Yorumları: 1,564
Konuları: 32
yalovali yazdı:Yeni başladım ben kamışlı olta kullanmaya bu olta başlangıç için işimi görür mü
Bu sorunun cevabı çok değişgen. Netutmak istediğine bağlı olarak,nerede tutacağına bağlı olarak ve avlanmayı düşündüğün mevkiinin akıntısına bağlı olarak işini görebilir de,göremez de. Hafif bir takım;kıyıdan istavrit ve benzeri hafif balıkta iş yapar da iri balıkta zorlancaktır.
Yorumları: 457
Konuları: 15
Burak şimdilik bu kamış sana yeter. İleride daha kaliteli malzemeler alırsın.
İyi günlerde ve bereketli avlarda kullan.
Yorumları: 42
Konuları: 9
RaPaLaCı yazdı: Bu sorunun cevabı çok değişgen. Netutmak istediğine bağlı olarak,nerede tutacağına bağlı olarak ve avlanmayı düşündüğün mevkiinin akıntısına bağlı olarak işini görebilir de,göremez de. Hafif bir takım;kıyıdan istavrit ve benzeri hafif balıkta iş yapar da iri balıkta zorlancaktır.
Ben kıyı balıkcılığı yapıccam inşallah, daha tutmaya başlamadım fakat tutcağım balık 700gr -1kg 'yi geçmez daha zaten acemiyim

kendimi geliştirip sizin gibi olmak hedefim ve siteniz sayesinde olacak bu
Birde iri balık derken kaç kilo mesela onu söylermisin acaba
Birde sunu soracaktım ben fırdöndü ile kurşun arasındaki misina uzunluğunu ne kadar bırakayım ve kursun 60 gr bağlıcağım yetermi yoksa düşüreyimmi kamışım zaten 80g atarlı ve misinam 0,50mm yetermi acaba
Bu sorduğun soruların hepsi kullanacağın takımla ilgili değişken sorular. Bunları cevaplamak için hangi balığa ne tür takım kullanılacağını bilmek lazım. çapari de olay farklıdır,dip takımında farklıdır. 3lü dip takımında farklı,lüfer-çinekop dip takımında farklı. Kurşun ağırlığı ise akıntı,dibin durumu,takımın amacı ile ilgili değişkenlikler gösterir.
Onun için sorularını genelden ziyade özele indirge, yani şöyle akıntılı bir yerde şu balık için hangi takım,kaç gr kurşun gibi. Bizde ona göre bir cevap yazma imkakına erişelim.
hımm anladım rapalaci birde su sorulrı yanitlarmısın
fırdöndü ile kurşun arasındaki misina uzunluğunu ne kadar bırakayım
Birde iri balık derken kaç kilo mesela onu söylermisin acaba

Gene,genel soruyorsun fırdöndü mesafese de kullanılan takımla ilgili. çevrendekileri bir incele nasıl takım yapmışlar,o sana fikir verecektir. iri balık derken mesela lüfer-sarıkanat,palamut gbg balıkları dedim. Bunlara atacağın dip oltasının oturması için,hele birde akıntı varsa 100-125 gr kurşun atman lazım ki o takım bunu kaldırmaz. Makinada sorun yaşamasan bile 80 atarlı kamış bu işte yetersiz kalır. Otakımla randımanlı olarak ancak İstavrit,izmarit.ufat boy mezgit ve bu boylardaki balıkları avlayabilirsin. Yeni kamış alırsan bundan sonra 150-300 atarlı ve 3.5 mt reden aşağı olmayan ağırlığı hafif kamışları tercih et. İyi bir kamışın olsun istiyorsanda ve ekonomin yetiyorsa bu özelliklerde hatta boyu 4.20 veya 4.50 surf karbon kamış al. Makinayı da 70 lik surf makinalardan tercih et ki ilerilere rahat atabilesin. Takımlar için sorularını özele indir,şu balık için gibi yazki bildiğimizce yardımcı olalım.