Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sultans of the sea
cahit abi bereketli ve afiyet olsun yine çok güzel avlar yine lüferler şahane Alkis ancak bu konuda bende metin arkadaşa katılıyorum bence amatörlük paylaşmaktır, elbezini o anda rüzgar alıp götürebilir bezsiz kalınabilir düşündüğünden fazla yem harcanmış olabilir vs vs ben 10 yıldır tekne ile avlanıyorum her gittiğimde mutlaka 50-100 sülünez artar fazla gelir ama geçen ay bir avımda sonlara doğru yem tükendi. bu bir örnek ve düşüncelerimdi sadece saygılarımla Gulumse
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
fish or die yazdı:cahit abi bereketli ve afiyet olsun yine çok güzel avlar yine lüferler şahane Alkis ancak bu konuda bende metin arkadaşa katılıyorum bence amatörlük paylaşmaktır, elbezini o anda rüzgar alıp götürebilir bezsiz kalınabilir düşündüğünden fazla yem harcanmış olabilir vs vs ben 10 yıldır tekne ile avlanıyorum her gittiğimde mutlaka 50-100 sülünez artar fazla gelir ama geçen ay bir avımda sonlara doğru yem tükendi. bu bir örnek ve düşüncelerimdi sadece saygılarımla Gulumse

murat teknede tanıdıklarla beraber olunca herşey paylaşılıyor zaten ama istanbulda boğazda av yapıyorsun,sen hazırlanmışsın heveslisin meraklısın hatta o işe hastasın tam konsantrasyon balığa kitlenmişsin.adamın biri geliyor abi yem ver,abi bez ver,abi kanca ver Siyirdim adamı denize atarlar denize Hadiordan tanıdıklarla av yaparken herkes birbirine zaten her türlü yardımda bulunuyor.
siz olaylara değişik boyuttan bakıyorsunuz,herzamanki gibi yazılanlar yanlış anlaşılabiliyor.
burada anlatılmak isteyen sağlıklı av yapmak için neler yapılması geeğidir.
cahit abi kusura bakma konuya müdahil olmadan duramıyorum.sonuçta burası forum ve tartışmamız gereken konuları hepberaber tartışacağız. Seerf
Bul
Cahit abi, öncelikle muhteşem avlarından birini bizlerle paylaşarak yine bizi keyiflendirip yine bizi güzelliklerle baş başa bıraktın AlkisSeerfAlkis her zamanki gibi muhteşemsin Seerf

Diğer uyarılara bakıncada bu avda birilerinin seni ciddi anlamda zorladığını ve sinirlendirdiğini anlıyorum Wink .

Bende bu konuda bir kaç kelam ederek katkıda bulunmak yada düşencemi müsadenle yazmak istiyorum;
Av sırasında beni birinci derece rahatsız eden insanlar balıkla ilgisi olmadan orada bulunup konuşmaya çalışanlar, daha sonra balıktan anlar gibi gelip sen lüferi yanlış avlıyorsun yem olarak ekmek kullanacaksın yorumu yapan Siyirdim tiplerdir.

Diğer konularda ise yüzde doksan sana katılıyorum.
Çünki (bunu sürekli anlatırım başka bir konu altında okumuş olabilirsin) öğrenciliğim Trabzon da geçti ve balıkçılığın bir çok inceliğini orada öğrendim ve avlanmaya gitmeden önce tüm meralarda dolaşıp insanları izleyerek ne şekilde avlandıklarını izlemeye çalıştım.
Eşgina (Mavruşgil) avının inceliklerini öğrene bileceğim bir tanıdığın arkadaşını ziyaret için 35 km. yol teptim.
Yem isimleri ve hangi balıkda kullanıldığını öğrenebilmek için 7-8 ayımı verdim. [zizil(toprak solucanı),zana(yengeç),ganzilis(teke,karides),travla(kum kurdu)....vs. şekline yöresel isimlerinden dolayı Happy]
Balığın ne tarz havada hangi şartlarda ve hangi havada tam av verdiğini öğrenebilmek için 2 senemi verdim.

Lüfer avı için itiraf edeyim ilk başladığımda bilmediğim için ve insanları rahatsız etmemek adına kimsenin olmadığı yerlerde avlandığımdan dolayı fletoyu yaklaşık bir ay kuyruk kısmı üst kancaya gelecek şekilde taktığımı bilirim.

Ava gidip her şeyi hazırlayıp bıçağı unutduğumu görünce tası tarağı toplayıp bıçak bulmaya gitdiğimi,
orada yem bulacağımı tahmin edip bulamadığımda yöredeki restaurantlarda porsiyon parası verip çiğ midye veya karides aldığımı,
Av yerinde olta atmış birine rahatsızlık vermemek için mesafe belirleyip oltayı atdıktan sonra araya 5 kişinin girdiğini,
Yanıma bez almayı unutduğum için atletimi keserek bez yaptığımı.......
Bilirim.
Bence bu yazıya başlarken şöyle başlasaydın; ben bunları yaparak bu aşamaya geldim ama maalesef etrafımda benim insanlara göstermiş olduğum fedakarlık, saygı ve özeni maalesef şimdilerde göremiyorum deseydin inan acemi dostlarımız tarafından daha iyi anlaşılırdın Smile ama gördüğün gibi ne demek istediğini ben çoook iyi anladım Seerf
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
LeVrEkCi yazdı:murat teknede tanıdıklarla beraber olunca herşey paylaşılıyor zaten ama istanbulda boğazda av yapıyorsun,sen hazırlanmışsın heveslisin meraklısın hatta o işe hastasın tam konsantrasyon balığa kitlenmişsin.adamın biri geliyor abi yem ver,abi bez ver,abi kanca ver Siyirdim adamı denize atarlar denize Hadiordan tanıdıklarla av yaparken herkes birbirine zaten her türlü yardımda bulunuyor.
siz olaylara değişik boyuttan bakıyorsunuz,herzamanki gibi yazılanlar yanlış anlaşılabiliyor.
cahit abi kusura bakma konuya müdahil olmadan duramıyorum.sonuçta burası forum ve tartışmamız gereken konuları hepberaber tartışacağız. Seerf

Abi geçen bayramın 1. gününde gürpınarda av yaparken benden sonra gelip ben ordayım diye 50 metre sağıma yerleşen, ve hava karardıktan sonra özür dileyip bana o civarda malzemeci bulup bulamayacağını soran adama ne gerekiyorsa verdim ve üstüne kendi takımlarımdan hediye etdim. Mesele yaklaşım farkı Wink
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
fish or die yazdı:cahit abi bereketli ve afiyet olsun yine çok güzel avlar yine lüferler şahane Alkis ancak bu konuda bende metin arkadaşa katılıyorum bence amatörlük paylaşmaktır, elbezini o anda rüzgar alıp götürebilir bezsiz kalınabilir düşündüğünden fazla yem harcanmış olabilir vs vs ben 10 yıldır tekne ile avlanıyorum her gittiğimde mutlaka 50-100 sülünez artar fazla gelir ama geçen ay bir avımda sonlara doğru yem tükendi. bu bir örnek ve düşüncelerimdi sadece saygılarımla Gulumse

Benim yazdıklarımla,senin bakış açın o kadar farklı ki...Ne diyeyim..
Bir dahaki raporumda kısa hatırlatmaları yapmamaya özen göstereceğim..Ne siz beni anlıyorsunuz,nede ben sizi...

Ava gidip her şeyi hazırlayıp bıçağı unutduğumu görünce tası tarağı toplayıp bıçak bulmaya gitdiğimi,
orada yem bulacağımı tahmin edip bulamadığımda yöredeki restaurantlarda porsiyon parası verip çiğ midye veya karides aldığımı,
Av yerinde olta atmış birine rahatsızlık vermemek için mesafe belirleyip oltayı atdıktan sonra araya 5 kişinin girdiğini,
Bilirim.
MAVRUŞGİL...(SERKAN)

Anlatmak istediğimi o kadar güzel anlamış ki...
Bul
LeVrEkCi yazdı:murat teknede tanıdıklarla beraber olunca herşey paylaşılıyor zaten ama istanbulda boğazda av yapıyorsun,sen hazırlanmışsın heveslisin meraklısın hatta o işe hastasın tam konsantrasyon balığa kitlenmişsin.adamın biri geliyor abi yem ver,abi bez ver,abi kanca ver Siyirdim adamı denize atarlar denize Hadiordan tanıdıklarla av yaparken herkes birbirine zaten her türlü yardımda bulunuyor.

"siz olaylara değişik boyuttan bakıyorsunuz,herzamanki gibi yazılanlar yanlış anlaşılabiliyor.
burada anlatılmak isteyen sağlıklı av yapmak için neler yapılması geeğidir."

Bu kadarmı zor şu yazdıklarımı anlamak.İşte özeti...
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Cahit abi, öncelikle muhteşem avlarından birini bizlerle paylaşarak yine bizi keyiflendirip yine bizi güzelliklerle baş başa bıraktın AlkisSeerfAlkis her zamanki gibi muhteşemsin Seerf

Diğer uyarılara bakıncada bu avda birilerinin seni ciddi anlamda zorladığını ve sinirlendirdiğini anlıyorum Wink .

Bende bu konuda bir kaç kelam ederek katkıda bulunmak yada düşencemi müsadenle yazmak istiyorum;
Av sırasında beni birinci derece rahatsız eden insanlar balıkla ilgisi olmadan orada bulunup konuşmaya çalışanlar, daha sonra balıktan anlar gibi gelip sen lüferi yanlış avlıyorsun yem olarak ekmek kullanacaksın yorumu yapan Siyirdim tiplerdir.

Diğer konularda ise yüzde doksan sana katılıyorum.
Çünki (bunu sürekli anlatırım başka bir konu altında okumuş olabilirsin) öğrenciliğim Trabzon da geçti ve balıkçılığın bir çok inceliğini orada öğrendim ve avlanmaya gitmeden önce tüm meralarda dolaşıp insanları izleyerek ne şekilde avlandıklarını izlemeye çalıştım.
Eşgina (Mavruşgil) avının inceliklerini öğrene bileceğim bir tanıdığın arkadaşını ziyaret için 35 km. yol teptim.
Yem isimleri ve hangi balıkda kullanıldığını öğrenebilmek için 7-8 ayımı verdim. [zizil(toprak solucanı),zana(yengeç),ganzilis(teke,karides),travla(kum kurdu)....vs. şekline yöresel isimlerinden dolayı Happy]
Balığın ne tarz havada hangi şartlarda ve hangi havada tam av verdiğini öğrenebilmek için 2 senemi verdim.

Lüfer avı için itiraf edeyim ilk başladığımda bilmediğim için ve insanları rahatsız etmemek adına kimsenin olmadığı yerlerde avlandığımdan dolayı fletoyu yaklaşık bir ay kuyruk kısmı üst kancaya gelecek şekilde taktığımı bilirim.

Bilirim.

Bence bu yazıya başlarken şöyle başlasaydın; ben bunları yaparak bu aşamaya geldim ama maalesef etrafımda benim insanlara göstermiş olduğum fedakarlık, saygı ve özeni maalesef şimdilerde göremiyorum deseydin inan acemi dostlarımız tarafından daha iyi anlaşılırdın Smile ama gördüğün gibi ne demek istediğini ben çoook iyi anladım Seerf

Seni sadece alkışlıyorum.Beni o kadar iyi anlamışsın ki.Çünkü yaşamışsın...
Bul
Cahit Acun yazdı:Bir dahaki raporumda kısa hatırlatmaları yapmamaya özen göstereceğim..Ne siz beni anlıyorsunuz,nede ben sizi...

cahit abi bu olmadı işte Gulumse frklı düşünen yanlış anlayanlar her zaman olacaktır önemli olan doğru anlayanların senden benden alacağı bilgilerdir.zamanında boğazın efendisiyim diyen bir zat bana sen meranın içindesin tabii levrek tutarsın dediğinde evet buda benim şansım ne yapayım gel sende tut 22 numara misinayla 8 kg luk levrekleri demiş gülüp geçmiştim.Seerf
forumculuk abi kimseyi ikna etmek zorunda değiliz amaç doğruları anlatmak gerisini isteyen bilgi olarak alır isteyen anlamaz karşı çıkar.bakış açısı farkı GulumseSeerf
Bul
cahit abi paylaşım yapmamak uyarı yapmamak olmaz tabiki de bu hiçbirimize yakışmaz, milyarlarca insan var dünyada herkes nasıl aynı düşünebilirki , bir kısım senin gibi düşünür bir kısım benim gibi , buranın amacı zaten herkesin fikirlerini paylaşması ve tartışması av için herkesin yedekli ve tedarikli olması gerekir mutlaka bende aynı titizlikteyim ne olur ne olmaz diye her ava giderken yanımda sadece 2-3 kg kurşun taşıyorum. benim sadece şahsi fikrim sabretmek öğretmek ve paylaşmak amatör balıkçılık demek bana göre kime göre böyledir kime göre değildir saygı duyarım sadece Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
LeVrEkCi yazdı:cahit abi bu olmadı işte Gulumse frklı düşünen yanlış anlayanlar her zaman olacaktır önemli olan doğru anlayanların senden benden alacağı bilgilerdir.zamanında boğazın efendisiyim diyen bir zat bana sen meranın içindesin tabii levrek tutarsın dediğinde evet buda benim şansım ne yapayım gel sende tut 22 numara misinayla 8 kg luk levrekleri demiş gülüp geçmiştim.Seerf
forumculuk abi kimseyi ikna etmek zorunda değiliz amaç doğruları anlatmak gerisini isteyen bilgi olarak alır isteyen anlamaz karşı çıkar.bakış açısı farkı GulumseSeerf

Avlak yeri söyleme!
Yanında bıçak bulundur!
Yanında bez bulundur!
Yanında yem bulundur!
İğne bağlamasını öğren!
Zoka bağlamasını öğren.!

MAHÇUP OLMA!

Gayet açık ve net.Burada farklı düşünülecek bir konu olduğunu asla düşünmüyorum.Yanlış anlaşılacak hiçbir şey yok.Amaç doğruları anlatmaksa işte doğrular..
Kısa hatırlatmaları yazmak istemiyorum.Buda benim bakış açım...
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi