Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sakarya' da Herşey Serbest !
muratayd54 yazdı:Arkadaşlar hepinizden özür diliyorum ama bir Sakaryalı olarak savunma bana düştü. Bunların çoğu kulaktan duyma. iş harici zamanlarımın çoğu Sakaryadaki nehir, göl, göletler ve deniz sahilinde geçiririm. sizlere bir tek konuda katılabilirim. ağ kullanan çok. biz amatör balıkçıları en çok üzen. Ama diğerlerinin yapılmasına kimse izin veremez. Burada çok balıkçılık yapan var. dört bir tarafımız suyla kaplı olduğu halde Sakarya bize yetmiyor. Bizlerin çoğu yılda 2-3 kez Sinop Altınkaya barajı veya Yozgata haftalık avlanmaya gideriz. anlayacağınız balık bahane muhabbet şahane. Balık yoluna yapılan masraf önemli olmadığı gibi mesafede pek fark etmez. Yeterki Türk Bayrağının dalgalandığı yer olsun.

Kulaktan dolma değil keşke olsaydı ama gerçek. Benim dayımlarda orada balık tutuyor. Hatta onlarda çoğu kanunu bilmiyor.

Kusura bakmayın ama sizin tututuğunuz kalkanda sirkülere uymuyor. 40 cm den küçük.
Bul
bunları malesf herkes yapıyo bıde bu ara elle balık avı mesur olmus hatta bazı kanalarda bunu marıfetmıs gıbı yayınlarına koyuyolar bızım mıletımız avlıca seyın kokunu kurutana kadar avlamayı sevıyo malesef. paylasım ıcın sagol huseyın.
Bul
işte amatör balıkcılığın adını lekeleyenler....bilinçsiz,yasak avlanmanın sonuçlarını yakında alırlar,ama iş işten geçmiş olur,en kötüsüde bu...hüseyin paylaşım için teşekkürler...
Bul
bu tip olaylar bencede heryerde oluyor ama sakaryaya haber olmak düşmüş yoksa istanbuldada olluyor vandada heryerde oluyor ne yazıkki bilinçlenmedikçede olacak okullarda her sınıfta 2 saat bilgi verilse inanıyorumki çok şey degişir.
aslında bizler milli egitimem, yazsak bu konuyu.
sirkülerimizi milli egitimdekilerin bile bildigini sanmıyorum.
itiraf ediyim bende 2 sene öncesine kadar bilmiyordum ne kadar tutarsam tutayım farketmiyordu sadece küçükleri salıyordum.
görüntüler hoş degil ama ne yazıkki heryerde böyle durum.
Bul
Bir yer düşünün ağ kullanan kimse kalmamış. Hatta dayıma dedim yasak olduğuna şaşırdı kullanmayan yok ki  dedi.
Bazı kişiler kendini öyle geliştirmişler ki, kendine zarar vermeden derede tüp patlatıyorlar...
Bul
nihat milli eğitim konusunda haklısın.bir yerlerden başlamak lazım.oktay abi bu konuda bir dilekçe yazsa.ama bu konuyu önce tarım bakanlığına yazmamız lazım ki.onlarda kurum olarak milli eğitime yazmalı.tabi bizde bu arada boş durmayacağız.ve bu konuda çeşitli kuruluşlara/derneklere baskı yapacağız.askeriye yani jandarma kuvvetleri içinde içişleri bakanlığına fakslar göndermemiz lazım.Nasıl yapmalı.gerekirse konunun önemi hususunda diğer balıkçı sitelerinin de yöneticileri ile temasta bulunulmalı .hatta bu işe greenpeace de dahil edelim.
Bul
Evet. Medyada da sesimizi duyurmak için tanınmış kuruluşlarla işbirliği lazım. Greenpeace de en önde geliyor.
Bul
greenpeace ile oktayın teması olmuştu oktay bu konu hakkında onlarla görüşürse öncülük ederlerse herkes onlara destek olur şmza kampanyasını biz başlatsak ne yazık diger siteler katılmazlar ona oktayla bu konuyu bir görüşelim neler yapabiliriz diye.
Bul
bende az önce greenpeace sayfasını ziyaret ettim.ve üye oldum.
bana gelen mailden bir kısmı.

Duygu ve fikirlerinizi bizimle paylaşmak, kafanıza takılan soruları sormak veya öneride bulunmak için bize şu adresten mail atabilirsiniz:
bilgi@greenpeace.org.tr
Bul
greenpeace türkiyeye bir email çektim gelin üye olun vip üye yapalım ve bu konuları tek tek yazdım bizlere bilgi verin gereken neyse yapmaya çalışalım bizlerde sizlere bilgilerimizi aktaralım dedim bakalı ilgileneceklermi.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Youtube Artık Serbest musty34 11 2,595 31-10-2010, 21:20
Son Yorum: musty34

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi