini de naylon,kilim vb.gibi örtülerle kapatıyoruz.Kayınpederim sağolsun arada bir de örtüleri açıp tekneyi ıslatıyor.Yine de az miktarda açma yapıyor.Sezon gelince de denizde batırıp şişmesini sağlıyoruz,bir iki macun yoklamasıyla açıklar kapatılıp üzerine bir de boya çekiliyor; tamam..
02-06-2011, 20:58
abi hayırlı olsun. teknelere her zaman bakım lazım. iyi oluyor. bol balıklı günler dilerim cigo'yla.
[SIGPIC][/SIGPIC]
önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık... |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
tekneye bakıma aldım. | Salih Reis | 29 | 6,052 |
03-02-2010, 11:15 Son Yorum: fotokopici |