18-02-2013, 20:29
istiklal caddesinde balıkçılar çarşısında,alsancak kıbrıs şehitleri caddesinde her daim bol bol götürürdüm,ama artık midye uzak bana,ne kadar iyi yapılırsa yapılsın toplandığı yerlerden ötürü temizliğine inanmıyorum ..

Midye toplayicalari
|
18-02-2013, 20:29
istiklal caddesinde balıkçılar çarşısında,alsancak kıbrıs şehitleri caddesinde her daim bol bol götürürdüm,ama artık midye uzak bana,ne kadar iyi yapılırsa yapılsın toplandığı yerlerden ötürü temizliğine inanmıyorum ..
![]()
18-02-2013, 21:58
Midye zaten temiz denizlerde olmaz, yenmesi bile tehlikeli.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
![]()
18-02-2013, 22:12
yycolak yazdı:yok kardeşim yok.mafya gibi hepsi.ne istanbulda ne izmirde.topladıkları yerler çok kirli.şu anda kim yaparsa yapsın,ağza atılmayacak tek deniz ürünü midye.balıklara bile yem diye yedirmemek lazım.zaten yapı olarak midye denizlerin böbreği gibi hep ağır metal çözüntülerini toplar.gerçek bir kanserojen.gördüğün yerde dinlen dinlen kaç.maalesef. başka türlü nasıl lezzetli olur ??? ![]()
18-02-2013, 22:19
szlerde kanunlar bu konuda nasil bilemem
fakat burada Yunanistan`da deniz kabuklularinin..yani daha dogrusu midyenin her cinsinin toplanmasi,yasak..ve cesasi var midye,satiliyor,satilmiyor degil..midye ciftliklerinin yetistirdiklerinden var piyasada burada da ,oyle toplayip ticretini yapanlar vardi eski senelerde,onlari sahil guvenlik yok denecek sayiya kadar azaltti,, hatta eski yillarda,kumun icinde bulunan beyaz midyeleri ,ozel bir aparat surukleyerek bazi kisiler topluyordu... bildigim kadari ile midyeler,deniz suyunu filtre ediyormus..denizin dogal ortami icin her canlinin oldugu gibi var olmalari sart.. bu arada F.Mehmet Koray abi...Midye zaten temiz denizlerde olmaz,,demisisiniz..fikrinize saygi duyuyyorum,fakat dediginize katilmiyorum..
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
![]()
18-02-2013, 23:07
Albatros-gr yazdı:szlerde kanunlar bu konuda nasil bilemem Haklı bu güzel insan.. hiçmi mitillius midyesi görmediniz temiz marmara denizlerinde ? yazlıkların oldugu yerlerde.. ıssız yerlerde.. çooook ... ![]() ![]()
18-02-2013, 23:14
Mufi yazdı:Haklı bu güzel insan.. hiçmi mitillius midyesi görmediniz temiz marmara denizlerinde ? yazlıkların oldugu yerlerde.. ıssız yerlerde.. çooook ... bizim bu sitenin sahibi oktayın yaptığı iş bu muvaffak abi ![]()
19-02-2013, 08:04
LeVrEkCi yazdı:bizim bu sitenin sahibi oktayın yaptığı iş bu muvaffak abi Ahanda size temiz midye.. ![]() ![]()
19-02-2013, 09:56
Midye güzeldir, güzel yenir hem tavası hem dolması. Amma velakin sabah 5-6 civarında iskeleler gelen toplayıcıların midyeleri topladığını görmek, şahsen beni midyeden uzak tutmaya yetiyor. Arada tek tük yesemde midye kültürüm yok artık.
Tekneyi üzerime alırken tarım Orman il müdürlüğünden biri telefonlarını vermişti, böyle birşey gördüğünde ara bizi hemen gelelim diye. İşin aslı hakkatende geliyorlar. Ana dolu yakasında mücadele ediyorlar midyecilerle. Ama adam diyorki biz ellerinden tekneleri dahil herşeyi alıyoruz 2 gün sonra aynı adamlar yine aynı şeyi yapıyorlar. Bu işin buyuk cezası olması lazım. her sorumsuzluğun olması gerektiği gibi.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE] [SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR] [SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
19-02-2013, 12:29
Midyeler suda filtrasyon görevi görüyor ve bildiğim kadarı ile saatte 60 litre suyu filtre edebiliyorlar. Akvaryumlarda suyun berraklığını arttırmak, nitratı azaltmak gibi bir çok faydasından dolayı tatlı su midyeleri kullanılıyor. Sudaki bakterilerle beslendiklerinden balık ölümlerini de azaltıyorlar. Midyelerin her ortamda yaşayabileceğine inanıyorum ve bence hem denizlerimizin temizliği hem de balıkların yaşam alanlarından dolayı önemli. Devletin caydırıcı cezaları ve denetimleri olmadıkça midye toplayıcıları ve satanlar ile uğraşmak çok zor.
Sazanları özledim...
19-02-2013, 12:51
Mademki yurt dışında yasakmış bizlerinde çabasıyla bir imza toplayıp ilgili bakanlığa verbiliriz .Midyenin olmaması bir eksiklik değildir.
BALIK TUTMAK BİR TERAPİDİR .
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|