Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baraküdayı merak edenler!Merakınız Giderildi!
Turnayla barakuda aynı değil bildigim kadarıyla. Bu barakudalarında boyları gayet güzel. Ufak sayılmaz.
Bul
balikoltasi yazdı:Turnayla barakuda aynı değil bildigim kadarıyla. Bu barakudalarında boyları gayet güzel. Ufak sayılmaz.
birol boyu ile ilgili sorunumuz yok sorun turna baracuda mı? nette biraz dolaştım genelde aynı oldugu dogrultusunda bilgiler buldum eger aynı ise 2 tanesi sirkülere aykırı boyu tamam hemen hemen 60 cm zaten
Bul
LeVrEkCi yazdı:birol boyu ile ilgili sorunumuz yok sorun turna baracuda mı? nette biraz dolaştım genelde aynı oldugu dogrultusunda bilgiler buldum eger aynı ise 2 tanesi sirkülere aykırı boyu tamam hemen hemen 60 cm zaten

Nihat deniz turnası ile barakuda aynı balık değil. Deniz turnasının diğer ismi zurna balığı. "Sirkülere Iskarmoz yada barakuda düşünülerek yanlışlıkla Deniz Turnası olarak zurna balığı konmuştur." diye belirtiliyor nette.. Yani sirkülerdeki deniz turnası barakuda anlamında değil. Aslında deniz turnasına fishbase de baktığımızda bizdeki turna olmadığını görürüz.
Bul
ercan abi tebrikler süper baraküdalar...burdada var ama bir türlü yakalayamadım...
denemediğim rapala kalmadı..şu sizin rapalanın resimlerini merak ettim gerçekten...şansınız bol olsun rastgele..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
bereketli olsun, günde iri birtaneye izin olduğuna göre bayaa kıymetli bi balık olsa gerek
Bul
balikoltasi yazdı:Nihat deniz turnası ile barakuda aynı balık değil. Deniz turnasının diğer ismi zurna balığı. "Sirkülere Iskarmoz yada barakuda düşünülerek yanlışlıkla Deniz Turnası olarak zurna balığı konmuştur." diye belirtiliyor nette.. Yani sirkülerdeki deniz turnası barakuda anlamında değil. Aslında deniz turnasına fishbase de baktığımızda bizdeki turna olmadığını görürüz.
tamam birol olay anlaşılmıştır sorun yok bilgi için teşekkürler
Bul
maşallah helal olsun devamını dilerim.
Bul
TÜBİTAK

82. Familya : SPHYRAENIDAE (İSKARMOZ BALIKLARI)

Sphyraena chrysotaenia Klunzinger, 1884 (Turna Balığı, Iskarmoz)
Sphyraena sphyraena (Linnaeus, 1758) (Turna Balığı, Iskarmoz)
Sphyraena viridensis Cuvier, 1829 (Turna Balığı)
Sphyraena flavicauda Rüppell, 1838 (Turna balığı)

FISH BASE

Family: SPHYRAENIDAE (Barracudas)

İşte okyanusta olan 2 metrelik balıkla bizdeki iskarmoz ikiside Sphyraenidae familyasından. Balığın adını koyan kişi Sphyraenidae familyasına koymuş. ama Batı buna baracuda demiş bizde iskarmoz veya turna denmiş. Ama bunlar akraba da olabilir. Tübitak a bakarsak aynı balık gibi görünüyor.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
tebrikler cok güzel görüntüler afiyet olsun
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY
1969
Bul
Boğaziçi yazdı:TÜBİTAK

82. Familya : SPHYRAENIDAE (İSKARMOZ BALIKLARI)

Sphyraena chrysotaenia Klunzinger, 1884 (Turna Balığı, Iskarmoz)
Sphyraena sphyraena (Linnaeus, 1758) (Turna Balığı, Iskarmoz)
Sphyraena viridensis Cuvier, 1829 (Turna Balığı)
Sphyraena flavicauda Rüppell, 1838 (Turna balığı)

FISH BASE

Family: SPHYRAENIDAE (Barracudas)

İşte okyanusta olan 2 metrelik balıkla bizdeki iskarmoz ikiside Sphyraenidae familyasından. Balığın adını koyan kişi Sphyraenidae familyasına koymuş. ama Batı buna baracuda demiş bizde iskarmoz veya turna denmiş. Ama bunlar akraba da olabilir. Tübitak a bakarsak aynı balık gibi görünüyor.
hüseyin bende anlamadım hadi bilene soralım desek zaten işi bilenler olarak buradayız bunun tam adını koymamız lazım araştıralım bakalım ayrıntı bulmamız lazım aslında
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi