Yorumları: 5,855
Konuları: 245
yiyin yiyin afiyet olsun.bende evde tarhana vardı akşam hanıma yaptırayım.şöle sıcak sıcak üfüre üfüre yiyeyim.nerde bizde balık çorbası.hiç balık çorbası yemedim .balıkmı yok, bi var bi yok.yapacak adama gelince o zaten yok.eee napcez şimdi.böyle siz yapın bizde bakalım.kırlangıç çorbasına bakarak tarhana kaşıklayalım belki o tadı verir .
afiyet olsun bahri.
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
LeVReKCi yazdı:bahri benim bildigim kaynadıktan sonra balıgın etlerini ufak ufak didiklenmesi lazım suyu süzgeçten geçmesi lazım gibi işlemleri var diye hatırlıyorum çprba işi babamın işi ondan bi alamadım tarifi bide ben yapacagım ilk fırsatta bu arada son tuttugum levreklerden biri dolapta ona degişik bi yemek düşünüyorum bakalım nasıl olacak
sagol nihat okudum onu tariflerde bende ogle yapcam ,iyice kaynatiyom agir ateste birazdan o islemleri yaparim artik
yav su levrekten vazgec bugun,onuda haftaya deneriz artik hehehehe
SerenaY66 yazdı:yiyin yiyin afiyet olsun.bende evde tarhana vardı akşam hanıma yaptırayım.şöle sıcak sıcak üfüre üfüre yiyeyim.nerde bizde balık çorbası.hiç balık çorbası yemedim .balıkmı yok, bi var bi yok.yapacak adama gelince o zaten yok.eee napcez şimdi.böyle siz yapın bizde bakalım.kırlangıç çorbasına bakarak tarhana kaşıklayalım belki o tadı verir .
afiyet olsun bahri.
tarhana icmeyeli 10 sene oldu yav harbiden sizle yazi yazilmaz kirlangictan zor kurtulduk tariflerle simdi taranayi nasil becercez heheheheh bunlarda gurbetin zorluklari iste
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
sen tarhanayı orda hakkaten zor bulursun ya.ancak türkiyeden akraba olacakta tatilden dönerken getirecek.yakın olsada kargoyla göndersem.şimdi sana 2 kg tarhana göndersem sana gelene kadar elin adamları koklaya koklaya başka bi şey sanarlar.azıcık şurdan azıcık burdan derken sana kala kala 1 pişirimlik tarhana kalır.sen tarhanayı bulabilirsen bende tarifi vereyim.
tekrar afiyet olsun.
SerenaY66 yazdı:sen tarhanayı orda hakkaten zor bulursun ya.ancak türkiyeden akraba olacakta tatilden dönerken getirecek.yakın olsada kargoyla göndersem.şimdi sana 2 kg tarhana göndersem sana gelene kadar elin adamları koklaya koklaya başka bi şey sanarlar.azıcık şurdan azıcık burdan derken sana kala kala 1 pişirimlik tarhana kalır.sen tarhanayı bul bende tarifi vereyim.
tekrar afiyet olsun.
abi bulamayiz tarhanayi kargo teklifinede tesekkur ederim de hava limaninda ogle bir denetim oluyorki bir adet domates tohumu bile gecirmek zor ,yiyecek uzerine her sey yasak getirmesi,eyaletten eyalete meyve bile gecirmek yasak burda mesala benim burdan hako abini ikamet yerine elma bile goturemem ,garip yasalari var
tesekkur ederim
eşref sürek yazdı:kırlangıc balığının çorbası dışında buğulamasıda güzel olur istersen yarısınıda buğulama yap afiyet olsun rastgele
esref abi ikisinide corbaya attim gecti artik. tesekkur ederim
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
bahri abi,merakla bekliyorum acaba nasıl olacak diye,işallah güzel bir çorba olur tarifini senden alırız

şimdiden afiyet olsun sana...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bahri benim kayınvalide eylülde başlar tarhana ve turşu yapmaya istanbula geldiginde denk gelirse söz verecem sana yapar yersin doya doya

)
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
http://www.amatorbalikci.net/ilk/balikcorbasi.htm
[/font]benim ilk balık çorbası tarifim bizim ilk siteden almıştım babam eklemelerle dahada geliştirdi bu çorbayı hala dolabımda yapışık durur o tarif
tarifleri ekliyen arkadaslarin elleri valla dert gormesin,cok guzel oldu didiklerken biraz ellerim yandi ama cok degdi ,nihat in dedigi gibi pul biber yoktu ,turk bakkalindan satin aldigim kovanozdaki aci sivri biberle cok guzel oldu ,benim hanim bile cok begendi ,yav bu istavritten bile olsa lezzetli olur,almadan once biraz un ekledim koyulasinca limon suyu ile yumurta sarisi karisiminida yavasca ekledim ,harika ,cok guzel