İsmail bu baraja sen niye gitmiyosun be arkadaş bizim buralarda böyle balık olacak da ben duracam, arkadaşlarıda kutlarım sazanlar hiçde fena deiller..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
tel sehriyeli hamur tarifim
tel sehriye sıcak suda 3- 5 dakika kadar bekletilip tellerin suyu az emmesi sağlanır sonra bu islak sehriye çiğ köfte misali yoğurulur ve ben içine benim ufaklığın milupa rezene çayından katmıştım biraz tarhana ve biraz pekmez ve tarcında karıştırmıştım
sonra bayağı yumuşak olmuştu yuvarlak top olmayacak kadar dağılıyordu biraz mısır unu ekleyerek sertleşmesini sağladım ama lokum yumuşaklığından biraz daha yumuşak olması gerekli tercihe göre karışık boylarda ufak toplar halinde bir gazete kağıdı uzerine biriktirip eldeki hamuru boili topları yaptım ve kaynamakta olan sıcak suya atıp bu topların dış yuzeyi hafif sertleşene kadar 2-3 dakika kaynamakta olan suda haşladım ve suyunu süzüp soğuk suda soklama yapıp kağıt havlu uzerine serip suyunun çekmesini sağladım ve kavanoza koyup gittik baraja diğer arkadaşlarda makarnadan yapmış hamuru ekmek içi ve kuru üzüm de bulundurup karışık kokteyl ziyafeti çektirdik ve 3 adet sazan çıktı nasibimiza 1 adet 1kg 2 adet 2.5 kg
hamur için çektiğimiz uğraşı boşa gitmedi teşekkürler
bahriyeli ismail abiyle önümüzdeki sezon inşallah beraber fotoğraf çekiliriz barajda
biber10 yazdı:tel sehriyeli hamur tarifim
tel sehriye sıcak suda 3- 5 dakika kadar bekletilip tellerin suyu az emmesi sağlanır sonra bu islak sehriye çiğ köfte misali yoğurulur ve ben içine benim ufaklığın milupa rezene çayından katmıştım biraz tarhana ve biraz pekmez ve tarcında karıştırmıştım
sonra bayağı yumuşak olmuştu yuvarlak top olmayacak kadar dağılıyordu biraz mısır unu ekleyerek sertleşmesini sağladım ama lokum yumuşaklığından biraz daha yumuşak olması gerekli tercihe göre karışık boylarda ufak toplar halinde bir gazete kağıdı uzerine biriktirip eldeki hamuru boili topları yaptım ve kaynamakta olan sıcak suya atıp bu topların dış yuzeyi hafif sertleşene kadar 2-3 dakika kaynamakta olan suda haşladım ve suyunu süzüp soğuk suda soklama yapıp kağıt havlu uzerine serip suyunun çekmesini sağladım ve kavanoza koyup gittik baraja diğer arkadaşlarda makarnadan yapmış hamuru ekmek içi ve kuru üzüm de bulundurup karışık kokteyl ziyafeti çektirdik ve 3 adet sazan çıktı nasibimiza 1 adet 1kg 2 adet 2.5 kg
hamur için çektiğimiz uğraşı boşa gitmedi teşekkürler
bahriyeli ismail abiyle önümüzdeki sezon inşallah beraber fotoğraf çekiliriz barajda
Özhan bu ne ya sen en iyisi buna bir isim bul patenti senin olsun hiç olmassa, denemekte fayda var bizde deneyelim bakalım belki olumlu sonuç alırız dimi..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Özhan bu ne ya sen en iyisi buna bir isim bul patenti senin olsun hiç olmassa, denemekte fayda var bizde deneyelim bakalım belki olumlu sonuç alırız dimi..
şaka bir yana artık sazanlardada damak tadı denen bir şey var herhalde her yeme atlamıyor (sazan gibi atladın oltaya vs) öyle hiç kolay değil bir gece iki gündüz kalıpta boş döndüğümüz günlerde oldu ama nasip işi ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor gittiğimiz bu barajda 18 -20 kg lık sazan cıkarıldığını duyunca şaşırmıştım fotoğrafarını görünce inandım değişik değişik yemler denedim bazı boş geldiğimiz günlerde yeme bahane bulmuştum ama yukarıdaki tarife yazmayı unuttuğum anason çayı eklemiştim balıklar sarhoş olmadı ama oltaya takıldı bundan sonraki hazırlıkta bu tarife devam edeceğim inşallah gittiğimiz yer güzelhisar barajı (durasıllı) likteki görüntüde artı işaretinin olduğu alana atmıştık takımları http://www.wikimapia.org/#lat=38.8072176...BCzelhisar