Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kadınlardan balıkçı olurmu,balıkçılıkta erkekmi olmak makbul yoksa kadın mı ?
LeVrEkCi yazdı:sende bu cevabı vermedin ben görmedim Hehe

tamam tamamSmile
Bul
sirenia yazdı:her ikiside genel olarak
Bizim gibi tabiki olur neden olmasın, bu zamana kadar bekledikleri hata gibi cevaplar verebilirim...
Ama diğeri; Bir kaç kere oda kaptan köşkünde izleme şeklinde katılma şansım oldu tek kelime ile aklı olan bu işi yapmaz Siyirdim soğuk ıslak vıcık vıcık bi iş...

LeVrEkCi yazdı:sen sormadın ben görmedim Siyirdimamatörbalıkçı forumdayız kardeşimmm Siyirdim

Abi, konu başlığında meslek denilince para kazanma anladım para içinde pro olmak lazım... Mahcup ne yapayım.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Kadın balıkçı olmaz demeyin
Kocası vefat edince geçimini balıkçılıkla sağlayan Semiha Başak, Akyaka’da balık avına 8 yıldır tek başına çıkan nadir örneklerden biri.
Muğla'nın Gökova Körfezi'nde her sabah balıkçı kadınlar eşleriyle ya da tek başına açılır denize. Yöre halkına göre bu, sıradan bir şey hatta atadan dededen kalma bir gelenek.
Semiha Başak'ın balıkçılıktaki geçmişi 29 yıl. 48 yaşındaki Başak, aslında Aydınlı. Akyaka'ya gelin gelince bir anda kendini kocasının yanında yani teknede bulmuş. Denizi hiç bilmemesine rağmen balıkçılığı kocasının evinde öğrenen Semiha teyze, her Gökovalı gibi çocuklarını kocasıyla birlikte denize açıldığı teknede büyütmüş. Büyüyen kız çocuğu evlenmiş, erkek ise başka bir mesleğe niyetlenmiş. Böylece evinin direğini kaybeden Semiha teyze, kocasından yadigâr teknesiyle körfeze tek başına açılmaya devam etmiş. 'Yalnız açılmak ilk zamanlar zor geldi tabii ki.' diyen Semiha Başak, daha sonraları bu duruma da alışmaya başlamış. İşin garip tarafı, her gün körfeze açılan Semiha teyzenin yüzme bilmiyor olması. 'Evlatları teknede büyüttük şimdi sıra torunda.' diyen Başak, yanına aldığı küçük kız torunu ile her akşam körfezin yolunu tutuyor.

http://www.cur-cuna.com.tr
Bul
işte tam bir türk kadını Alkis
Bul
sirenia yazdı:Kadın balıkçı olmaz demeyin
Kocası vefat edince geçimini balıkçılıkla sağlayan Semiha Başak, Akyaka’da balık avına 8 yıldır tek başına çıkan[SIZE="5"] nadir örneklerden biri.[/SIZE]
Muğla'nın Gökova Körfezi'nde her sabah balıkçı kadınlar eşleriyle ya da tek başına açılır denize. Yöre halkına göre bu, sıradan bir şey hatta atadan dededen kalma bir gelenek.
Semiha Başak'ın balıkçılıktaki geçmişi 29 yıl. 48 yaşındaki Başak, aslında Aydınlı. Akyaka'ya gelin gelince bir anda kendini kocasının yanında yani teknede bulmuş. Denizi hiç bilmemesine rağmen balıkçılığı kocasının evinde öğrenen Semiha teyze, her Gökovalı gibi çocuklarını kocasıyla birlikte denize açıldığı teknede büyütmüş. Büyüyen kız çocuğu evlenmiş, erkek ise başka bir mesleğe niyetlenmiş. Böylece evinin direğini kaybeden Semiha teyze, kocasından yadigâr teknesiyle körfeze tek başına açılmaya devam etmiş. 'Yalnız açılmak ilk zamanlar zor geldi tabii ki.' diyen Semiha Başak, daha sonraları bu duruma da alışmaya başlamış. İşin garip tarafı, her gün körfeze açılan Semiha teyzenin yüzme bilmiyor olması. 'Evlatları teknede büyüttük şimdi sıra torunda.' diyen Başak, yanına aldığı küçük kız torunu ile her akşam körfezin yolunu tutuyor.

nadir örnekler var tabii ona bakarsan dansöz zenne lerde var Gulumsebence kadınlar hemen hemen her işi yaparlar.sen bu soruyu sorarken direk kadınlar balıkçılık yapamaz deneceğini düşünüyorsun gibime geliyor Gulumseyaparlar yaparlar kadınların yapamayacağı bişey yok hemde öyle yaparlarki erkeklere taş çıkartırlar bundan eminim..yeterki saç,baş,tırnak vs bakımlarından vazgeçeblsinler Happy
Bul
LeVrEkCi yazdı:nadir örnekler var tabii ona bakarsan dansöz zenne lerde var Gulumsebence kadınlar hemen hemen her işi yaparlar.sen bu soruyu sorarken direk kadınlar balıkçılık yapamaz deneceğini düşünüyorsun gibime geliyor Gulumseyaparlar yaparlar kadınların yapamayacağı bişey yok hemde öyle yaparlarki erkeklere taş çıkartırlar bundan eminim..yeterki saç,baş,tırnak vs bakımlarından vazgeçeblsinler Happy

sanırım sen benim sormak istediğimi yanlış anladım ben sadece erkeklerin gözünden sizlerin açısından bu işi yapabilirmiyiz yapamazmıyız a getirmek istedim;bir nevi tartışmak görüş öğrenmek istedim başka bir niyet yokSmileikincisi önemli birkonu kadın her ne olursa olsun çöpçülükte yapsa süsünden müsünden vazgeçmez en çaresiz kadın bile mutlaka aynaya bakar ve taranır.bunuda unutmaSmile
Bul
sirenia yazdı:Kadın balıkçı olmaz demeyin
Kocası vefat edince geçimini balıkçılıkla sağlayan Semiha Başak, Akyaka’da balık avına 8 yıldır tek başına çıkan nadir örneklerden biri.

Benim fikrimce normal bir kadından balıkçı, gemici olmaz, belki yılda bir kere sadece 10-15 dk adrenalin için eline olta alabilir bir kadın ama onun dışında olmaz.

Sizin yazdığınız şey mecburiyetten hayat şartlarının getirdiği sorumluluk nedeniyle balıkçı olan bir kadından bahsediyor. Ama ona bir seçim verilseydi bence balıkçı olmayı aklından bile geçirmezdi.

"Gemilerinde eskiden beri gemiciler 'she' olarak bahsederler. Bu bakimdan eger gemide baska bir kadin olursa gemi onu kiskanir ve kendi kendini batirirmis. Sağlam gemici inançlarındandır. Tabi eskiden inanılan günümüzde ne kaldıki.
Bul
Güzel ve örnek bir mücadele. Yaşamda neyle karşılaşacağımızı önceden bilemeyiz. Kadın yaşamımızın her alanında vardır. Bence konu kadının gücünü ispat ya da göze sokmaksa, sanırım eksik olur. Biz doğa dostu amatör balıkçılar, zaten kadınları ve kadınlarımızı daima önde tutmaktayız.Alkis76
Bul
nihatkr yazdı:Benim fikrimce normal bir kadından balıkçı, gemici olmaz, belki yılda bir kere sadece 10-15 dk adrenalin için eline olta alabilir bir kadın ama onun dışında olmaz.

Sizin yazdığınız şey mecburiyetten hayat şartlarının getirdiği sorumluluk nedeniyle balıkçı olan bir kadından bahsediyor. Ama ona bir seçim verilseydi bence balıkçı olmayı aklından bile geçirmezdi.

"Gemilerinde eskiden beri gemiciler 'she' olarak bahsederler. Bu bakimdan eger gemide baska bir kadin olursa gemi onu kiskanir ve kendi kendini batirirmis. Sağlam gemici inançlarındandır. Tabi eskiden inanılan günümüzde ne kaldıki.

batıl inançları geçelim,kadınların gemiye uğursuzluk getirdiklerine inanırlar ama malesef günümüzda kadın olarak gemiadamı cüzdanına sahip çok kadıngemici var.telsiz teknisyeni var,deniz harp okulundan mezun yüzlerce asker kadın denizci var;varda var,bence bir kadın çok rahat ve profesyonel olarak balıkçılık yapabilir,mecbur kalsın kalmasın kadın yeterki istesinSmilegörüşün için teşekkürler
Bul
sirenia yazdı:sanırım sen benim sormak istediğimi yanlış anladım ben sadece erkeklerin gözünden sizlerin açısından bu işi yapabilirmiyiz yapamazmıyız a getirmek istedim;bir nevi tartışmak görüş öğrenmek istedim başka bir niyet yokSmileikincisi önemli birkonu kadın her ne olursa olsun çöpçülükte yapsa süsünden müsünden vazgeçmez en çaresiz kadın bile mutlaka aynaya bakar ve taranır.bunuda unutmaSmile

bu biraz zor işte,ben bile balıkta dağılıyorum ne el kalıyor ne surat kalıyor bunu balıkçılıkta zor yapar kadınlar.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Anket: Amatör balıkçı Forum'nu nereden buldunuz!! Lapsetur 286 53,030 30-11-2015, 14:48
Son Yorum: oguzcanagca

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi