14-05-2007, 17:46
arkadaşlar kıyı balıkçılıgı ve kamış için o kadar biliyorum dogrusu yanlışı idare edin ne olur
Kamış özellikleri
|
14-05-2007, 17:46
arkadaşlar kıyı balıkçılıgı ve kamış için o kadar biliyorum dogrusu yanlışı idare edin ne olur
14-05-2007, 18:12
levrekci yazdı:arkadaşlar kıyı balıkçılıgı ve kamış için o kadar biliyorum dogrusu yanlışı idare edin ne olur idare ederiz nihat abi rahat ol sen ![]()
14-05-2007, 19:27
Piyasada 10ytl'yede olta kamışı var karbon sargı fakat kalite yok.Seçmiş olduğun kamış banada cazip geldi.Görür görmez aldım.2 yılda kullandım.Şimdilerde ise hantallığından yakınıyorum.
14-05-2007, 20:10
karbon silikon çelik sargı 50 .100 .atarlı 3.60 boyunda bir kamış alırsan seni yolda bırakmaz .....
06-06-2012, 14:52
Dayanıklı bir kamış alacaksak yanılmıyorsam yüzde yüz karbon ve çelik sargı olmasına dikkat edecegiz.Genelde olta özellikleri bölümde çelik sargı olup olmadığı hususunda bilgi verilmemekte bunu nasıl anlayabiriz.?
Ayrıca debisi yüksek akarsularda ve büyük balık avcılığına'da uygun ( Sazan vs.) ne tür kamışlar önerebilirsiniz.Mümkünse isim olarak verebilirseniz sevinirim.
06-06-2012, 15:06
( 2028 ALBASTAR SURE CATCH 420CM KAMIŞ ) Bu kamış bu şartlara uygunmudur.
06-06-2012, 15:11
Adem Yıldız yazdı:Dayanıklı bir kamış alacaksak yanılmıyorsam yüzde yüz karbon ve çelik sargı olmasına dikkat edecegiz.Genelde olta özellikleri bölümde çelik sargı olup olmadığı hususunda bilgi verilmemekte bunu nasıl anlayabiriz.? Merhaba, kamışın %100 yada %90 karbon olsa nasıl anlayabiliriz ki? Mutlaka %100 karbon olmasına gerek yok bence. Farklı malzemeler de içerebilir. Örneğin Lineaffe S-Flex, kamış sağlam yapısını T-GLASS, D-GLASS, karbon, grafit ile 6 madde ve 2 tip reçinenin karışımından almıştır. Bahsettiğim kamışın 15 kg net ağırlığı 4. kata çıkardığını videoda izlemiştim. Bence kamış alırken olabildiğince kendini ispatlamış ve güvenirliği olan markaları tercih etmekte fayda var. Karbon kamış özellikleri : *Fiber kamışlara göre çok hafiftir, uzun süreli kullanımlarda yormaz. * Hafif olduğu için kamışa hakimiyet daha fazladır, yeme ve oltaya daha kolay ve daha doğal hareket verilir. Et kalınlığı daha ince olduğundan, aynı ağırlık çekerindeki fiber kamışlara göre daha incedir, böylece sapı daha rahat kavranır. * Et kalınlığı az ve kamış hafif olduğu için, kamışın ucundaki hareket daha hassas hissedilir. * Daha pahalı olduğu için üzerinde kullanılan halkalar, porselenler ve makine yatakları da daha yüksek kaliteden seçilir. Bu da daha konforlu bir kullanım sağlar. * Karbon, daha sert bir malzemedir, bu sebeple kırılganlığı fiber kamışlardan fazladır. * Karbon kamışlardaki halkalar malzemenin yapısından dolayı parçaya daha zor yapışır ve daha sık gevşer. * Hammadde fiyatı yüksek olduğundan fiber kamışlara göre daha pahalıdır. Kamıştaki karbon oranı arttıkça fiyat artar. * Özellikle bilinmeyen markalarda yedek parçalarını bulmak çok zordur. Spesifik kamışlar olduğundan farklı kamışların yedek parçalarını kullanmak da pek mümkün olmaz. Kamış önerisi için, tutacağınız balıkların ortalama ağırlıkları nedir? Sazan vs.. demişsiniz yayın da vs. içinde var mı ? ne tür bir sistemle avlanıyorsunuz? Eğer ki uzağa atış yapmayacaksanız(ki akarsu demişsiniz uzağa atışa gerek olacağını sanmıyorum) büyük balık avlarında mutlaka kısa ve dayanıklı kamışlar tercih etmelisiniz. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Sazanları özledim...
