Yorumları: 25,969
Konuları: 290
LeVrEkCi yazdı:abi sizin gibi motor teknede takılı kalacaksa tamam ama bu burada biraz zor.yoksa motor ne kadar güçlü olursa o kadar zevkli vede güvenli olacağı kesin.tüm şartları düşününce gereksiz geliyor bana.kırk yılda bir bozulursa hangi motor olursa olsun suda kaldın zaten,hava patladımı zaten işi bilen ya çıkmaz yada hava patlamadan havayı okur ve kaçar 
motorun bozulmasi olayina sozum yok...tabiiki hepsi icin gecerli..
fakat guclu motor icin sadece hava patlamasi gerekmiyor..
mesela yillardan gectigimiz yila kadar mirminga merasinda cok paragat avlari yaptim..orasini gondogusu cok bozuyor..kuvvetli motor..seni iyi dinliyor...sadece kacmak olayi degilki,manevralarida dah guclu oluyor...
neyse bu benim gorsuum..
fakat yakit yonunden daha cok mu yakiyor..tabii ki daha cok..
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]
Yorumları: 2,599
Konuları: 2
ardAvcioglu yazdı:Merhaba,
Kuzeyege'nin en kuzeyinden, Enez'den...
Öncelikle sizlere kendimi tanıtayım:
Ben Arda AVCIOĞLU, 17 Nisan 1996 tarihinde dünyaya geldim.. Denizle olan dostuğum eskilere dayanır. Edirne'De oturmaktayız ve her yaz yazlığımıza gideriz. Ben doğduğumda yazlık alınmış ve küçüklüğümden yosunlardan korktuğumu, taş yolda yürüyemediğimi, banyo yapmayı sevmememe rağmen denize girmeyi çok sevdiğimi hatırlarım.
Deniz sevgisiyle büyümüş ve 5-6 yaşlarına gelmiştim. Zargana tutanları görür ve özenirdim. İlk oltamı almıştım fakat daha atamıyordum bile..Sabah babamı 6 da kaldırıp zargana tutmaya götürürdüm.. Bol miktarda balık tutabiliyorduk o zaman..
oltayı atan babamdı tabikide..
10 yaşlarına gelmiştim. Kıyı balıkçılığında sabır gerekiyor ve istediğim verimi alamıyordum. Sualtına yönelmeye başladım. Deniz kabukları topluyor ve basitte olsa dalıyordum. Ablam milli yüzücü olduğu için hep onla suyun altından gitme yarışı yapardım ve onu geçmeye çalışırdım.
Ellerinde kilolarca balıkla çıkan abiler görüyordum ve ellerinde o zamanlar bana yabancı gelen bir alet vardı, zıpkın. Onları tanıyordum ve yazın sonlarıydı. 45 lik zıpkın rica ettim ve verdiler, meraktı benim ki... Vurabildiğim birşey yoktu, karnıma yara yapmıştı kurarken..
Ertesi sene bir yılmaz zıpkın aldım ve dalmaya başladım. Hergün 4-5 saat denizdeydim. 2 yıl boyunca amatör malzeme ile daldım.. Pek tatmin edici avlar yapamıyordum baştan, sabır işiydi. Sualtı Avcılığı su üstünden göründüğü gibi değildi.
2 yıldır da ekipmanımla dalıyorum. Sığ su avcılığı ile başladım. Kıyıda yapabileceğim en güzel avları yaptım. Kiloluk kefaller, çipura, levrek, sinarit palazı, mırmır, karagöz.. Fakat denizlerimizde balık azalıyordu ve vurduğum balık beni tatmin etmemeye başladı.Kıyı kesiminde kefalden başka bişey göremiyordum ve apnea süreminde artmasıyla kontrollü bir biçimde derinliği arttırdım.Bu yaz benim için yeni bir başlangıç gibi olacağını düşünüyorum.
Olta balıkçılığında da, bu yaz sinarit geçen seneki gibi değildi. Daha çok mercandaydık.
Bu sene tekne alıyor alıyoruz.. Hem oltacılıkta biraz daha bilgilenmek, hemde tekne konusunda sizlere danışmak istedim ve foruma üye oldum.
Teknemin motorunu Honda alacağım fakat tekneye daha karar veremedim..Ne dersiniz ?
Ayrıca Bazı balık dergilerinde yazılarım yayınlandı. Beni oradan daha iyi tanıyabilirsiniz...Gelicek yılda devam edicek yazılarım Allah kısmet ederse..
Sağlıcakla Dalın / Rastgele !
Ardacığım önce hoş geldin iyi bir yere geldiğini çok kısa zamanda anlıyacağından eminim .İstediğin bilgilerisana verebilecek abilerin sitemizde çok hatta yer olarak iyice tarifte bulunursan yanına dahi gelebilecek abilerin olacaktır.sanıyorum.Bu konuda Nihat abinle görüşürsen yardımcı olacağından eminim.Tekrar hoş geldin 'RASGELE'.

Yorumları: 1,011
Konuları: 12
hoşgeldin , denizin her türlü tadına varıyorsun çok güzel
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
ardacım hoş geldin.gencecik yaşına oldukça fazla deneyim eklemişsin;deniz ve balık avı konusunda.bunda böylede devamı olacak gibi görünüyor.burada olduğun sürece her türlü soruna cevap bulabilirsin.senin gibi azimli bilgili gençleri her zaman görmek isteriz.anlatımın,yazarlığın mükemmel.paylaştığın çin teşekkürler.
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Yorumları: 22
Konuları: 3
LeVrEkCi yazdı:arda aramıza hoşgeldin,dergi adını editledim reklama girdiği için bunu yapmaman gerekiyor.
bu yaşta bu tecrübelerle ileride çok iyi bir balıkçı olacağından eminim.tekne olarak safter in 4.50 lik teknesini tavsiye ederim her yönden iyidir.silivride satış yerleri var.
rastgele.
Teşekkür ederim.. kusura bakmayın, kuralları bilmiyordum.
Albatros-gr yazdı:motorun bozulmasi olayina sozum yok...tabiiki hepsi icin gecerli..
fakat guclu motor icin sadece hava patlamasi gerekmiyor..
mesela yillardan gectigimiz yila kadar mirminga merasinda cok paragat avlari yaptim..orasini gondogusu cok bozuyor..kuvvetli motor..seni iyi dinliyor...sadece kacmak olayi degilki,manevralarida dah guclu oluyor...
neyse bu benim gorsuum..
fakat yakit yonunden daha cok mu yakiyor..tabii ki daha cok..
Dediğiniz gibi bende sizinle aynı fikirim.. Benim mercan meram biraz uzakta kalıyor, yaklaşık 8 km. içeride... Hava patladığında da kuvvetliyse tabiki daha rahat oluyorsunuz...Şöyle birşey de söyleyebilirim, hava bozukken kuvvetli motor diğer motorlara kıyasla daha az yakıyor. Geçen yaz 4.30 summer yerliyurt tekne + 20 hp honda ( 4 zamanlı) motor kullanıyorduk. yerliyurt tekne gerçekten çok kaliteli fakat fazla ağır yapılıyorlar. 20 bg.-4.30 tekneye anca yetiyor.. Benim düşüncem ağır tekne yerine çok hafifte olmamak şartıyla diğer tekneler tercih edilebilir. 4.30 euroboat ve 20 bg. motor çok verimli oluyor, performansı gayet iyi.. Tekneyi 4.50 almak istemiyorum, 4.30 bi tekne alıp tekneye göre biraz büyük bir motor almak istiyorum ki yakıttan da hızdan da kazanıyım. Sadece oltacılıkta değil dalışta işin içine girince en uygun kombinasyonu yapmam gerekiyor..
Şuanda fiber tekne yapan kişileri araştırıyorum. sipariş üzerine tekne yapan tanıdıklarınız varsa benimle irtibata geçerseniz sevinirim.
yycolak yazdı:ardacım hoş geldin.gencecik yaşına oldukça fazla deneyim eklemişsin;deniz ve balık avı konusunda.bunda böylede devamı olacak gibi görünüyor.burada olduğun sürece her türlü soruna cevap bulabilirsin.senin gibi azimli bilgili gençleri her zaman görmek isteriz.anlatımın,yazarlığın mükemmel.paylaştığın çin teşekkürler.
Hoşbulduk.. teşekkürler..Bilgilerimizi paylaşmalı ve Türk Balıkçıları olarak aktif olmalıyız, bunun için bu forumdayız.
Herkese çok teşekkür ederim...
Hoşbulduk . . .
Rastgele !

Yorumları: 16,711
Konuları: 238