Cahit abi, öncelikle muhteşem avlarından birini bizlerle paylaşarak yine bizi keyiflendirip yine bizi güzelliklerle baş başa bıraktın

her zamanki gibi muhteşemsin
Diğer uyarılara bakıncada bu avda birilerinin seni ciddi anlamda zorladığını ve sinirlendirdiğini anlıyorum

.
Bende bu konuda bir kaç kelam ederek katkıda bulunmak yada düşencemi müsadenle yazmak istiyorum;
Av sırasında beni birinci derece rahatsız eden insanlar balıkla ilgisi olmadan orada bulunup konuşmaya çalışanlar, daha sonra balıktan anlar gibi gelip sen lüferi yanlış avlıyorsun yem olarak ekmek kullanacaksın yorumu yapan

tiplerdir.
Diğer konularda ise yüzde doksan sana katılıyorum.
Çünki (bunu sürekli anlatırım başka bir konu altında okumuş olabilirsin) öğrenciliğim Trabzon da geçti ve balıkçılığın bir çok inceliğini orada öğrendim ve avlanmaya gitmeden önce tüm meralarda dolaşıp insanları izleyerek ne şekilde avlandıklarını izlemeye çalıştım.
Eşgina (Mavruşgil) avının inceliklerini öğrene bileceğim bir tanıdığın arkadaşını ziyaret için 35 km. yol teptim.
Yem isimleri ve hangi balıkda kullanıldığını öğrenebilmek için 7-8 ayımı verdim. [zizil(toprak solucanı),zana(yengeç),ganzilis(teke,karides),travla(kum kurdu)....vs. şekline yöresel isimlerinden dolayı

]
Balığın ne tarz havada hangi şartlarda ve hangi havada tam av verdiğini öğrenebilmek için 2 senemi verdim.
Lüfer avı için itiraf edeyim ilk başladığımda bilmediğim için ve insanları rahatsız etmemek adına kimsenin olmadığı yerlerde avlandığımdan dolayı fletoyu yaklaşık bir ay kuyruk kısmı üst kancaya gelecek şekilde taktığımı bilirim.
Ava gidip her şeyi hazırlayıp bıçağı unutduğumu görünce tası tarağı toplayıp bıçak bulmaya gitdiğimi,
orada yem bulacağımı tahmin edip bulamadığımda yöredeki restaurantlarda porsiyon parası verip çiğ midye veya karides aldığımı,
Av yerinde olta atmış birine rahatsızlık vermemek için mesafe belirleyip oltayı atdıktan sonra araya 5 kişinin girdiğini,
Yanıma bez almayı unutduğum için atletimi keserek bez yaptığımı.......
Bilirim.
Bence bu yazıya başlarken şöyle başlasaydın; ben bunları yaparak bu aşamaya geldim ama maalesef etrafımda benim insanlara göstermiş olduğum fedakarlık, saygı ve özeni maalesef şimdilerde göremiyorum deseydin inan acemi dostlarımız tarafından daha iyi anlaşılırdın

ama gördüğün gibi ne demek istediğini ben çoook iyi anladım