Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LAMPUKA(bukalemun-mahi mahi)
ozoca51 yazdı:ülkemizde akdenizde yaşayan 3- 40 kg ağırlığa,170 cm boya kadar büyüyen , avcı balıklardandır.

Ya arkadaşlar bu balıklardan akdenizde olduğundan eminmisiniz? Ben hiç rasgelmedim. Hiç bir kişiden de duymadım. Bildiğim kadarıyla okyanusta yaşıyor bunlar. Gerçi avlanmalarınıı çok izledim. Çok zevkli keşke bizde de olsa.
Bul
varmış ama yasakmış ancak seyredebiliriz yani
Bul
ya harbiden yasakmış.lambukanın yasak olacağı hiç aklıma gelmemişti.çünkü tekneyle açıldığımızda sürüsünü çok görüyoruz diye nesli tükenenler içinde hiç düşünmemiştim.kırmızı mercan ile,büyük camgöz köpekbalığıda yasakmış.KIRMIZI MERCAN ın resmini bir arkadaş koysa,acaba bizim mercanlar mı başka bir türden mi söz ediyor acaba?
Bul
İlâhî sanata bakar mısınız çok ilginç, photoshop'la yapılmış gibi duruyor. ilk kez böyle bir balık görüyorum, belgesel kanallarına ağırlık vermenin vakti geldi biliyorum..
Bul
Lambuka vaybe güzel bir balık ama lezzetinasıl acaba ton balığı gibi olmasın güzel görünüpte saman tadında olanlardanmı acaba
Bul
paylaşım güzel teşekkür ederim dostum.
Bul
arkadaşlar bu balık akdeniz sularında yaşayan bir tür antalya açıklarında ve adrasan koyunda oldukça bulunmakta şuan yakalanması yasak yani koruma altında olan bir balık türü adrasan koyunda balık tutma okulunda gerekli bilgiler alındıktan sonra balığa gidiliyor bir çok sitedede reklamları çıkıyor eğer meraklı iseniz sitelerde aramanızı tavsiye ederim tutması çok zevkli bir balıktır kendileri köpek kılınçtan daha zevk verir. öpüçük rapalanın arkasında suyu yararak gelirken teknenin motorundan çıkan köpüğü yararken renginin parlaması adamı mest ediyor zaten
Bul
bilgiler için çok saolun
Bul
slm üstat,
Ben Kuaşadası'ndan segelmann (Bülent) Buarada sırtıda 4 adet bu balıktan yakaladım tesadüfen dediğin gibi çok yardular beni Denize bırakmaya kıyamadım. ama buaralarda bu balığı pişirmesini bilen yok bir tarif gönderirsen sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Bul
Segelmann35 yazdı:slm üstat,
Ben Kuaşadası'ndan segelmann (Bülent) Buarada sırtıda 4 adet bu balıktan yakaladım tesadüfen dediğin gibi çok yardular beni Denize bırakmaya kıyamadım. ama buaralarda bu balığı pişirmesini bilen yok bir tarif gönderirsen sevinirim. şimdiden teşekkürler.

arkadaşım marmaris te bu balığın adına keler diyorlar balığın pulları yok derisini yüzüp fileto sunu çıkarıp ızgarası güzel fakat çok lezzetsiz bir balık ...
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi