Yorumları: 6,298
Konuları: 143
cengiz kaptan bilgiler için teşekkürler....yapılacak bir şeylerin olması gerekiyor...böyle oturup böyle haberleri duydukça kayıtsız kalmamak gerekiyor,yanlız merak ettiğim çevre koruma adına güzel işler yapan green peace ekibinide bu aralar hiç bir olayda görmüyorum...onlarında umutları kırılmış olabilirmi acaba....
Yorumları: 859
Konuları: 32
RaPaLaCı yazdı: Ozon delindi dendiğinde de felaket tellalları çıkmıştı,kıyamet kopmuştu,sonuçta bi şey olmadı.Bu bi evrim süreci,dünya ve insan bu koşullarada uyum sağlar.ölen ölür kalan sağlar bizimdir.süreç sürer gider.tokadan başka bi şey takmayın kafaya.tutun balığınızı,açın rakınızı yaşamaya bakın.Ötesine berisine bakmayın,yaşamaya bakın.Bi daha gelmeyceniz bu dünyya ya...
Bence böyle demek ve düşünmek yanlış, Ozon delindikten sonra yeryüzünde nelerin değiştiği aşikâr... Çoluğumuzun çocuğumuzun, yarınlarımızın güvencesi yokken toka takmak değil, en yakınımızdan başlayarak bir "bilinçlendirme" çabasına düşmek yakışır bizlere. Nerede kaldı tabiat tutkusu, çevre muhabbeti. Boşvermişliğimizi balık tutarak pekiştirip, bir duble rakıya satmak haddime düşmez...
Yorumları: 1,564
Marjan yazdı:RaPaLaCı yazdı: Ozon delindi dendiğinde de felaket tellalları çıkmıştı,kıyamet kopmuştu,sonuçta bi şey olmadı.Bu bi evrim süreci,dünya ve insan bu koşullarada uyum sağlar.ölen ölür kalan sağlar bizimdir.süreç sürer gider.tokadan başka bi şey takmayın kafaya.tutun balığınızı,açın rakınızı yaşamaya bakın.Ötesine berisine bakmayın,yaşamaya bakın.Bi daha gelmeyceniz bu dünyya ya...
Bence böyle demek ve düşünmek yanlış, Ozon delindikten sonra yeryüzünde nelerin değiştiği aşikâr... Çoluğumuzun çocuğumuzun, yarınlarımızın güvencesi yokken toka takmak değil, en yakınımızdan başlayarak bir "bilinçlendirme" çabasına düşmek yakışır bizlere. Nerede kaldı tabiat tutkusu, çevre muhabbeti. Boşvermişliğimizi balık tutarak pekiştirip, bir duble rakı uğruna satmak haddime düşmez...
M.Ö.birkaç bin yıl evvelinden başlalan ve günümüze kadar olan dünya'nın ısı gelişim diyagramı açıklandı .Şimdi tem olarak hangi yayın hatırlamıyorum internet sayfasında vardı.Dünya bu zamana kadar çok daha ısı yükselmelerine ve ısı düşüşlerine maruz kalmış.Bunlara rağmen devam ediyor.Sonuç olarak dünyada bir evrimsel gelişim içersinde.Dışı kabuk içi hala ateş topu.Felaket tellallığına gerek yok.Ozonda nasıl kıyamet kopmağıysa,şimdi de kopmaz.Bu tür gündemlerle insanlar gerçek sorunlarından uzaklaştırılmakta,bu yöntemlerle Dünya 'yı yönetenler daha rahat işlerini icra etmektedirler.Madem bu kadar vahimdir vaziyet,amerika niçin kyoto'yu imzalamıyor.Dünya batarsa,amerimka batmayacakmı.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ibrahim abi sana katılıyorum boşuna felaket senaryolarıyapılıyor geçen bi resim göndermiştim benim teknenin yarısı suyun dışında kumda kalmış bu resimi gönderip altına işte küresel ısınma sonucu sular çekilmiş yazabilirdim ama öyle degilgazete ve dergilerde hep çıkıyor su şu kadar çekildi gibi haberler geçmişte olan şeyler hep bunlar tamam bu sene kar yagmadı havalar sıcakgitti ama daha öncede böyle kış geçtigi çok olmuştu belkide seneye son yılların en büyük kışını görecegiz allah bilir ne zaman ne olacagını herkes yakında panik atak olacak küresel ısınma deprm terör savaş siyasi bozukjluklar kapkaççılar valla düşününce herşey kötü konuşuluyor ve konuştukça insan kendini dahada kötü hissediyor aslında bi karar alıp bu tip haberleri siteye sokmasak mı diye düşünüyorum buraya stres atmaya takılıyoruz neyse ben sahile gider biraz olta sallar gelirim herkese kolaygelsin
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Dengenin bozulduğu her yerde yavaş yavaş görünüyor. Afrika hatta Avrupa kuraklık çekerken bazı yerler su altında kalıyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Gözünü para hırsı bürümüşlere akıl fikir versin.
