Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tokat Kebabı
evet levrekçi  neden müdahale yok? hemde acıkmışız Hehe
Bul
kaantin iyi bilirim bahsettiğin yeri... ama orada hiç yemedim kebap, aslına bakarsan biz hep kendimiz yapardık.. Gıjgıj'da (Gıjgıj Tokat'ta bir dağdır, çok güzel ormanlık ve bunun içerisinde güzel mesire yerleri vardır) memnun oldum tanıştığımıza...

Gürhan abi
Tokat Kebabı'nı bir ye bak bir daha başka kebap yiyebiliyor musun... parmakların yersin vallahi... Biraz ağırdır ama göbeğine iyi gelir... Smile

Balıkçı serdar
hay allah o kadar yazdıklarım çıkmamış, bir daha yazamam vallaSmile))
canın sağolsun abi

herkese afiyet olsun... Bakarsınız bir gün yaparız sizlere...
Bul
bu paylaşım için sizi kınıyorum Smile) karnım acıkmıştı napacam simdi ben??
Bul
Marjan yazdı:Şimdi böyle bir bölüm olur da, damak tadına önem verenleri Tokat Kebabından yoksun bırakmak olur mu?

[Resim: tokatkebabivq3.jpg]

Yapılışı:
Taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan ilimize has enfes bir yemektir. Özel kebap ocaklarında (Bu ocak iki yanında ateş yakılabilen, arada şişlerin dizilebilmesi için bir boşluk olan, sacdan yapılan ve kolay temin edilebilecek bir ocaktır) yapılır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılarak bekletilir. Şişlerin en başına et ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı takılır. Şiş üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parça kuyruk yağı ve bir iki diş sarımsak dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz. Yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Birkaç şişe de etler müstakil olarak takılır. Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır fırının alt kısmında bulunan saç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlar gezdirilerek servise alınır.

bak işte yine alıntı yaptım, said kardeş benim buna muhakkak ilave yapmam gerekiyor (övünmek gibi olmasında kebapçı torunuyum). dedem rahmetli orijinal toprak fırında yapardı bu kebabı.
herşeyden önce et kuzu eti olacak ama böbrek yatakları olacak, son zamanlarda pirzola falan takanda var ama aynı tadı vermiyor. senin özel kebap pidesi dediğinin adı LAVAŞ oluyor. kaantin adlı arkadaşın bahsettiği kirli ekmek hakikaten en baba etten bile daha makbulSmile)) gelelim pişirmeye benim bahsettiklerimin dışındakiler senin anlattıkların gibi olur, biiir kuyruk yağı sebzelerin arasına değil bütün şişlerin en üstüne bir parça olarak takılıt, bu arada şişler yukarıdan aşağı sallanır vaziyette oluyor. etler bir patlıcan bir et olarak takılır, patatesde aynı şekilde. biberler ve sarmısaklar sadece biber ve sadece sarmısak olarak (tabiki yine en üstte kuyruk yağı) takılır, burada pişme süreleri çok önemli onu iyi takip edeceksin, yani bahri bey öyle hemen kendi başınıza deneyemezsiniz. bir kere özel kebap ocağı şart. en azından yeni bir elektriklisi çıkmış ondan olsa yeter. haaaa birde o alttaki tepsiye domatesleri ortadan yarıp koyarsanız onlarda olur birer lokum.
gelelim servisine, tepsiye lavaşları tepsiyi tamamen örtecek şekilde koyarsınız (lavaşların uçları tepsiden taşacak şekilde), fırından (kebap ocağından) çıkan şişleri lavaşın üstüne çekertikten sonra, lavaşların uçlarını üstüne örtersiniz ki diğer şişler çıkana kadar malzeme soğumasın, arada pişen domates tepsisini malzemenin üstüne gezdirerek dökersiniz, ufff daha anlatamıyacağım, babamla konuşayım da bu hafta sonu bir kebap yapalım beeee.Ohyandan
Bul
eyvallah Serdar abi... 13 yılın farkı bu galiba... Smile Dediğin lavaş bildiğimiz ince ve sade olan değildir muhakkak, biz ekmek, pide gibi tabirler kullanırız. Amcamın ellerinden öpüyorum... Tokat uzak ama Ankara 5 saatlik yol.... Smile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Teneke Kebabı ilerya 20 6,596 28-12-2007, 22:06
Son Yorum: mudanya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi