nihatın neden devamlı levrek avına gittiği belli oluyor.babadan oğula levrek avıbabanı canıgönülden kutluyorum gerçekten harika fotoğraflar.yenilmeyecek balıklar değil hani
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR
İSTAVRİTCİ
Lakerda yazdı:Mehmet Reis ''levrekçibaba'' adını gerçekten haketmiş Nihat.Kendisini tekrar tebrik ederim. Seni de iyi mayalamış.17 nci fotodaki küçük senmisin ?
yok abi o benim birader hatta daha ufak bebek olanda birader olması lazım ama ben 6 yaşında o tekneyle babamla çıkar kolyoz yakalardık levrek lüfer yakalardık kaşıkla sarıkanat çapariyle çinekop yakalardık.ozamanlar resim pek çekmezdik şimdiki digital makine imkanları olsa ne videolar çekilirdi kimbilir.
LeVrEkCi yazdı:3,5 kg luk levrekler imrenilmeyecek gibi değil tabiiki ama bu resimler kesinlikle hasetten değil hüseyin bunlar benim için çok değerli resimler paylaşmak istedim.
bana gelince benim işim karışık bu sene ne zaman gidebileceğimi ben bile bilmiyorumen son gittigimde ertesi sabaha hazırlanırken amcamın beyin kanaması haberiyle o gece geri dönmüştüm kader kısmet Allah izin verirse gider tutarız inşallah.
hasetlik nedemek nihat sadece benim gibi imrenmişsindir.. biliyorum ki sitedeki herkez gibi biri balık tuttuğu zaman kendimiz tutmuş gibi mutlu oluyoruz...allah sağlık versin en kısa zamanda gidersin inşallah
yalova tatar yazdı:nihat reise selamlar ellerinden öptüm.sen onun kadar olamazsın ,o şartlar başka şimdiki şartlar başka dimi .
bence pek öyle değil erden abi o zaman deniz çok temiz balık çok bol liman yok sessiz.
sonuçta misina aynı misina kanca aynı kanca yem aynı yem ama o zaman balık çok daha boldu.
2 resimdeki fark birinde liman yok birinde var o liman eregliyi bitirdi tamam o iskelenin altı balık yuvası oldu ama pislikten oraya girilmiyor ve fenere kadar pisletti denizi.
babamlar balığa çıkarken siparişle çıkardı sorardı hanım çocuklar veya misafir kim varsa ne yersin kaçtane yersin lüfer levrek istavrit tekir dil kalkan kırlangıç mezgit ispari izmarit ne istiyorsan siparişi alır gider tutardı.şimdi her türlü imkan var ama ne çıkarsa bahtına onu yiyorsun
yinede babam sayesinde levrek tutmaya devam eden biri olmakla mutluyum inşallah her türlü kötü şartlara rağmen bizlerin çocuklarıda balık tutabilirler.
nihat iyi ustanın yanında yetiştiğin şimdi daha iyi anlaşılıyor reise ve sana alkışlar
rastgele dere içindeki avlarda süper belgesel gibi bu sevdanın hiç bitmemesi dileğiyle selamlar.
Nihat büyük reis'e selamlar ellerinden öperim, benide babam alıştırdı balığa 9-10 yaşlarında iken yedikule sahilinde el oltası ile kofalanalar çekerdi babam . balık sevdasını miras bıraktı bana. ama dediğin gibi aynı şartlar yok artık sahilden denizin kaynadığını görürdüm o zamanlar ne güzel lüferler çıkardı. şimdi o sahiller dolduruldu balık gelmez oldu..
ama ne mutlu size hala aynı merada babadan oğula avlanıyorsunuz.