Nihat,evet yazdıkların doğru ama "yasakçı Zihniyet"her konuda yanlış bir zihniyettir.Arkadaşlar özgürce düşüncelerini aktarsınlar.Tabii bunu yaparker site içindiki ve dışındaki insanların kişilik haklarına da saygılı olarak ve siteyi sorumlu bir duruma düşürmeden.
Her şey bir nizam intizam içerisinde, buna diyecek sözümüz yok elbette. Ancak "bunlar kıyamet senarsosu, kıyamet olmayacak" gibi bir hükmü nasıl olur da verebilirsiniz... Bence ölümü hatırlamak zor geliyor bise, asıl olan bu... amerika niçin kyoto'yu imzalamıyor çünkü Amerika'nın varı yoğu ekonomisi.... Tamamen dünyanın yok olmasını konuşmak mânâsız çünkü söyleyecek bir söz bulamayız... Ne Amerika kalır ortada ne de Türkiye... Muson yağmurlarının beklenenden fazla yağması ile oluşan sellerde ölenler, dünya üzerinde yaşıyorlardı... Bizim yapacak bir şeyimiz olmayabilir ama kulaklarımızı tıkamamız bir anlam ifade etmiyor... İstanbul'da yaşayan arkadaşlar hanginiz bu kış doğru düzgün kar gördünüz... Gözlerimizi de kapasak kulaklarımızı da tıkasak bir gerçek var: Küresel ısınma ile gelen zararlara maruz kalacağız, biz kalmasak da bir başka ülkede kalınacaktır... (Allah'tan ümit kesilmez..)
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Marjan yazdı:Her şey bir nizam intizam içerisinde, buna diyecek sözümüz yok elbette. Ancak "bunlar kıyamet senarsosu, kıyamet olmayacak" gibi bir hükmü nasıl olur da verebilirsiniz... Bence ölümü hatırlamak zor geliyor bise, asıl olan bu... amerika niçin kyoto'yu imzalamıyor çünkü Amerika'nın varı yoğu ekonomisi.... Tamamen dünyanın yok olmasını konuşmak mânâsız çünkü söyleyecek bir söz bulamayız... Ne Amerika kalır ortada ne de Türkiye... Muson yağmurlarının beklenenden fazla yağması ile oluşan sellerde ölenler, dünya üzerinde yaşıyorlardı... Bizim yapacak bir şeyimiz olmayabilir ama kulaklarımızı tıkamamız bir anlam ifade etmiyor... İstanbul'da yaşayan arkadaşlar hanginiz bu kış doğru düzgün kar gördünüz... Gözlerimizi de kapasak kulaklarımızı da tıkasak bir gerçek var: Küresel ısınma ile gelen zararlara maruz kalacağız, biz kalmasak da bir başka ülkede kalınacaktır... (Allah'tan ümit kesilmez..)
kıyamet olmayacak gibi bir hükmü asla vermedim sadece kıyamet için gerekli zamanı allah bilir dedim bu olan olaylar geçmiştede oldu dedim.
geçmiş senelerde bogaza kutuplardan kopup gelen buzul parçaları gelmiş zamnaını bilmiyorum ama çok eski zamanlarda olmuş veya eskidende kış olmadan yaz oldugu yıllar olmuş yani olagan şeyler oluyorsada insanlar boşuna felaket senaryosu yazıyor dedikodu gazetesi kulaktan kulaga insanları kötümser yapıyor demek istedigim buydu allahın işine karışmak bizlere düşmez kıyamet alametleri tabiiki var ama bu dünyada zaten vardı olmayada devam edecek.
ibrahim abi yasak olayı espriden ibarettir sitemizde balıkçılıgı ilgilendiren hiçbir konuda yasak yoktur sonuçta küresel ısınmada balıkçıları ilgilendiriyor ki afala konuyu buraya açtı ama balıkçılık harici konulara dikkat etmemiz gerekiyor sonuçta belli bir formatımız var dışında muhabbet ettikmi site amacından şaşar her konuda forumlar mevcut isteyen istedigi konuyu konunun oldugu yerde tartışabilir .
saygılar
Nihat abi sözüm sana değildi. duyarsızlğın altı çizilmişti sadece...
Duyarsızlıkla itham ettiğin kişi,senin toplam yaşından çok daha fazla zamandır duyarlıdır;yalnız birtek şekilde,olayları bilimsel temellerde ve geçmiş örneklerini de irdeleyerek yorumlayarak.
Tekrar ediyorum,Dünya ısı diyagramı incelendiğinde bu günlerden çok daha yüksek ve çok daha düşük ısı dönemleri yaşanmıştır.Ve dönemler oluşum ve buzul çağı dönemleri degildir.o dönemlerden sonraki insanlığın var olduğu (Dünyanın yaşı göz önüne alındığında) yakın dönemlerdir.
|