Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
31.10.07-Boğaz Raporu
eline ayaklarına saglık bırol.
Bul
Harun yazdı:Birol o bölge kaşık ve rapalaya müsait niye yemliyle uğraşıyorsun anlamıyorum ard arda alacağın bir yarım saatlik balık 1 gün yemliyle uğraşmadan daha iyidir

her gittiğimde sabah rapalada çalışıyorum fakat balık yok rapalaya gelecek. yemliye bile saatlerce bekliyorum tek vuruş için. orda rapalaya gelmesi için yemliye at-çek geliyor olması gerek. çünkü orası tarabya vs. gibi yerlerden değil .kanal yok. rapalada yaptım orda geçen sene ama yemliye at-çek gelmeye başladığı zaman geliyor. bir de bu gırgır ve ağcılar yüzünden balık çok rahatsız oluyor. 7 tane gırgır sırf yenimahalle önünde. bunların sonarlarından ve motor gürültüsünden balık kalırmı?
Bul
DarkDream yazdı:birol abi genede güzel bigün geçirmişsin. keşke diğer oltaylada izmarite atsaydın.

Dün yanımdakiler tıkır tıkır çektiler izmaritleri. Ama ben kafaya çinekopu taktım mı Burhan başka balık olsada atmıyorum. çünkü izmarite atınca çinekop vuruşuna konsantre olamazsın.ve ben hiç kendi kendine oltaya çinekop yakalanacak kadar şanslı olmadımBobo
şaka bir yana zaten yakalanmaz da yakalayan arkadaşlarım varSmile
Bul
balikoltasi yazdı:
Harun yazdı:Birol o bölge kaşık ve rapalaya müsait niye yemliyle uğraşıyorsun anlamıyorum ard arda alacağın bir yarım saatlik balık 1 gün yemliyle uğraşmadan daha iyidir

yemliye bile saatlerce bekliyorum tek vuruş için. orda rapalaya gelmesi için yemliye at-çek geliyor olması gerek.

%%%Birol bu kısıma katılmıyorum gel karaköye sabah başla akşama kadar yemli yap çok yoğunsa balık anca alırsın ama aynı yoğunluk varsa kaşık yada rapalaya daha fazla alırsın 1 rapala 5 cm olacak kesin yada kaşık kaşıkta rapala kadar randımanlı şu ara yemli yemiyor kaçara geliyor balık lütfen gittiğin zaman sadece at çek yap geliyor gelmiyor bakma sadece kapat gözünü at çek yap bizim oradada saati belli değil ama daha çok sabah saatleri bir 20 30 dkk pundunu bulursun birgün alacağın yemliden daha fazlasını alırsın

çünkü orası tarabya 7 tane gırgır sırf yenimahalle önünde. bunların sonarlarından ve motor gürültüsünden balık kalırmı?

Motor gürültüsüne gelince sen eminönü karaköy havzasındaki tekne gemi vapur gürültüsüne ne diyeceksin o zaman balık tam diskoteğe gitmiş gibi oluyor bu bölgede gürültüden geçemez
Bul
Küçük balık korunaklı alanlarda meralıyor. Limanlara giriyor. Avcı balıklar ise yerel av veren balıkların (izmarit, istavrit v.b) peşinden limanlara giriyor. Boğazı geçiş olarak kullanıyor.

Hatta havalar daha da bozunca kuzey ve güney arasındaki büyük ısı farkından dolayı. Kanaldan transit gidiyor. Fenerler,Poyraz, Garipçe, Kavaklar, Yenimahalle, Sarıyer, Büyükdere, ve Beykoz gırgırları bunları avlarken, radar ile şaşkına dönmüş ve ağlardan kurtulan bir miktar balık, küçük sürürlere bölünerek, kanaldan aşağıya doğru yollarına devam ediyorlar. Güney sahilindekiler  gerek limanlarda gerekse akıntı burunlarında bu balıkları yakalıyorlar. Radarı yiyen balığa normal bir geminin gürültüsü radar kadar rahatsızlık vermiyor. Bu radarı yiyip aşağıya kaçan balıklar bir daha ki bahara kadar artık  yukarı çıkmayacaklar. Bir lüfer sürüsü kıyıya gelse bile onun kısa zaman içinde her hangi bir gırgıra yakalanmama ihtimali çok düşük. Çünkü günün 24 saati ağ atamasa bile devamlı olarak 10larca gırgır sahili tarıyor. Adeta denize AKAPUNKTUR yapıyorlar.

Ama Gırgırlardan kaçan ve küçük sürülerle yollarına devam edenler ise Ortaköy Karaköy sahillerinden geçerken bir müddet olsada kalıyorlar. Çünkü denizin yukarıya göre daha sıcak olması ve küçük balıkların meralamış olması balığı oyalıyor. Ve buralarda radar ve ağ kullanımada olmaması önemli. Yukarıda ne var sadece rahatsız edici bir gürültü aşağıya göre daha soğuk bir su ve av veren balıkların yokluğu.
Bul
birol sen de harunda hüseyinde bi verimli çalışamadınız aslında kimse çalışamadıki balık yok eskisi gibi ne yazıkki heryerde yazdıgım gibi teknoloji balıgı bırakmıyor ne yazıkki.
Bul
çok doğru.aşağılarda çinekop başladımı oltaya sürekli vururken yukarda bir vurup bir kesiyor. yani akan balığı tutuyoruz. ve gırgırların sonarları balığı çok rahatsız ediyor bu bir gerçek.
Nihat , benim çinekop var demem için o yerden en az 10 tane balık almam lazım. 3 tane 4 tane balık, balık var demek değil bana göre. busene gerçekten çok seyrek.
Bul
arkadaşlar önemli olan balık sizin yanınıza gelmez siz gideceksiniz birazda sans meselesi
arkadaşlar...
Bul
Abi bilir misin? Bol balık olduğu zamanlar. Osmanlı zamanının son zamanları. Şöyle kanunlar varmış. Mesela belli semtlerdeki 10 tane volici ayın belli günlerinde belirtilen yerlerde ve şu miktarda av yapabilirsiniz.Hepsi bir döngü halinde aynı yerlerde avlanırlarmış ama mesela benim günüm geldiği zaman sen orası bugün onların günü biz gidemeyiz dermişsin. Böyle bir döngü ve düzen varmış.
Bul
güzel bir döngüymüş hüseyin şimdide varmış aslında ama artık saygıdan degil sahiplenmeden gidilemiyordur diye düşünüyorum ki böyle birşey varmış her isteyen istedigi yere giremiyormuş
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yılın ilk raporu.. 2013'ü istavritle karşıladık.. xfisher 20 3,886 02-01-2013, 14:40
Son Yorum: xfisher
  19/20 KaSıM MaVrUşGiL BoĞaZ MaVrUşGiL 21 3,675 22-11-2012, 10:01
Son Yorum: Salih Reis
  13/14 Kasım MaVrUşGiL boğaz MaVrUşGiL 22 3,886 16-11-2012, 14:23
Son Yorum: murki
  12/13 Kasım MaVrUşGiL Boğaz MaVrUşGiL 41 5,314 16-11-2012, 14:04
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Boğaz'da At-çek Lüfer balığı avı ® FuRkAn * 34 6,476 06-11-2012, 12:43
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Boğaz'da at-çek'e devam 01.10.2012 ® FuRkAn * 22 3,579 04-10-2012, 08:52
Son Yorum: LeVrEkCi
  Boğaz'da at-çek Lüfer ve Kardeşleri 03.10.2012 FuRkAn * 8 1,767 03-10-2012, 20:04
Son Yorum: Lakerda
  Boğaz Çıkışında Palamut Avımız (13 Eylül Perşembe) denizbilimci 17 3,734 16-09-2012, 22:56
Son Yorum: tahsinmersin
  karacabey boğaz deresi avı bahriyeli 16 4,328 16-09-2012, 13:17
Son Yorum: ALTAYLI
  Sazan av raporu muhammed tr 16 2,905 28-08-2012, 11:49
Son Yorum: yycolak

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi