16-07-2007, 16:35
Demekki bilinçli toplum bu şekilde oluşuyormuş. Cmylmz 'ın dediği gibi ; EĞİTİM ŞART. Forum siteleri sayesinde AB ye gireceğiz galiba.
AĞ VE KAÇAK AVCILIĞA SAVAŞ
|
16-07-2007, 16:35
Demekki bilinçli toplum bu şekilde oluşuyormuş. Cmylmz 'ın dediği gibi ; EĞİTİM ŞART. Forum siteleri sayesinde AB ye gireceğiz galiba.
16-07-2007, 16:57
Ağ kullanımı ve satılması yasak değil mi daha neden av bayilerinin her köşesinde ağ satıyorlar.
16-07-2007, 17:04
Eşkiya Hunter yazdı:Ağ kullanımı ve satılması yasak değil mi daha neden av bayilerinin her köşesinde ağ satıyorlar. hepsi yasak degil bazıları yasak sirkülerde yasak olanlar mevcut
16-07-2007, 17:14
mrs303 yazdı:Cumartesi Boğazda Balığa gittik. İstavrit yakalıyoruz çapari ile. 3 lü 5 li geliyor fena diil balık. Arada sırada 1-2 tanede çok ufak kıraça geliyor. Onlnarı yavaşca zedelemeden çıkarıp denize atıyorum. Yanımdaki 2 kişi bana ters ters bakıyorlar. Nooldu hemşerim bir sorun mu var dedim. Sen bizle dalga mı geçiyon dediler, hayırdır dedim. O balıkları neden denize atıyon onlar en lezzetlisi, çıtır çıtır gidiyor haberin yokmu dediler. Onları denize atacağına bizim kovaya atsana madem sen yemiyorsan diye baktım kızıyorlar bana.Olta atmayı bırakıp yanlarına gittim, onlarda bıraktılar oltalarını. Başladım anlatmaya, neden ufakları bıtrakmamız gerektiğini. ( Forumdan öğrendiklerimi sıraladım bir bir ) Beni dinlediler sessizce birşeyde demediler hiç. Bir kaç dakika sonra bir baktım onlarda ufak kraçaları denize geri atıyorlar..... Ozaman işte bu dedim, 2 kişi daha kazandık balık nesli yürüyecek, çok mutlu olmuştum. Akşam üzeri tuttuğum 1 kg a yakın iri istavritleri, onların kovasına boşaltıp birde teşekkür ettikten sonra mutlu ve huzurlu bir şekilde evimin yolunu tuttum. hocam tebrikler
16-07-2007, 19:06
babamla balıktan boş olarak döndüğümüz çok olmuştur inkar etmem,ama sirküleri falan bilmeden önce de ben elim kadar sazanları geriye salardım,çünkü bilirdim ki bu balığın 3-4 kilolukları da var,bu da 3-4 kilo olsun ben o zaman tutayım diye düşünürdüm,bunu bu şekilde ben böyle yaptım falan diye yazmak istemezdim ama insanların açgözlülüğüne de bağlı bu olay,geçen gün de konu açmıştım,herif saldığı balıklarla değil tuttuğu çuval çuval balıklarla övünüyor,hem de el kadar el kadar,bu dediklerim bizim gibi amatör sayılan ama amatör olmayan olamayanların yaptıkları,ağcılara gelince aşağı yukarı 10 tane amatörün 1 günde tuttuğu balığı bir seferde çıkarıyor boyuna büyüklüğüne bakmaksızın,tüm bunların önüne geçmek için cezalardan çok eğitime önem verilmeli,insanlar bilinçlendirilmeli,eğer bu yapılmazsa cezalar yine verilir ama balık nesli buna rağmen tükenir,uzun yazdım ama benim düşüncelerim bunlar
16-07-2007, 21:34
MAHİR yazdı:Arkadaşlar bilindiği üzere ülkemizde hertürlü balık ağları hiçbir denetime tabi tutulmadan gelişigüzel satılıp alınmaktadır.Hal böyle oluncada katliamlar ve kıyımlar kaçınılmaz son.benim anlam veremediğim şey insanımızın elindeki silahı topuğuna sıkmasına benzer bir olay var;Av yasaklarına uymayacaksın,küçük büyük demeden avcılık yapacaksın,sırf aç gözlülükten dolayı ihtiyacın dan fazlasını avlayacaksın ve ya bıralarda artık balık kalmadı,babamlar anlatırdı burada ne balıklar olurmuş bilader deyip dert yanacaksın.buraları fransızlar bu hale getirmedi sen,ben,biz,siz yani hepimiz.Arkadaşlar böyle bir konu açtım ki benden başka rahatsız olan varmı acaba merak ettim(biraz bencilce oldu ama neyaparsınız çok sinirliyim) bu balık ağlarının serbest ce satışını engelemek için birşeyler yapmalıyız diye düşünüyorum.satılmasın arkadaşlar ve kullanana ce zası verilsin...................SAYGILAR ve BEREKETLİ AVLAR(tabi günlük kotaya uymak koşulu ile) Mahir Kardeş Öncelikle Aramıza ve Ailemize Hoş Geldin---Sefalar Getirdin. Umarım araştırdığın ve aradığın tüm konular ile can dostları burada bulabilirsin. Keyifli Paylaşımlar.
17-07-2007, 01:24
mahir ailemize hoş geldin evvela sen ağ atanlara kızıyorsun ama bu sitede bulunup ta yasak avcılık yapan yoktur bende yeri ve zamanı oldumu ağ atarım yasaklar çerçevesinde mesela izmarit serbest ispari serbest tekir serbest şu anda balıklar avyar dökme zamanı bittiği için serbest bu bilgiler dahilinde konulara vakıf olursan daha iyi olur ama sen orda yasalar haricinde avlanan görürsen sahil güvenliğe telefon edersin ihbarını yaparsın senin vatandaşlık görevin. sevgiyle kal
17-07-2007, 09:56
Arkadaşlar muhakkak ki birileri bu işten ekmek parası kazanacak önemli olan sürdürülebilir bişekil de para kazanmak yoksa bu gün balık tan kazan yarın mantardan öbürgün ne olacak?.Birgün kıyıdan balık avlanmak için oltalarımı hazırladım sakin bir deniz(gece) takımı hızla ileri attım bürsüre sonra kontrol için çekmek istedim gelmiyor niyegelsin ki bırakıldığı yerden çözülmüş bir ağ kıyıya olsa olsa 30&40 m ve inanın ağın gözleri okadar küçük ki(MİSİNA AĞ) PARMAKKADAR BALIKLARI YAKALAR.Arkadaşlar bu ağların satılmaması için neler yapa biliriz fikri olan lar yassın lütfen.
17-07-2007, 09:58
YALOVA kardeş yasaklara uyan lara zaten sözümüz yok ki.
17-07-2007, 10:00
HOŞGELDİN DİYEN ARKADAŞLAR CÜMLETEN HOŞBULDUK
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|