10-05-2007, 11:43
bucalıfikret yazdı:arkadaşlar daha önce size mercan avı resimlerimi gönderdim. şimdi de marmaris te profesyonel balıkçı arkadaşlarımın paragat ile yapmış oldukları avın resimlerini göndericem. 37/2 sirküler kanununa göre amatör balıkçıların paragat ile avlanmasının yasak olduğunu biliyorum sadece paragat avını çok merak ettiğim için arkadaşlar da bana bu şansı tanıdılar ben de bu resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum...(not:levrek ve çipurayı sahilden aldık paragat ile alakası yok kullandığımız yem levrek ve çipura için teke ve tirsi balığı dilimler halinde kullandığımız iğne 13 numara çipura 1kg , levrek 2kg , profesyonel arkadaşlarımın paragat ile almış olduğu 1 tane lağos 3.5kg , 3 tane turna balığı 2kg)
Sayın Bucalıfikret,
Sirkülerde açıkca belirtildiği gibi parekata ile avcılık yasaktır.
(3) Bir amatör en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Bir amatörün bir olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi geçemez.
Hiç bir mazeret sizlerin yönetmeliği çiğnemenize izin verilemez. Bundan sonra bu şekilde yasak olan av ve av malzemesiyle ilgili konu açıldığı an konu direk silinecektir.
Her ne kadar belirttiğiniz gibi bu balıkları yakalayan Profesyonel balıkçı olsada şuan ticari avlanma yasağı vardır. Yine bir yasak delinmiş olunuyor ve kendi kendinize suç duyurusu yapmış oluyorsunuz