06-06-2012, 15:24
rusan yazdı:Merhaba, kamışın %100 yada %90 karbon olsa nasıl anlayabiliriz ki? Mutlaka %100 karbon olmasına gerek yok bence. Farklı malzemeler de içerebilir. Örneğin Lineaffe S-Flex, kamış sağlam yapısını T-GLASS, D-GLASS, karbon, grafit ile 6 madde ve 2 tip reçinenin karışımından almıştır. Bahsettiğim kamışın 15 kg net ağırlığı 4. kata çıkardığını videoda izlemiştim. Rusan bey ilginize çok teşekkür ederim.Ben açıkçası hem tatlı su hemde deniz koşullarında kullanabilecegim güçlü sağlam bir olta istiyorum.4,5 kg ve üzeri sazan olabilir.Teleskopik olta istiyorum. Güçlü debisi olan akarsularda,deniz ve göl koşullarında da kullanabilecegim bir kamış almak istiyorum. Ağırlıklı olarak tatlı su balıkçığıyla ilgileniyorum.Basit taş olta kullanıyorum.Artık taş oltayla avlanmaktan sıkıldım.
06-06-2012, 15:47
RUSAN kardesim aciklamaci bilgilerin icin tesekkurler cok faydali bilgiler bunlarin yaninda benim sahsen kendi fikrim belki baliga ilk baslayanlar icin gecelrli degil fakat anlayanlar icin soyluyorum eline alinca kamista olsa makinada olsa kisa bir incelemeden ve kullanmadan sonra anlasilabiliyor...
06-06-2012, 16:20
YaKaMoZ yazdı:RUSAN kardesim aciklamaci bilgilerin icin tesekkurler cok faydali bilgiler bunlarin yaninda benim sahsen kendi fikrim belki baliga ilk baslayanlar icin gecelrli degil fakat anlayanlar icin soyluyorum eline alinca kamista olsa makinada olsa kisa bir incelemeden ve kullanmadan sonra anlasilabiliyor... Bu da önemli tabi ki Murat abi böylece daha iyi bir tercih yapmış oluruz fakat ben genelde internetten alışveriş yapıyorum ve deneme şansım pek olmuyor. Ama iyi bir araştırmadan sonra pişman olacağınız bir kamış almıyorsunuz.
Sazanları özledim...
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Paslı kamış | umtbra | 10 | 2,787 |
04-05-2013, 14:42 Son Yorum: bucalıfikret |
|
Kamış.... | Gkmn34 | 6 | 1,907 |
08-11-2012, 10:17 Son Yorum: rusan |
|
Jig kamis yardimi | Bahattin | 15 | 3,032 |
31-08-2012, 13:20 Son Yorum: ANTALYALI07 |
|
Telekobik Kamış Seçimi | PuFFeR | 9 | 2,693 |
23-08-2012, 20:37 Son Yorum: PuFFeR |
|
Muhteşem KIRILMAYAN KAMIŞ - SUYUN DIŞINDA 10KG KALDIRIYOR. | alien13 | 24 | 9,153 |
08-10-2011, 23:05 Son Yorum: Hamido |
|
Yeni başlayana Kamış ve makine tavsiyesi (At çek için) | Criticalwave | 18 | 8,210 |
19-05-2011, 01:50 Son Yorum: Criticalwave |
|
KamiŞ ve makİne hakkinda | srkan_ak | 26 | 6,674 |
24-10-2010, 13:58 Son Yorum: srkan_ak |
|
At çek için kamış ! | blue_zaire | 10 | 4,114 |
30-09-2010, 15:22 Son Yorum: LeVrEkCi |
|
Spin kamış tavsiyesi | stanley68 | 21 | 9,178 |
25-07-2010, 23:53 Son Yorum: yalova tatar |
|
Kamış ,makine tavsiyesi... | uzman42 | 11 | 4,432 |