Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aralıkta dere alası
Doğal alabalık bütün türler mevcut 37/2 sirkülere göre 01 Ekim-31 Mart
tarihleri arasında üreme döneminde oldukları için avlanması yasaktır.Nisan ayından itibaren günlük 3 adetle sınırlı olmak üzere,her türlü yapay ve doğal yemle avlanılabilir.Sadece avında meradaki türlere hastalık geçmemesi için,kemik kurdu ve buna benzer leş kurtlarının yem olarak kullanılması yasaktır.Yapay yem olarakta ülkemizde en etkili yapay yemde mepstir.0-1-2-3 aralığında kırmızı,mavi,siyah benekli meps aglia,meps black fury lar avlaktaki suyun ve güneşin durumlarına göre kullanılabilir.Fly fishing metodu ize ülkemizde yeni yeni uygulanmaya başlayan bir yöntem olup kısaca ben buna uçurtma uçurmak diyorum yakın gelecekte bu uçurtmayı uçuranları avlaklarda sıok sık göreceğimizi tahmin ediyorum.72
Bul
dereböceği deniliyor giresun civarında temiz sularda hafif akıntılı yerlerde taşların altından çıkıyor.sarımsı rengi vardır.alabalık sularıda temiz sular olduğu için kolayca bulursun.yem olarak tavsiyemdir.notConfusediyah olan zehirli cinsi var ona bulaşma.ama ben sokanını duymadım görmedim.
Bul
en az 100 aşkın kez alabalık avı yapmışımdır sanırım yeterince tecrübe edindim görmüşsündür kimi derelerin yüzeyleri buz tutar ve yüzeydeki buzu kırıp kırılan yerden sallarlar oltayı ve balık çıkarırlar yani alabalık buzun altından bile tutulabilir ayrıca soğuk sudaki alabalığın eti daha lezzetli olur akışkan sularda en güzel av için biz solucan ve suyun akışına göre kurşun kullanırız, önce kurşun ve en uca iğne bağlanır ki solucan sağ sol yaparak yüzen bir alabalık yavrusuna benzer, eğer akarsu ise yani çok büyükse yine solucanla akarsuda at çek yaparsın böylece yem hem sana doğru gelir hem de suyun akış yönüne doğru yol alır böylece taramış olursun önündeki alanı, sonra derenin veya akarsuyun biraz daha aşşağısına veya yukarısına giderek taraya taraya akarsu boyunca avlanarak yol alırsın, ayrıca ot altına doğru atarsın oralarda saklanıyor olabilirler ve şarlaklara köpüren yerlere atarsan şansın daha da çok olur çünkü şarlaklarda su boyunca gelen yiyecekler suyun döküldüğü köpürdüğü yerde suyun içine doğru batar ve alabalık onları orada yemek için bekliyor olur tabii ki şarlaklardaki suyun oksijenlenmesi de alabalığın orayı tercih sebeplerinden biridir umarım yardımcı olmuşumdur. rastgeleSmile
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  uc zargana bir deniz alasi dört morina baris_tutuk 19 4,225 17-09-2007, 12:21
Son Yorum: tenay

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi